Всяка майка на Юнско дете да намине да се отчете :)

• 68 561
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
А, каква пролет. Елате при нас, зима е. Вчера беше -5 градуса и учителката на Диди вика, днес беше хубаво времето и ги изкарахме навън да си поиграят Laughing. Но истината е, че и аз съм започнала да се климатизирам явно, защото и на мен ми се стори не много студено Sunglasses

Диди след първия сблъсък с голямото куче, вече си я вземаме засмяна от градината. Днес /като всеки петък/ имат пижамено парти и ще гледат филмче следобед. Не ми харесва много, както и хапването на десерт след всяко ядене, защото иначе яденето нямо да бъде пълно Rolling Eyes, но какво да се прави. Както каза Роси и Бюти за градината не мога да контролирам какво й дават. Като тръгне на училище и започне да си носи храна от вкъщи, ще яде, каквото аз й сложа  Flutter

# 496
Майче, а при нас бурята беше снежна с гръмотевици. Красота! Човек има чувстовото, че идва краят на света в такива моменти, понеже изглежда толкова странно да вали сняг и да гърми.

Гали, хубаво е, че се климатизираш, че при вашите температури...  Laughing

Мишел вече почна да ни говори и на английски. Доскоро знаехме, че само го разбира. Никой не я учи на този език, тя само го слуша като си говорим с моят мъж. И сме много приятно изненадани, че има интерес. Де да можеше и аз едно време така да бях научила някой чужд езици.  Laughing

# 497
Добър вечер Simple Smile
Какво глобално затопляне, какви пет лева  Mr. Green Тук зимата е повече от прекрасна, сняг се сипе на парцали, трупа с метри по планини и гори, ските хвърчат, а колите не се виждат под преспите  Mr. Green "Глобално" сме в междуледников период, като вече сме на превала на най-топлия период, и бавно, но сигурно планетата се търкаля към следващото застудяване/заледяване.  Дотогава можем само да се радваме на снега по шейните  Mr. Green

Ние с Митюбой посетихме зъболекар; голям кеф, голямо чудо... като космонафт седна Митака на зеления стол, дадоха му да натиска сам копчетата и да движи стола нагоре-надолу! После му дадоха огледалце да прегледа прасето, което мъкнеше; горкото прасе бе и окъпано "с душа", с малкото пръскало, и после подсушено с малкото духало  Joy В резултат младият господин толкова се отпусна, че с голяма готовност позволи да му разгледат зъбите, да му пръскат и прочие. Проблеми засега няма. Да не яде много бонбони, за да не му се разболеят зъбите  Joy Ще ходим пак на есен може би, за профилактика. Естествено, за флуора забравих да питам, но в понеделник ще наваксам с въпросите. Инак докторката поръча водата за уста да я разреждам мноооого, преди да я давам на Митко, и да не е с мента ( newsm78 и това не питах защо).
Същата вечер Митко си повярва, че е пумпал, въртя се много около собствената си ос и постигна силно насинено и подуто око. Като боксьор беше, сутринта едва си го отвори. И пак ходихме на лекар, според него няма проблеми с окото. Вече спада, но все още е като гримиран. Добре, че от детската не ни изпратиха социалните служби  Mr. Green (Вероятно все щяха да намерят някакво психично разстройство у моята персона  Crazy)
И така...
Поздрави на всички!

# 498
Гали, много весело сте си изкарали при зъболекара, браво и най-вече е супер, че Митко е със здрави зъбки Hug

И на Диди любимият й танц е скачане върху леглото или въртене в кръг. Засега без сериозни последствия, въпреки няколкото близки срещи с пода при тези изпълнения Flutter

При нас продължава глобалното затопляне, днес е 1 градус, което според тукашните разбирания си е направо пролет Sunglasses Ако продължава така, може да отменят зимния фестивал в края на януари и да направят летен такъв Joy

# 499
A така..... а  ние  ще ви пратим  минзухари  от  тук да  го отпразнувате както подобава,че  и те  наизлезнаха  вече. Мислеехме  да  се  приберм до  Бг за  малко да  се  порадваме на сняг,но  излезнаха  други задачко и  отново  отложихме  пътуването.

Бюти, и Зара  напредва с  английският(от  45 мин,на  седмица Tired) та  и  се  дразня,че  единствено българския и е  пасивен,но предполагам  и това  ще ми  минне, докато  е  здрава не ми се  мрънка за каквото  и да  е  Simple Smile

И на  вас  пожелавам да  сте здрави, особенно през зимата  Peace

# 500
Да, това с българския и на мен ми е болна тема. Диди си бърбори самичка предимно на френски, но засега с нас поне си приказва на български. Мъчи се да ме учи на френски, но аз не се давам. Оня ден й казвам "Мерси" и тя ме поправя "Мерси су", което пък следва да значи "Мерси боку" hahaha

# 501
Хубава Нова година и от мен, момичета!
Дано да е една прекрасна и здрава година за всички ни!
Хубава тема за зъбите сте подхванали. Това за флуора беше много полезно - мерси Бюти (не знаех всичките подробности и ще ми е много полезно). Лошото е, че и аз не съм хич на ясно какво става в градината. Мисля да отида един ден като има час за родители и да наваксам малко. Вени не разказва много за градината, не казва никакви стихчета, не знае нови песни, дори забрави коя е лявата и дясна ръка (което знаеше от яслата). Споменава ми само за някакви филмчета, които гледат, което ме хвърля в ужас. Галче, страхотно е че ги извеждат навън - нашите от октомври вече не са ги извеждали. Много ме дразни това - ние нямаме нито сняг, нито нищо. Малко духа, но не винаги Simple Smile

Иначе във връзка със зъбите не знам дали съм ви споменавала за "Чук и Пук" - страхотна норвежка книжка от нашето детство. Сега са я преиздали в малък готин формат. При Вени има голям ефект и само споменаването на Чук и Пук са в състояние да я накарат веднага да отиде да си мие зъбите. Знам че децата я приемат различно, но си заслужава да се опита.

Майче, надявам се вече да е наред всичко със Зара и вече да й даваш да се облича сама, а за боксьора нямам думи Simple Smile

# 502
Здравейте Simple Smile
Радост, не знаех, че са преиздали "Чук и Пук". Аз я помня от моето детство, дори преди няколко месеца я четох онлайн (много мразя да чета книга от монитор  Crazy) Трябва да я потърся, Лъчезар обожава да му чета книжки, а тази е полезна Simple Smile
И в неговата градина пускат филмчета  ooooh! Това ми е единствената забележка като цяло. Той като започна изобщо не се заглеждаше по филмчета и по ТВ, а сега вече мога да кажа, че гледа. Всеки ден ми казва какво са гледали и понякога ми изрежда няколко заглавия. Аз говорих с едната учителка (според мен по- добрата от двете) и тя ме увери, че гледат филмче само в обедната им почивка (на госпожите) по 30 мин. Не знам, все още не мога на 100 % да вярвам на Лъчезар, защото той напоследък страшно много си фантазира. Лошото е, че е  и убедителен  Laughing Хубавото е, че едната госпожа поне ги занимава и с други работи и разиграват приказките като сценки.
Ние ходихме на очен лекар, разширяваха му зениците (аз самата нося очила и не са ми разширявали зениците от ученичка), прегледаха го доста обстойно. Крайният резултат е 2 диоптъра дълекогледство, който бил физиологичен за тази възраст, така че всичко е наред. Нищо обезпокоително.
Хубав ден Simple Smile

# 503
За "Чук и Пук", аз пробвах на Диди да й я чета онлайн, но не одобри количествотоо на картинките и факта, че бяха черно-бели Mr. Green Тя обаче напоследък даже иска да си мие вечер по два пъти зъбите и даже ги изплаква старателно с вода след като ги измие. Ще видим дали няма скоро да й мине ентусиазма, но засега съм доволна Flutter

# 504
Привет мацки  Hug
Моята Паола нещо пак се разболя  Confused много ни е проблемна тази Т. дига за отрицателно време много високо до 39,7 градуса и много се притеснявам,давам и по принцип НУРОФЕН,но почти не и действа,той нали се дава на 8 часа. а тя обикновено започва да вдига пак Т. още на 4-5 час,след даването му и  тогава слагам свещичка ефералган  Rolling Eyes не знам до колко е правилно но просто не знам с тази Т. какво да правя,ако някой има някаква идея за нещо по ефикасно,моля да ми пише  Hug

# 505
Рони, аз знам, че ако е напечено положението може на два часа да редуваш свещички панадол и нурофен (или други с техните съставки). Свещичките действат най-бързо. Но това е много тежко за организма, затова само в трагични случаи. Иначе може и на 4 часа да редуваш две неща, това също е тежка артилерия. А иначе пробвали ли сте беладоната? Много е ефикасна. Ние благодарение на хомеопатията рядко се налага да даваме лекарства за понижаване на Т.

# 506
  • на края на света.....
Аз температурата на моите деца свалям с ефералган сироп и капки течен аналгин Sad,обикновено слагам капка на тегло.Малката е 16 кг. т.е слагам 16 капки ,този начин е ефикасен при доста висока температура над 39 градуса.А когато е по ниска слагам свещички Ефералган.
Рони ние също вдигаме доста високи температури,даже последния грип който изкарахме беше само с висока температура.На температура над 39 градуса вече е много отпусната и сънлива и аз обикновено се шашкам. #Cussing out

# 507
Мерси за отговорите  Hug
Ох и аз съм голяма паника,когато видя,че Паола вдига Т. тя миналата година нали ми направи фебрилен гърч и от тогава само да я видя,че е леко топлчка и съм на тръни  Confused
Мама Гаца  колко дена ти поддържаше Т. при грипа?

# 508
За висока Т и аз давам Хексалгин.

Я да ви питам вашите деца още спят ли следобед и по колко?

# 509
  • Miami
И аз съм паника като видя малко по-висока Т. Давам Нурофен или Панадол и ако не смъкне тикам и свещичка.

Жорко спи на обяд по час и половина - два, много рядко повече. Случвало се е няколко пъти да не спи, ако стане по-късно сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт