Майчинството счетоводно - 36

• 32 344
  • 603
  •   1
Отговори
# 210
  • София-Младост
Момичета, да попитам, дали би трябвало на сайта на НОИ да мога да видя,
че съм подала документи за еднократната помощ при раждане и за тази за редовни студентки - там, където си проверям болничните, или не?
Всъщност, има ли начин да проверя докъде са стигнали нещата с тези две плащания?
И двете помощи се изплащат от Социално подпомагане, освен по телефона в АСП няма как да разбереш. Те нямат връзка с НОИ.

# 211
Здравейте. В събота получих съобщение че ми е преведено обезщетение от НОИ. До сега обаче не е влязло в сметката ми. На какво може да се дължи това? Проверих в НОИ по ПИК - пише започнали плащания по случая. Това ми е 45 дневния болничен в който съм от 19.11.2010.

# 212
  • София-Младост
Здравейте. В събота получих съобщение че ми е преведено обезщетение от НОИ. До сега обаче не е влязло в сметката ми. На какво може да се дължи това? Проверих в НОИ по ПИК - пише започнали плащания по случая. Това ми е 45 дневния болничен в който съм от 19.11.2010.
В сайта на НОИ каква дата пише на изплащане?

# 213
# 214
  • София-Младост
А каква дата сме днес;)

# 215
Сориииииииииии.  Embarassed Embarassed Embarassed EmbarassedЧак ме е срам. Отдавам го на хормоните. Благодаря Ала -  Бала

# 216
Здравейте  мацки Hug
Имам 2 питания:
Излизам в 45 дневен от 20.12.2010 - как се изчислява майчинството - 12 или 18 м назад( извинявам се, ако е задаван този въпрос вече   Hug      bouquet)
Другия ми в въпрос е относно изчислението на платената отпуска. Става въпрос  за 1-вото ми дете, осигуряват ме на 720лв, последния ми месец с 10 изработени дни е 06.2008г. От 16.06.2008 излизам в непрекъснат болничен до 45 дневния болничен, който е от 29.09.2008. Каква сума ще взимам за платената си отпуска? Нормалната си заплата на 720 осиг. доход или влияе и болничния? И ако влияе болничния, кой месец се гледа - юни( когато излизам в 1-вия болничен) или септември (месеца преди 45 дневния)? Надявам се да съм задала разбираемо въпроса си newsm78
Благодаря   bouquet Hug  bouquet

# 217
  • София-Младост
Здравейте  мацки Hug
Имам 2 питания:
Излизам в 45 дневен от 20.12.2010 - как се изчислява майчинството - 12 или 18 м назад( извинявам се, ако е задаван този въпрос вече   Hug      bouquet)
Другия ми в въпрос е относно изчислението на платената отпуска. Става въпрос  за 1-вото ми дете, осигуряват ме на 720лв, последния ми месец с 10 изработени дни е 06.2008г. От 16.06.2008 излизам в непрекъснат болничен до 45 дневния болничен, който е от 29.09.2008. Каква сума ще взимам за платената си отпуска? Нормалната си заплата на 720 осиг. доход или влияе и болничния? И ако влияе болничния, кой месец се гледа - юни( когато излизам в 1-вия болничен) или септември (месеца преди 45 дневния)? Надявам се да съм задала разбираемо въпроса си newsm78
Би трябвало да се изчислява на база 12 месеца назад.
Не можах да схвана връзката първо дете и платен отпуск, но платен отпуск се плаща на база последен месец с отработени най-малко 10 работни дни. Болничният не влиза в изчисленията на отпуската, само възнаграждението за отработено време.

# 218
  • Пловдив
Здравейте  мацки Hug
Имам 2 питания:
Излизам в 45 дневен от 20.12.2010 - как се изчислява майчинството - 12 или 18 м назад( извинявам се, ако е задаван този въпрос вече   Hug      bouquet)-първото
Другия ми в въпрос е относно изчислението на платената отпуска. Става въпрос  за 1-вото ми дете, осигуряват ме на 720лв, последния ми месец с 10 изработени дни е 06.2008г-отпуската се плаща въз основа на последния месец с 10 отработени дни-не когато си била в болничен,майчинство или неплатен . От 16.06.2008 излизам в непрекъснат болничен до 45 дневния болничен, който е от 29.09.2008. Каква сума ще взимам за платената си отпуска? Нормалната си заплата на 720 осиг. доход или влияе и болничния? И ако влияе болничния, кой месец се гледа - юни( когато излизам в 1-вия болничен) или септември (месеца преди 45 дневния)? Надявам се да съм задала разбираемо въпроса си newsm78

# 219
  • Пловдив
Здравейте!
За първите 3 дни от болничния, които се плащат от работодателя, дължат ли се социални осигуровки и данък? Или само здравни осигуровки?
На каква база се изчисляват осигуровките за тези 3 дни - на сумата, върху която се плаща болничния, или върху уговорената брутна заплата?

# 220
В смисъл, че прекъснах майчинството до 2 г, защото пуснах малката на ясла и до сега се водех платена, но имах проблем с внасянето на осигуровки и изплащането на каквото и да било.
Значи трябва да си ми изплатят нормална раб. заплата.
Благодаря ти Ала-Бала Hug  bouquet Hug
Елфита благодаря  bouquet Hug  bouquet

# 221
  • София-Младост
Здравейте!
За първите 3 дни от болничния, които се плащат от работодателя, дължат ли се социални осигуровки и данък? Или само здравни осигуровки?
На каква база се изчисляват осигуровките за тези 3 дни - на сумата, върху която се плаща болничния, или върху уговорената брутна заплата?
Да, дължат се осигуровки, данък в/у дохода не се дължи. Осигуровките се плащат или на брутното за тези три дни, а ако то е по-ниско от осигурителния доход, върху него... Болничният няма връзка с тези три дни при изчисленията.

# 222
Здравейте,
имам издаден ПИК код от НОИ, но не мога да заредя линка за справка, излиза ми грешка и това е от около месец насам,. Бихте ли дали актуален линк и на какво може да се дължи тази "грешка в моя компютър"?

# 223
  • Пловдив
Здравейте,
имам издаден ПИК код от НОИ, но не мога да заредя линка за справка, излиза ми грешка и това е от около месец насам,. Бихте ли дали актуален линк и на какво може да се дължи тази "грешка в моя компютър"?

линка си работи,но трябва да приемеш сертификата или там каквото ти дава

ако не става,проблема е в твоя комп

# 224
  • Пловдив
Здравейте!
Да, дължат се осигуровки, данък в/у дохода не се дължи. Осигуровките се плащат или на брутното за тези три дни, а ако то е по-ниско от осигурителния доход, върху него... Болничният няма връзка с тези три дни при изчисленията.
Благодаря за експресния отговор, Ала Бала! Стана ми ясно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт