ЛИДЛ - 2ра тема

• 92 659
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
Във връзка с твърдението на Дедо, че Всички хипермаркети от познатия тук формат, навсякъде по света, са за социално по-слабите слоеве на населението., ще го замоля да коментира следната графика
http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-57602-13.html
приблизително като сумирам процентите, общият пазарен дял на всичките е 95% от германския пазар.

Далеч съм от мисълта, че всичките тези вериги са създадени с единчката цел, аз  да мога да получа максимално качествен и полезен продукт на възможно най-най-ниската цена, но пък, когато ми дават възможност да си закупя аналогичен /да не кажа и малко по-добър/ на всички останали продукти на пазара, на по-ниска цена - е защо да не се възползувам.
А по мои лични наблюдения социално слабите в София не припарват до хипермаркетите, защото там не се влиза с 5 лева, а пазаруват в кварталните партерни магазинчета стоки с марката Аро, пренесени на два км от Метро и цените умножени по две.

Не разбирам защо толкова хора се отнесоха така негативно към тази верига магазини, върнете се в началото на темата да прочетете какви негативизми бяха още преди да е отворил.
Не че и аз не се поддадох на еуфорията на цените и не купих неща, които иначе не влизат в дома ми, примерно за годината в дома ми влизат 3 кутии сок - сега съм купила 5 Embarassed,  един кетчуп се търкаля по 2 години из хладилника ми - сега си купих 2, по един от вид Embarassed и още няколко такива грешчици направих, но масовия ентусиазъм е заразен.

Ето го и поисканият коментар:
evhen, не си прочела статията, а графиката е за друго, не за посоченото от теб. Това не е целият оборот на германския пазар, а този на дискаунтерите. Магазини от формата на Пени и Лидл. Показано е, че Алди формират по-голямата част от този пазар на евтини магазини, но Лидл е с тенденция да увеличава оборотите си и позициите си в този конкретен пазар. По-точно Алди имат 44,5% от него, а Лидл 23%. Общата сума оборот на този пазар е около 65 милиарда евро на година. И това е една малка част от общия пазар на бързооборотните стоки за цялата Бундесрепублика.
Я кажи, грешката ти неволна ли бе или манипулативна Laughing

# 31
  • Пловдив
Каква марка са хлебопекарните, момичета? И на колко парички?....То май по-добре да попитам дали все още ги има.

# 32
  • Пловдив
Каква марка са хлебопекарните, момичета? И на колко парички?....То май по-добре да попитам дали все още ги има.

Няма ги  Tired Да вземат да ги пуснат за Коледа, идеални са за подаръци. Цената беше 60 лева. Марката изобщо не си правя труда да я помня: Силвър Крест или нещо такова.  Алоу Лидъла, четете ли тук  newsm53

# 33
# 34
Аз ще ви помоля,ако ви е попадала информация,да ми кажете за Велико Търново кога ще се открива магазина?Така като го гледам,не мога да преценя.Чух за 25.12.,ама дали?

# 35
 Embarassed Да се запиша и аз тук

# 36
Местя се и аз  Wink

# 37
  • София
Не знам, но ми стана много смешно, когато видях вчера един добреоблечен господин с тефтерче и си записваше цените hahaha От цялата работа печелят клиентите де Simple Smile

# 38
Ако не държите на лидълската марка, хлебопекарни имаше в новия магазин Темпо за 59лв. на Елит, мисля. В Кауфланд или Карфур някой спомена, че пак си е взел, тази седмица хлебопекарна за 60лв.

# 39
  • Sofia
Не знам, но ми стана много смешно, когато видях вчера един добреоблечен господин с тефтерче и си записваше цените hahaha От цялата работа печелят клиентите де Simple Smile

Мдааа, имаше по-назад коментар ,че и в Кауфланд веднага са се появили и там хлебопекарни на 59.99 лв. Laughing

писали сме заедно Laughing

# 40
  • София
Напазарувах доста неща и единствено пудингът дето е пълен с нишесте и подобрители и дори няма мляко в него (иначе на вкус е добре Simple Smile). От доста време баща ми и свеки ми носят неща от немския и гръцкия, така че се радвам, че соковете и шоколадите мога да си ги взимам вече от квартала. Simple Smile Ако задържат и тези цени също ще е екстра.  Laughing Ако ли не, здраве да е. Simple Smile
Бях скептично настроена към козметиката, но съм много доволна - става въпрос за шампоана и балсама за суха коса и крема за лице с Q10. От дрехите също - дамския пуловер, якето, ръкавиците (от тази марка си купихме ръкавици преди време от Дания, не от тамошния Лидъл, а нормалните им магазини за дрехи). Риба тон, царевицата в консерви, хубави са, по-добро от това, което взимам от Фантастико, например, или Кауфланд.

# 41
  • Горна Оряховица
Аз ще ви помоля,ако ви е попадала информация,да ми кажете за Велико Търново кога ще се открива магазина?Така като го гледам,не мога да преценя.Чух за 25.12.,ама дали?
Аз се надявах ти да дадеш инфо, като близко живееща Laughing Може да се срещнем като го отворят Mr. Green
Построен ли е вече?

# 42
Ако не държите на лидълската марка, хлебопекарни имаше в новия магазин Темпо за 59лв. на Елит, мисля. В Кауфланд или Карфур някой спомена, че пак си е взел, тази седмица хлебопекарна за 60лв.
Да, днес бях в Кауфланд й хлебопекарните бяха 59.99  Simple Smile Имаше доста уреди на промоции - миксери, пасатори, кухненски робот(79.99  Shocked)...

# 43
  • София
А случайно да видя дали има силиконови форми за мъфини?

# 44
Аз се надявах ти да дадеш инфо, като близко живееща Laughing Може да се срещнем като го отворят Mr. Green
Построен ли е вече?
Да,има си покрив,което ме навява на мисълта,че един евентуален сняг няма да ги забави.Повече ме притеснява дали пътят,който си проправят зад Руската църква ще стане скоро!Нямам търпение, а и като знам в началото каква навалица ще е!

Общи условия

Активация на акаунт