Всяка майка на Юнско дете да намине да се отчете :)

• 68 574
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Гали, честита ви месечинка   bouquet

Слушка ли бебчо?

Теди вече гука и се усмихва, голяма сладурана  Heart Eyes Никакви колики нямахме, но да не казвам голяма дума може да ми го върне със зъбите - хихи.

Гали, как е положението с ваксините в Канада, че ми е интересно. Тук сложили още една задължителна, за някаква стрептококи (ако не се лъжа). И сега заедно с ДТК+полио бият и нея. И то като гледам календара, всеки път като имаме ДТК-то, я има и тази. А пък съм толкова против ваксините... няма как, за съжаление!

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 12:23 от Pretty_Galina

# 406
Веси, той Марти от малък си е лидер. Браво на него. Много уважавам подобни качества. Диди е много чувствителна и плаха, на мен прилича, което хич не ме радва, но какво да правим, да сме живи и здрави, другото са бели кахъри Peace

Гали Hug Как се държи баткото с малката принцеса?

Ние днес бяхме на консултация. Тод качва по 38г на ден, тук ги смятат на ден кг, но аз нали си водя подробен отчет и за месеца е качил 1160г и е пораснал с 1.5см. Утре ще ходим да му вземат кръв, защото на едната докторка й се вижда леко жълтеникав и крачетата му потреперват отвреме навреме, та за всеки случай да се убедим дали всичко е наред.
За колики и Тод май няма, поне не и стандартното зачеряване, свиване на ръка и безутешен рев с часове го няма. Иначе си намира за какво да мрънка. От няколко дни имаме люлка, каквото имаше и Диди навремето и е тихо и спокойно вкъщи Mr. Green
За ваксини, тук първата е на 2 месеца и за ДТК и полио. Между другото ми стана интересно като ходихме да проверяваме дали ваксините на Диди съответстват на тукашния календар, ни казаха, че според тях България не е рискова държава и не е било нужно да й бият ваксина за хепатит Б Peace

# 407
Пепо е много грижовен батко. Не виждам капка ревност, което супер много ме радва. Гали я, говори и, защитава я. Аз да ви кажа, не знам дали на някой няма да му се стори странно, но понякога се карам по мъничко и на Теди, или я тупвам малко по-смело по памперса, не за друго, а за да не се чувства Пепо единствения наказан. Че на него честичко му се случва да се караме. Надявам се така Пепо да възприеме сестра си като равна на него, а не като привилегировано човече, на което мама не се кара, само гушка и целува. Искам вкъщи партиите да са мама-тати, Пепо-Теди. И засега май успявам, защото Пепо идва и ми казва "не и се карай, не давам". Много му е тъжно като и слагат ваксина, той плаче само като разбере че са я боднали. Затова вече пропускам тези новини пред него.

Та така... Laughing

# 408
  • Miami
Пепо е много грижовен батко. Не виждам капка ревност, което супер много ме радва. Гали я, говори и, защитава я.
Блазе ти  Simple Smile

Жорко ревнува ужасно много, много. Постоянно й взема играчките от ръцете, бие я, блъска я... ужас ooooh! Иначе и аз като се карам на Никол или я пошляпна по дупето и той ми вика "мамоо, остави я, не й се карай"  Simple Smile Понякога много хубаво си играят, гонят се, обаче Жорката е малко по-грубоват и почти винаги тази игра завършва с разплакването на Никол.
Вчера играят с баща си на земята и Николчето и тя се настани до тати и Жорко веднага отиде да я дърпа да става и после вика, че искал бебето да не се е раждало  Shocked Направо в чудо се виждам вече. Опитвам се да му обръщам повече внимание като се върне от градина, да му угаждам някои неща, да излизаме само двамата от време на време. Но за сега ревността продължава.

# 409
Да се включа и аз по последната обсъждана тема.И на мен ми се е случвало да чуя приказки от рода на "не го искам.... "или "искам да го няма".Интересно,че до скоро само големия ги говореше,а от скоро и малкото.Но причината е само когато се карат за нещо или се бият,а не като проява на ревност.Много неприятно наистина.

