Майчинството счетоводно - 36

• 32 445
  • 603
  •   1
Отговори
# 165
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne , много благодаря Hug
Тя при работодателя ли се подава? А кога се плащат тези пари? до 5то число, както е майчинството ли?

Да, а той я представя в НОИ. Изплащат се след превеждане на осиг. вноски за съответния месец и представяне на данни в НОИ от работодателя.

# 166
Стики, виждам че си запозната със законите.Какво се гласи във чл.164 ал 1.Днес ми звъняха от бившата работа и ме натискат да подпиша.Казват ми поне тази декларация да съм подпишела,защото аз категорично отказах да подпиша декларацията по чл.46 ал.2.

# 167
  • Sofia
И аз да се наредя с въпросче  Simple Smile.
Имам болничен от 08.11., който е внесен в НОИ на 08.12. и това веднага беше отразено в сайта, но пише също и Не е представена банкова сметка . Заедно с б. лист съм си подала и Декларацията за б. сметка и копие на картончето от нея. Говорих с Личен състав и те казват, че при тях всичко е точно, всичко са попълнили и подали... В НОИ разбра се никой не ми вдига  Confused. Та какво да правя сега? Да ходя до НОИ да проверя случая или ... моля посъветвайте ме...

# 168
  • София-Младост
Имам болничен от 08.11., който е внесен в НОИ на 08.12. и това веднага беше отразено в сайта, но пише също и Не е представена банкова сметка . Заедно с б. лист съм си подала и Декларацията за б. сметка и копие на картончето от нея. Говорих с Личен състав и те казват, че при тях всичко е точно, всичко са попълнили и подали... В НОИ разбра се никой не ми вдига  Confused. Та какво да правя сега? Да ходя до НОИ да проверя случая или ... моля посъветвайте ме...

Принципно не се представя копие на картончето, а банката ти дава нещо като удостоверение, че сметка хххх е твоя.

# 169
  • Sofia
Ами на това "нещо", което съм им дала пише моето име, банката и банковата сметка.

# 170
  • София-Младост
Ами на това "нещо", което съм им дала пише моето име, банката и банковата сметка.
изчакай до понеделник-вторник, ако още стои надписа пиши им мейл по-добре.

# 171
От фирмата са ми изгубили болничния лист(оригинала).Имат само копие.Какво трябва да направя оттук нататък?Ще има ли начин да си получа парите?
Благодаря предварително

# 172

При мен имаше същият случай.На 11.10 занесах болничния лист на личен състав заедно с декларация и копие на банковата сметка от банката.Болничния лист беше отразен след няколко дни,но и при мен пишеше ,че няма банкова сметка.Чак около 15-16.11 (което си е цял месец ми отразиха ,че имам банкова сметка и след няколко дни ми преведоха сумата.Така че не смятам ,че ще имаш проблем.За съжаление и аз не разбрах от къде се получава това забавяне с банковата сметка,но слава богу разбрах от личен състав ,че се подава еднократно-с първият болничен(аз досега не бях ползвала такъв) и след това ако нямаш промяна в банковата сметка ,не се подава.

# 173
  • Sofia
Благодаря на всички за отговорите. Аз към 16.30 все пак успях да се свържа по телефона с НОИ, провериха ме по ЕГН и ми обясниха, че има декларация с банковата сметка, но понеже б. лист все още се обработва и още не бил минал през някакъв модул, затова стои така. Иначе проблем с изплащато не би трябвало да имам, но това ще стане ясно след около две седмици  Mr. Green, живот и здраве.  Още веднъж благодаря за бързите отговори  bouquet.

# 174
  • софия
От фирмата са ми изгубили болничния лист(оригинала).Имат само копие.Какво трябва да направя оттук нататък?Ще има ли начин да си получа парите?
Благодаря предварително
От фирмата трябва да поискат от лечебното заведение издало ти болничния лист издаване на дубликат с молба. Ако ти откажат може и ти сама при лекаря с молба за издаване на дубликат на болничния лист,молбата се прикрепя към личната амбулаторна карта.

# 175
Стики, виждам че си запозната със законите.Какво се гласи във чл.164 ал 1.Днес ми звъняха от бившата работа и ме натискат да подпиша.Казват ми поне тази декларация да съм подпишела,защото аз категорично отказах да подпиша декларацията по чл.46 ал.2.

Чл. 164. (1) След използуване на отпуска поради бременност, раждане или осиновяване, ако детето не е настанено в детско заведение, работничката или служителката има право на допълнителен отпуск за отглеждане на първо, второ и трето дете до навършване на 2-годишната му възраст и 6 месеца за всяко следващо дете.

та не знам за каква декларация става на въпрос, освен Приложение 3, за което вече ти казах

# 176
Здравейте!Днес проверявах в сайта на НОЙ дали ми е пуснат болничния-да пуснат беше на 10.12,но не видях прил.4

Трябва ли да го пише в сайта?Само болничния виждам и прил.12 което подадох по рано.Прил.4 не го пише-трябва ли и то да е там?

# 177
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!Днес проверявах в сайта на НОЙ дали ми е пуснат болничния-да пуснат беше на 10.12,но не видях прил.4

Трябва ли да го пише в сайта?Само болничния виждам и прил.12 което подадох по рано.Прил.4 не го пише-трябва ли и то да е там?

Да, ще го отразят, ако е подадено.

# 178
Здравейте, да се включа и аз с въпрос - имам подадени 4 болнични листа, които стояха до вчера на статус В момента се обработва/единият е  подаден на 2.11, а другите три - на 2.12 /. Много са, защото единият ми го връщаха за поправка и беше раздробен на два нови...Както и да е - днес влизам в сайта и двата от 2.11/които ви казах, че ми бяха връщани, и са за октомври месец/, пише, че са изплатени, но останалите два вече статуса е  Актуален статус на документа: В момента се обработва - зададен за преизчисление . Останах много учудена, какъв е този статус, до сега не съм виждала такъв, какво ще рече това, моля помагайте! Има ли шанс скоро и те да ми бъдат изплатни/единият е за част от октомври и част от ноември/общо за 35 дни, а другия - за част от ноември и част от декември-20 дни/

# 179
Ами кога трябва да се отрази-болничния го пише вече,нали заедно уж ги е подала счетоводителката?Ох дано не е объркала нещо...Благодаря ви за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт