Майчинството счетоводно - 36

• 32 215
  • 603
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета! Можете ли да ми кажете какви документи се подават за еднократната помощ при раждане на второ дете и къде се подават? Какъв е срока след раждането да бъде направено това? Ще съм ви благодарна ако помогнете с инфо, защото изобщо не си спомням при първото раждане как съм процедирала.
Молба по образец - http://asp.government.bg/ASP_Files/M.D-6.doc
В нея са описани необходимите документи.
Срока е 3 години.

# 511
Честита Нова година!

Предлагам да започнем друга тема - има много промени от тази година!  Wink

# 512
Здравейте момичета, имам проблем с отварянето на всички линкове от 1 ва страничка със справките - излиза ми постоянно съобщението Тази свързаност със сайт е несигурна и не мога да отворя сайта. Вие имате ли този проблем.

Благодаря ви !

# 513
  • София
Ако става дума за сайта на НОИ,
с Opera - натискате aprove
Mozila - "I Understand the Risks", "Add exception", "Confirm"
IE - "Continue to this website (not recommended). "

# 514
  • На брега на реката
Прощавайте, ако е обсъждано вече, но получава ли се някакво обезщетение за бременност, ако бременността е установена, докато жената е записана в БТ; ако е на договор по заместване или на срочен?

# 515
  • Пловдив
Прощавайте, ако е обсъждано вече, но получава ли се някакво обезщетение за бременност, ако бременността е установена, докато жената е записана в БТ-момента на установяване не е важен,а момента на издаване на 45 дневния.ако в момента на издаване на 45  дневния е безработна и доходът на човек е под 350 лв бруто,има право на социално майчинство 100 лв на месец за една година ; ако е на договор по заместване-ако 45 дневния започне и титуляра се върне след това,ще получава обезщетение от НОИ в продължение на 410 календарни дни след това не или на срочен? -ако срока изтича след като е започнал 45 дневния,ще получава обезщетение от НОИ в продължение на 410 календарни дни след това не
и в двата случая ако договора се прекрати преди 45 дневния и ако не намери друга фирма,ще разчита на социала /ако отговаря на изискванията за доход/

# 516
а какво се случва с родилките от 2010
и за тях ли важи 18 месеца трудов стаж

# 517
  • Пловдив
а какво се случва с родилките от 2010
и за тях ли важи 18 месеца трудов стаж

за никой не искат 18 м осигурителен стаж

# 518
  • На брега на реката
Много ти благодаря Elfita  за бързото включване   bouquet

# 519
  • София
Здравейте момичета!
Не зная дали въпросът ми е за тук, но не зная къде да го задам. Първата година от майчинството ми изтича на 14.06.2011г. На моето работно място е назначена вече колежка - по заместване за 3 години. Какво ще се случи с мен, ако реша да се върна още на първата година, т.е. 2011 . Опасявам се, че след като поработя някой и друг месец, ще ме накарат да си напиша молбата за напускане - за не справяне със служебните задължения, предполагам всички знаете, че бг шефа ако иска да те изгони ще намери начин. До колкото зная до навършване на две годишна възраст, нямат право да ме уволняват, но нали с написана молба е друго и сега съм се притеснила. Предварително благодаря за отговора.

# 520
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Не зная дали въпросът ми е за тук, но не зная къде да го задам. Първата година от майчинството ми изтича на 14.06.2011г. На моето работно място е назначена вече колежка - по заместване за 3 години. Какво ще се случи с мен, ако реша да се върна още на първата година, т.е. 2011 . Опасявам се, че след като поработя някой и друг месец, ще ме накарат да си напиша молбата за напускане - за не справяне със служебните задължения, предполагам всички знаете, че бг шефа ако иска да те изгони ще намери начин. До колкото зная до навършване на две годишна възраст, нямат право да ме уволняват, но нали с написана молба е друго и сега съм се притеснила. Предварително благодаря за отговора.

и как ще те накарат да си напишеш молбата за напускане-с пистолет в главата може би.
бг шефа може да търси начин да те изгони,но и бг служителя да на се огъва лесно.от коя написана молба си се притеснила ???

като майка с дете под 3 г си защитена от съкращение-могат да го направят само с разрешение на инспекцията по труда.когато решиш може да се върнеш на работа.съкращението ти е по-изгодно за борсата после

# 521
за много години!!! живи и здрави!

имам и аз въпрос към знаещите:

Излязох в болничен поради майчинство ( 45 дена преди термин раждане ) на 8.11. До днес все още не съм получила парички. Толкова ли се бавят по принцип от НОИ? Вече почвам да си  мисля че има проблем с болничния, а имам и още два следващи болнични...

# 522
  • Пловдив
за много години!!! живи и здрави!

имам и аз въпрос към знаещите:

Излязох в болничен поради майчинство ( 45 дена преди термин раждане ) на 8.11. До днес все още не съм получила парички. Толкова ли се бавят по принцип от НОИ? Вече почвам да си  мисля че има проблем с болничния, а имам и още два следващи болнични...

ако фирмата представя по-късно документите е нормално да нямаш още пари
извади си пик код от НОИ,а да провериш в сайта болничния ти и дали има някакъв проблем

# 523
Цитат
ако фирмата представя по-късно документите е нормално да нямаш още пари
извади си пик код от НОИ,а да провериш в сайта болничния ти и дали има някакъв проблем

Благодаря много! Имам ПИК, но не знаех, че мога да го използвам и с тази цел. Никога не съм се заглеждала...

Поздрави!

# 524
Здравейте,искам да попитам как се изчислява майчинството,когато сме в отпуск за гледане на първо дете до две години,т.е. базата за майчинството за второто дете ще се изчислява на база смешните 240 лв ако не се върна на работа ли

Общи условия

Активация на акаунт