# 410
Добър вечер  Mr. Green
У нас сега е доста трагична картинка - Крум е доста болен, аз също; Митко в петък ни го върнаха в 10.30 от детската, зачеревно очо - и конюнктивит. Та сега из нас всичко е капки, сиропи, носни кърпи, лъжички, ампулки... добре, че тати е здрав да ни гледа  Mr. Green Митко е ок де, веднага му изписа капки доктора и сега си се оправя. Хубаво, че в детската са го видели веднага, че аз както съм болна и само спя, можеше и да не го забележа, преди да стане зле очето.
В детската Митко си има приятели, вече подготвяме и разни гости "извънкласно", има си и прителка, която срещаме и след детска на площадката, обаче Крум много я напада да я прегръща и целува     Mr. Green Баща им ги учи, че за жени няма смисъл да се карат - имало достатъчно хубавици за всички  Mr. Green
Играят двамата, доста се търсят, има си моменти, когато се дърпат и се бутат, но няма как без това. Според мен Митко не си дава сметка, че е имало живот "преди" бебето, и го приема като част от света си. Няма положение "не го искам". А догодина ще го води и в своята градина, и отсега обяснява за това.
Хайде лека нощ!

# 411
Гали, да оздравявате бързо Hug

Според мен приемането си е до детенце. Диди определено знае, че е имало живот преди бебето, а от няколко дни повтаря постоянно, че иска ново бебе Crazy Ей го сега, докато аз пиша тука, видяла, че бебето е повърнало на леглото и отиде, все салфетка и го избърса Heart Eyes Как да не я похвали човек. Въпреки че са разнополови се надявам да могат да си играят добре след време Flutter.

# 412
Здравейте Simple Smile

поздрави на всички мами и дечица!  Hug

Не съм се включвала отдавна ... но пак ме занимава един въпрос, които сме обсаждали и преди Wink

Вие или мъжете ви криете ли се от децата като сте голи?

Аз все още се преобличам и къпя пред Павел и той изобщо не му прави впечатление голотата. От една страна искам да е така и да го приема за нещо нормално (голото  човешко тяло), но от друга страна не съм сигурна дали точно мен трябва да вижда гола  Embarassed

P.S. Благородно завиждам на всички мами с по две дечица Simple Smile на мен много ми се иска още едно ама...не мога да се реша  Confused

# 413
Аз лично не се крия от Мартина, но и тя си е момиче. Даже много ми се радва на гърдите и ме пита кога ще станат и нейните такива големи  Joy Иначе баща й се крие. На море тази година бяхме с едно момченце от квартала и го виждаше постоянно голичък и пита защо няма и тя "такова", но не беше особено впечатлена.

# 414
Ние не се крием от Диди. Тя така или иначе винаги е до мен, когато сменям памперса на Тод. Това, което сме й казали е, че сме различни, защото момченцата стават татковци, а момиченцата мами, засега не търси повече подробности.

# 415
  • на края на света.....
Аз не се крия от моите дъщери.Но съпругът ми се скрие и смятам, че така е редно  PeaceНе знам ако имах син,как щях да разсъждавам newsm78

# 416
  • Miami
И аз все още не се крия от Жорко, но май трябва да започна поне само по бельо да ме вижда. От тази възраст децата имат вече спомени. Жорко не се впечатлява грам като ме вижда гола, нито ме е питал нещо.

# 417
И ние не се крием от Пепо. Според мен е добре да вижда разликите, да ги знае. А и по-удачно ми се вижда да е запознат с разликите в семейството, отколкото като станат много любопитни да вдига поличките на момиченцата в градината и да се чуди и мае къде са им пишките  Laughing

# 418
Я да ви питам и аз нещо, което ме вълнува, да използвам раздвижването на темата Wink на какво играете с вашите деца, и с какво се занимават сами. Измислят ли си сами игри, на които да играят с вас или чакат вие да поемете инициативата Hug

# 419
Ами Марти като цяло е пълна с идеи, доста по-добре е от мен в това отношение  Blush Сама измисля игрите, дори си се занимава самичка, говори на куклите все едно са й приятелчета. Мен ме включва само ако иска да си играем с топка или нещо подобно (в което не може да включи куклите  Joy). В градинката е същата работа - от всички деца, които са наборчета, тя е тази, която измисля игрите, тя казва какво да правят и всички повтарят след нея (отново нищо общо с мен, каквато съм сдухана и асоциална  hahaha). Голямо тарторче е  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт