ЛИДЛ - 2ра тема

• 92 811
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Добре, да обсъдим конкретно бананите? Защо на пазарчето в Сопот са 2,40, в Билла Габрово са 2, 60, мернах ги някъде и по 2,50, а  Лидл са по 70-90ст?
те бяха 77 , после 88 , сега са 99 стотинки ,
после ще са 1.11 сигурно ...това е за да привлекат клиенти ,
цените на другите неща също се качват , прави впечатление ,
особено на това , което върви ,
както и че промоциите стават все по-'джънк' .
Ама не са 2,40 нали? Simple Smile

# 646
  • София
  Днес   в  Т-Маркет  бананите  бяха  2,69 ст.  и то   клас ІІ (полуразвалени  )  .  Така  ,че  каквото и да се  каже  за  бананите  в ЛИДЛ  са  изгодни  - има  си  екстра качество  и  зрели  .

# 647
  • у нас
Добре, да обсъдим конкретно бананите? Защо на пазарчето в Сопот са 2,40, в Билла Габрово са 2, 60, мернах ги някъде и по 2,50, а  Лидл са по 70-90ст?
те бяха 77 , после 88 , сега са 99 стотинки ,
после ще са 1.11 сигурно ...това е за да привлекат клиенти ,
цените на другите неща също се качват , прави впечатление ,
особено на това , което върви ,
както и че промоциите стават все по-'джънк' .
Ама не са 2,40 нали? Simple Smile

2.40 лв по-бива. Ние за Коледа взехме от предколедното "намаление" на бананите за 3,20 лв.

# 648
2 лв. са при нас ...
не може да им се отрече , че са спецове и ги разбират нещата -
кредит за 100 м.евро от евр.банка , терени на хубави места ...
подредбата , промоциите - първо имаше промоции на основни неща , после на по-неосновни , сега на джънк , аз 2 кила качих от тия глупости за 3 седмици ,
но цените растат и ще растат , убедена съм ...

# 649
То не само цените, ами дупетата ще растат. Банани, шоколади, близалки и залъгалки  Mr. Green С тия неща хич не ме съблазняват, враг на сладкото съм аз  bowuu Виж със сирена и тънки мезета може и да ме излъжат да отида, ама аз отивам да дефилирам с количка в ръце, не да се състезавам бягане с препятствия с неравностойни за мен състезатели като баба Пена и бай Иван, които определено ще ми скрият шапото  Mr. Green и ще ме депресират предпразнично  Crazy

# 650
  • София
Цитат
Всеки хард или софт дискаунтър продава често неща на цени под доставните, тук няма спор. Обаче, твърдението ти, че след НГ и след ребрандирането на Плюс това ще се промени, не е вярно. Такова нещо като изравняване на цените с другите вериги не съществува при дискаунтърите, то ако съществуваше нямаше да са дискаунтъри

пак ще си говорим когато отворят пребрандираните ПЛЮС  Wink КАзвам ти инфо от първа ръка  Wink Ако някои са чели други теми, там още преди мнооооооооого време (малко след като ги отвориха) казах, че ПЛЮС са закупени от ЛИДЛ (Schwartzgruppe) и до Н.година ще ги затворят за пребрандиране. Тогава всички се смяха, ама излезе вярно. Просто познавам човек от екипа, който отговаря точно за това и на ръководния състав им го съобщиха веднага, защото трябваше да се подготви преподписването на договорите  Wink

п.с. не говоря за изравняване на цени до стотинка

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 22:21 от missence

# 651
  • София
Момичета, софийските магазини ЛИДЛ
еднакво големи ли са?
Аз съм ходила само в този на Сливница
и почти никога не намирам от нехранителните
неща, които са в промоция. Да не би само в някой
от магазините да пускат всички или просто аз
закъснявам с търсенето?  Laughing

# 652
  • Пловдив
Цитат
Всеки хард или софт дискаунтър продава често неща на цени под доставните, тук няма спор. Обаче, твърдението ти, че след НГ и след ребрандирането на Плюс това ще се промени, не е вярно. Такова нещо като изравняване на цените с другите вериги не съществува при дискаунтърите, то ако съществуваше нямаше да са дискаунтъри

пак ще си говорим когато отворят пребрандираните ПЛЮС  Wink КАзвам ти инфо от първа ръка  Wink Ако някои са чели други теми, там още преди мнооооооооого време (малко след като ги отвориха) казах, че ПЛЮС са закупени от ЛИДЛ (Schwartzgruppe) и до Н.година ще ги затворят за пребрандиране. Тогава всички се смяха, ама излезе вярно. Просто познавам човек от екипа, който отговаря точно за това и на ръководния състав им го съобщиха веднага, защото трябваше да се подготви преподписването на договорите  Wink

Чудесно, ама тогава повечето хора ще спрат да ходят в Лидл. Подценили са народопсихологията ни и че не сме особено лоялни клиенти и гледаме цената.

# 653
  • София
Цитат

Чудесно, ама тогава повечето хора ще спрат да ходят в Лидл. Подценили са народопсихологията ни и че не сме особено лоялни клиенти и гледаме цената.

ето затова писах вчера.  Отначало не им се вярваше, НО взеха да го разбират, з-то пробваха с някои стоки, които са били на промоция и после вдигат постепенно цената и падат продажбите. Българинът не е лоялен клиент заради ниската си покупателна способност, затова ще купува от тях мляко на промоция, от Кауфланд месо напр. т.е. ориентира се по промоциите.
Да кажа за шоколадите. Аз купих от едни по около 3лв и ми харесаха. Днес ме почерпи позната с някакви други (били 0.80ст) и не ми харесаха.

# 654
  • Пловдив
Опитай "ритер спорт" - много ги харесвам, особено тоя с марципан, обожавам го Simple Smile

# 655
Черния с цели лешници е страхотен Simple Smile

# 656
Момичета,

защо постоянно се говори за лоялни клиенти, а не се говори за нелоялни търговци, когато има много такива в Б-я.  ShockedМисля, че търговията е двустранен процес. Време е да се заговори и за фалит на вериги за хранит.стоки. Нека по-гъвкавия, по-умния и по-конкурентен търговец да разбие феодалната диктатна търговия и да създаде силно конкурентна среда, от което ще спечелим всички потребители. newsm78

# 657
  • София
Момичета,

защо постоянно се говори за лоялни клиенти, а не се говори за нелоялни търговци, когато има много такива в Б-я.  ShockedМисля, че търговията е двустранен процес. Време е да се заговори и за фалит на вериги за хранит.стоки. Нека по-гъвкавия, по-умния и по-конкурентен търговец да разбие феодалната диктатна търговия и да създаде силно конкурентна среда, от което ще спечелим всички потребители. newsm78

как да ти кажа, големите вериги в много случаи диктуват правилата производител-търговец  Wink Ritter са ми любими от студентските години Wink

# 658
Доколкото знам, ALDI се оттегли от Гърция есента на 2010 г. , Carrefoure не успя да пробие в Русия
тук възможно ли е някой да си тръгне?

# 659
  • София
Доколкото знам, ALDI се оттегли от Гърция есента на 2010 г. , Carrefoure не успя да пробие в Русия
тук възможно ли е някой да си тръгне?

след време, напълно възможно. По мои наблюдения PENNY не постигнаха това, което целяха  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт