ЛИДЛ - 2ра тема

• 92 714
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Да, Лидл вдигат цените. Да, лоялност за лоялност - колкото те на нас, толкова ние на тях. Няма нужда да продават на загуба. Достатъчно  е да проявяват уважение към клиентите си и любов към работата си. Това се усеща още от входа на магазина. Атмосфера някак си. Съгласна съм, че е важно не само какво купуваш, не само цената, но и отношението. В ниските, премерени цени, във високото качество аз виждах точно това - уважение и любов. Ако това се трансформира в арогантност, в тарикатлък, ако ни се вменява някаква криворазбрана "лоялност", клиентелата ще се промени съответно. Аз не знам дали печалбите на фирмите намаляват, когато клиенти като мен се оттеглят. Не знам дали има значение, че пазаруваме от чужбина(тук усещаме враждебност). Сигурно има хиляди потребители, на които тарикатлъка и надлъгването са им хоби, спорт и развлечение. Сигурно хора като мен са малцинство и няма смисъл търговците да ни угаждат - ние нищо не значим за оборота.

# 661
Дори и да вдигнат цените (в рамките на допустимото разбира се), аз също бих продължила да си пазарувам от там. Има неща от ЛИДЛ, които в други магазини и на други марки не ми харесват. Например шоколада им с цели лешници в червената опаковка- много вкусен! Цената му извън промоция е около 1.20 ако не се лъжа, което отново е по-ниска цена от другите шоколади на пазара с цели лешници. Бисквитите им в кръглата метална кутия са също много вкусни. Опитвала съм и на други марки и определено ЛИДЛ-ските са доста по-добри. Слепените им бисквити са добри. Сметановият им ликьор съм го опитвала в Гърция и за Нова година сме си взели такъв- много е добър. Като цяло има неща, с които ме грабват. Забравих да спомена и уникалните им топени сиренца с кравичката, които са 24 броя- по вкусни на БГ пазар за мен няма.

# 662
  • у дома
Дори и да вдигнат цените (в рамките на допустимото разбира се), аз също бих продължила да си пазарувам от там. Има неща от ЛИДЛ, които в други магазини и на други марки не ми харесват. Например шоколада им с цели лешници в червената опаковка- много вкусен! Цената му извън промоция е около 1.20 ако не се лъжа, което отново е по-ниска цена от другите шоколади на пазара с цели лешници. Бисквитите им в кръглата метална кутия са също много вкусни. Опитвала съм и на други марки и определено ЛИДЛ-ските са доста по-добри. Слепените им бисквити са добри. Сметановият им ликьор съм го опитвала в Гърция и за Нова година сме си взели такъв- много е добър. Като цяло има неща, с които ме грабват. Забравих да спомена и уникалните им топени сиренца с кравичката, които са 24 броя- по вкусни на БГ пазар за мен няма.
Може ли картинка на тези сиренца,защото трети път при нас вече не мога да открия кутия с 24 броя  newsm78
Иначе детските долнищата са добри и модела е хубав,дано не се свие много след прането....

# 663
Аз не си обяснявам с какво ви избоде очите моят пост?
Пикадили бил смотан, скъп и пр.
На мен не ми е смотан, нито скъп. Чисто, пригледно, персоналът е отзивчив, стоките пресни - какво повече.
Отиваш, пазаруваш, не се блъскаш като говедо, не те блъскат разни разлютени бабетки и откачени старци, за да успеят да минат през теб за една кутия маргарин.
За мен пазаруването е удоволствие, което засега друг магазин не ми предоставя. Кауфланд, Лидл, Фантастико, Тмаркет и сие са мърляви и неподредени хангари, в които всички те блъскат, бутат и са ужасяващо мрачни.
Това не е за мен, мерси!

Извинявай, че и аз ще те цитирам, ама ...   за мен паразуването е удоволствие само, когато си купувам обувки или парфюми,  да речем.  Mr. Green   В останалите случаи, когато се купува кисело мляко, хляб или дори риба , Wink  пазаруването е необходимост и не очаквам (задължително)  да ми постелят червен килим за връзка моркови  и кило скумрийка... нали? Едно е да купуваш диаманти в Тифани, друго си е да се редиш за мандарини по 0.99 ст. Laughing Та, общо взето каква е обстановката в супермаркетите - задушевна или не чак толкова,  малко ме тревожи, но след като айсберга в Лидл е около левче, а в Била 3-4 лева, познай откъде ще го взема? Та защо да не спестя пари за удобни обувки, за да обикалям из по-неприветливите и неподредени супермаркети? Mr. Green   Laughing  А ще ми останат и за опаковка валериан, та да не се ядосвам много, когато ме блъскат, нали така?  Wink
бтв.  и преди някой да ме е разбрал погрешно - не ме кефят навалиците никак и предпочитам по-спокойните дни да пазарувам и ако магазинът не ми беше наблизо едва ли някога щях да стигна до него. в карфур все още не съм стъпвала

# 664
Може ли картинка на тези сиренца,защото трети път при нас вече не мога да открия кутия с 24 броя  newsm78
Иначе детските долнищата са добри и модела е хубав,дано не се свие много след прането....

Да- ето снимка, която успях да намеря  http://1.bp.blogspot.com/_L5wNs9YoHto/S1L_51g5E2I/AAAAAAAACAA/ZO … k/s400/tenery.jpg

# 665
Banshee, не пестя. От нищо. И от Тифани пазарувам, главно мъжът ми всъщност.
Въпрос на финанси. И на мислене.
Не се редя за мандарини от левче. В Пикадили поне никога няма блъсканица.
Основно пазарувам биохрани. Там намирам добър асортимент (за жалост не постоянен при зеленчуците, но така е с биопроизводството в БГ), близо ми е, и без червен килим и фанфари е чисто и подредено. Не ме блъскат с разни изфирясали и озверели от бедност вмирисани клиенти. Никога не е претъпкано.
Да, за мен пазаруването е удоволствие, не само необходимост. Независимо дали купувам домати, или си избирам часовник Картие.
Въпрос на мислене, на култура, на финанси. Съжалявам, но е истина.
И тъй като мога да си позволя да храня семейството си качествено, не виждам никакъв смисъл да пребродя половин София, за да отида в отвратителен магазин, от който просто няма какво да си купя.

# 666
В Пикадили асортиментът (или по-точно количествата натрупана стока умишлено създават такова впечатление понякога) е  по-голям  и за мен това е единственото им предимство пред останалите, но тъй като аз като повечето нормално пазаруващи, нямам ежедневно нужда от целия им асортимент предпочитам да напазарувам същите неща там където ми по-удобно и наблизо - било Лидл, Кауфланд или Тифани ... как  дойде Wink

# 667
Основно пазарувам биохрани. Там намирам добър асортимент (за жалост не постоянен при зеленчуците, но така е с биопроизводството в БГ), близо ми е, и без червен килим и фанфари е чисто и подредено. Не ме блъскат с разни изфирясали и озверели от бедност вмирисани клиенти. Никога не е претъпкано.
Да, за мен пазаруването е удоволствие, не само необходимост. Независимо дали купувам домати, или си избирам часовник Картие.
И тъй като мога да си позволя да храня семейството си качествено, не виждам никакъв смисъл да пребродя половин София, за да отида в отвратителен магазин, от който просто няма какво да си купя.

Извинявам се, но тогава какъв е смисълът да коментираш в темата за ЛИДЛ при все че не пазаруваш от него??? Но може би пренебрегваш факта, че хората наистина имат нужда от подобни магазини, за да не карат само на хляб и кисело мляко (което определено не е БИО  ooooh! ), а да си позволят и по някой плод за разнообразие. Защото ако на пазара са 2.60, то там са по 80-90 стотинки и може би левче. Щом имаш лукса да даваш за еднакви стоки като марка и качество в пъти повече като пари, само и само да сме в лъскавко- заповядай.  Grinning И в интерес на истината персоналът на ЛИДЛ е в пъти по-любезен от сърдитите старчета в Пикадили  Whistling

# 668
Любопитство ме глождеше. В началото.
Очаквах да предлагат нещо и за моята черга, но не.
Имах и очаквания, свързани с препаратите за бита, но пак веригата удари на камък при мен.

И защо да не си пиша?! Прави впечатление, че постовете ми дразнят. Защо - нямам обяснение
.

# 669
Прави впечатление, че постовете ми дразнят. Защо - нямам обяснение.

Може би, защото се опитваш да натъртиш финансовото си превъзходство и черга тук.

# 670
Прави впечатление, че постовете ми дразнят. Защо - нямам обяснение.

Може би, защото се опитваш да натъртиш финансовото си превъзходство и черга тук.

И наблягането на "лъха на беднотия".

# 671

Не разбирам какво правиш в тази тема при нас плебеите  Flutter Направо не знам как изобщо общуваш с хора, които пазаруват в Лидл и Кауфланд.

# 672
Дедо, сложно обясняваш Hug.

Да го кажа просто - пазаруването е вид култура. Висококултурните като мен предпочитат да пазаруват в уж "по-скъп" магазин, но да е чисто, пригледно, да не бъдат бутани и ръгани.
На около да няма посивели и мрачни хора, от които да лъха на беднотия.
Защото добре изглеждащият магазин с добре обучен и приветлив персонал ме кара да купувам и още, и още, и винаги да се връщам там.
Нищо, че уж било по-скъпо. Пазаруването е удоволствие, за него средства не жаля Peace.

Sourcherry, сложно обясняваш Simple Smile
Дами, що се дразните? Тя казва в прав текст - интересувам се от качествени стоки в приятни магазини, в Лидл няма екологични или био-стоки, препаратите им не струват/ да не я цитирам/, тясно е, неподредено, неуютно, претъпкано. Няма защо да се обиждате, ако допреди Лидл не сте намирали качествена стока на адекватна цена и сте се чувствали все прецакани - или от висока цена, или от боклуци. И още, темата не е закована за хвалебни слова. Всеки изразява впечатления, има както положителни, така и отрицателни. И в тази тема има немалко отрицателни мнения, както за стоките, така и за магазина. А и преди съм се смял  на подобни тези - Щом не ти харесва не пиши/махай се/! Laughing

# 673
  • у дома

Да- ето снимка, която успях да намеря  http://1.bp.blogspot.com/_L5wNs9YoHto/S1L_51g5E2I/AAAAAAAACAA/ZO … k/s400/tenery.jpg

Много благодаря,следващия път ще гледам хубаво...

# 674
  • Пловдив
По въпроса за топеното сирене да кажа, че и другите марки, по 8 парчета в кутия не са лоши, тъкмо изядохме една кутия със шунка. Не е най-здравословната храна, но ние го обичаме.

Общи условия

Активация на акаунт