ЛИДЛ - 2ра тема

• 92 817
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Детските анцузи са много хубави! След малко аз ще заприпкам към Лидл, че мъжът ми е забравил да купи детските поларени блузки.
Аз няма да влизам в спора Пикадили-Лидл,  а ще споделям за нещата, които според мен са много хубави. Както гледам целият асортимент, едно по едно,  ще мине на промоция и аз лично ще се запасявам според финансовите си възможности.
Стратегията на Лидл за  лоялни клиенти, поне при мен ще проработи за няколко неща - рибата тон, кръглия италиански ориз - идеален е за суши, има един броколи микс за 1.19 лв - фини, дребни зеленчуци, както на Бондюел, пресните плодове и зеленчуци - е пак ви казвам, загледах се по етикетите - всичките са Клас 1.

# 631
Досега няма нито един магазин, за който да кажа, че е "моят". Във всеки има нещо, което ми харесва и нещо, което не ми харесва. И с ЛИДЛ е така. Определено едва ли ще стана "лоялен клиент" по простата причина, че ми е далече, но има продукти, които ми харесаха и за които бих се вдигнала веднъж месечно до другия край на града. И не, защото е евтино, като сложа транспорта по-евтино няма да ми излезе, а защото нещо ми е харесало. По тази причина ходя и до Пикадили за едни солети. Пикадили също не ми е близко, но солетите им "Премиа" на Савимекс са любими на мен и децата.  Peace

# 632
  • Пловдив
Далече съм от мисълта, че Лидл е най-прекрасния магазин и в него има всичко необходимо. Но просто има неща, които ги няма другаде или се намират трудно (любимия ми айсберг) - аз от време на време ще продължа да ходя в него, веднъж на 2-3 седмици когато имам път към Пловдив или Габрово.

# 633
Детските пижамки, хубави ли са?

# 634
  • Варна
Незнам, ама пред Варненския Лидл пък се е заформила опашка...

# 635
Детските пижамки, хубави ли са?
Не вярвам че все още са налични.Иначе са много хубави Peace

За тези които не са яли все още Багета,да им споделя че е тесто отгоре с малко саламче,гъбки и кашкавалче.Нищо особено.Очаквах нещо по-вкусно.Вече няма да си купувам.

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 13:42 от 77

# 636
 smile3521Аз ще похваля солети "Великови"- много са яки!

# 637
  • София
Пред   ЛИДЛ   - Надежда   -отвън се  вие  опашка  от  поне  100  човека  ,  а  преди  около  час  бяха  двойно  повече и  полицаи  "въвеждаха"  ред?   Какво ли  толкова  има  ??? newsm78

# 638
И за да се изкажа за пловдивския ЛИДЛ.

Вчера отидохме за първи път с мъжа ми към 18:00 часа ей така от любопитство,че не бяхме ходили.
Като цяло е доста ограничен магазин.Поддържат само няколко марки.Не е като другите супермаркети, в които си има стандартните неща.
Беше голяма тъпканица,но не беше непроходимо.Имаше много цигани,които се бутаха за банани  Laughing Първо бяха напълно зелени.Но по едно време изкараха жълти и хубави и положението стана страшно.Но аз си казах,че не съм по-просто и се набутах и аз пъчейки корем.Не,че някой се трогна де,но успях да взема две торби от по 2 кила и нещо.Беше си чист късмет,че ръцете ми успяха да се проврат  ooooh! Грабнах и бягах надалеч  Mr. Green току що изядох един банан и се оказа супер вкусен.Не е зелендур и има вкус на абсолютно истински ароматен банан  Heart Eyes Вчера просто пуснаха и такива.Иначе зелени не бих взела,че веднъж въобще не узряха и си имаха вкус на пластмаса.
Купихме си и от биричките в кутийки един кашон.Оказа се,че трябва да се вземат не повече от 6 броя на човек,а ние награбихме 24 общо,но касиерката беше много любезна и си затвори очите та ни ги изтаксува на ниската цена  Heart Eyes
Взехме и едни много хубави вафлички с лешници/то заради тях отидох предимно/.
Покрай тези неща натрупах и други,но гледах да са промоционални.
Излязохме с пълна количка за 50 лв,доволна съм.Но повече не бих отишла там  Peace

# 639
някой взел ли си е от тиганите за палачинки ? Simple Smile

# 640
Уф, ми то е като на война навсякъде по хипермаркетите, Кауфланд е ад, ад, ад! За едно детско шампанско загубихме час и половина, пред Лидл опашка се вие, само се врътнахме през паркинга и навън, но гледам изнасяха тигани за палачинки, явно още има, не изглеждаха зле. Ако не ви се налага, не ходете да пазарувате сега, а довечера много късно, пазете си вещите и чантите, че от някъде чух, че джебчииките са се прехвърлили в хранителните магазини.
Забравих да ви похваля белия боб - от някакъв ...стан му е произхода, Киргистан, Таджикистан newsm78, вкусен и бързо увира, в тенджера под налягане разбира се.

# 641
Добре, да обсъдим конкретно бананите? Защо на пазарчето в Сопот са 2,40, в Билла Габрово са 2, 60, мернах ги някъде и по 2,50, а  Лидл са по 70-90ст?

ох, стига с тези банани  ooooh! Ще кажеш, че ядете банани в тонове. Хапвам, когато ми се преяде и то купен тогава, а не се запасявам с килограми  ooooh! Вчера ги видях в ЛИДЛ. Незнам на пазара в Сопот и Габрово какви са, НО тези в ЛИДЛ изобщо не са качествени банани (под качествени разбирай добре узрели (не зелени, не и презрели), твърди (не камък, не и кашкави) и т.н.
И още нещо да обясня като "вътрешен човек". В момента ЛИДЛ продават стоките на промоция на загуба, за да спечелят т.нар. лоялни клиенти. Това им е стратегия почти навсякъде, където имат магазини. Тази тактика ще продължи малко след Н.година (докато не пребрандират PLUS и не ги отворят), после постепенно ще изравнят цените с другите вериги, НО ще разчитат на лоялните си клиенти. ДА, ОБАЧЕ маркетинговите сътрудници така и немогат да ги убедят, че българинът не е лоялен клиент- той се "води" от цената  Rolling Eyes

Всеки хард или софт дискаунтър продава често неща на цени под доставните, тук няма спор. Обаче, твърдението ти, че след НГ и след ребрандирането на Плюс това ще се промени, не е вярно. Такова нещо като изравняване на цените с другите вериги не съществува при дискаунтърите, то ако съществуваше нямаше да са дискаунтъри  Wink Лидл съществува десетилетия - цените днес са толкова ниски, колкото са били и в началото. По-вероятно е останалите вериги да свалят цените. И с кардиналното ти заключение, че българинът не е лоялен клиент не мога да се съглася, аз съм българин и съм лоялен клиент на редица магазини, марки и фирми. Както преди време, така и днес.

# 642
Ходих преди Коледа в пловдивския ЛИДЛ, много съм разочарована.
Щяха да ме блъснат още на входа на паркинга, но все пак не се отказах.
Влезнах върте с количката...ми то от народ не можеш да се разминеш.
Една тъпканица беше пред бананите...ужас, на всичкото отгоре бяха зелени.
Взех си два кг. и разни други неща които майка ми, ми беше поръчала.
Изгубих повече от час, дори чаках на опашка пред касата.
Не ми хареса магазина и не бих го посетила втори път.

# 643
  • София
Всеки хард или софт дискаунтър продава често неща на цени под доставните, тук няма спор. Обаче, твърдението ти, че след НГ и след ребрандирането на Плюс това ще се промени, не е вярно. Такова нещо като изравняване на цените с другите вериги не съществува при дискаунтърите, то ако съществуваше нямаше да са дискаунтъри  Wink Лидл съществува десетилетия - цените днес са толкова ниски, колкото са били и в началото. По-вероятно е останалите вериги да свалят цените. И с кардиналното ти заключение, че българинът не е лоялен клиент не мога да се съглася, аз съм българин и съм лоялен клиент на редица магазини, марки и фирми. Както преди време, така и днес.
Имам позната, която работи в Лидл (в централата в Равно поле), та специално я попитах за това, което се твърди тук за цените им и каза, че не е вярно. Няма да вдига умишлено цените, освен, ако на някоя стока не се покачат цените на световната борса, както брашното напр. Политиката им била да поддържат ограничен асортимент стоки, но с много ниски цени.

А аз пък друго се чудя, какво толкова народът масово пазарува в деня точно преди празника? Rolling Eyes И на Бъдни вечер беше така, предполагам, че и утре ще се вият опашките пред Лидл (днес не сме излизали изобщо и не знам какво е, снощи имаше нормално хора). Толкова ли всички оставят пазаруването за празниците за последния момент, ами то ако киснем 3ч. в магазина само да напазаруваме, кога ще се готви, пък и ще се празнува все пак. Wink

# 644
Добре, да обсъдим конкретно бананите? Защо на пазарчето в Сопот са 2,40, в Билла Габрово са 2, 60, мернах ги някъде и по 2,50, а  Лидл са по 70-90ст?
те бяха 77 , после 88 , сега са 99 стотинки ,
после ще са 1.11 сигурно ...това е за да привлекат клиенти ,
цените на другите неща също се качват , прави впечатление ,
особено на това , което върви ,
както и че промоциите стават все по-'джънк' .

Общи условия

Активация на акаунт