Всяка майка на Юнско дете да намине да се отчете :)

• 68 529
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Мерси, Мая Wink

Ами, petiu6a, хайде честито  Heart Eyes

# 571
  • Miami
Леле, Росиииии, ама аз що не знам, че и ти си бременна  Laughing Хайде честито  Hug

petiu6a, честито и на теб  Hug

# 572
Бряяяяя..... аз като го писах последния си пост, съвсем не очаквах, че такъв отзвук ще има!!!
Браво на вас двете девойки, айде сега по едни розови момиченца  Mr. Green
Да не взема да напиша и за трети, че кой знае какво може да последва  Joy

Колело.... много болна тема у нас. Митю бой има триколка от първия си рожден ден (тогава, уви, нямаше у наше село от онези колеца без педали, които сега виждам навсякъде и намирам за чудесни). Винаги е искал да се вози на нея, но никога не е искал да я кара. Миналата есен му купихме хубаво колело, съвсем прилично и подходящо за възрастта... не и не. До сега нито веднъж не е успял да завърти педалите. Периодично правим опити, ама нъц. Веднъж дори заяви, че никога -никога няма да карам колело. А не е като да сме го карали ние на сила... сам си пожела колело, сам си иска да го вадим от гаража... както и да е.

# 573
Роси, петюша, страхотни новини!!!!  Hug Лека и безпроблемна бременност!

Мая, много прецизно ги гледат и оценяват децата при вас. Тук няма такова нещо. Не че съм водила Мишел на лекар последните 2 години де, ама така си мисля, че тук надали правят такива възрастови анализи.  Laughing

Галке, пусни му да гледа "Франклин кара колело". Може и да размисли. Wink

# 574
Петюша ,ха  честито и  на  теб  Simple Smile
Бюти, и  тук  има  работа  през  пръсти  и  сериозни  прегледи,зависи  си  от  докторите,нали  всички сме  хора, сменихме  праксиса че  настанаха  доста  промени  в този  който  гонихме  така или  иначе  в "съседното  село" чак , доволна  съм  че  намерихме  тези на  кажи- речи две  крачки  от  нас и  толкова  читави че  даже  се  учудих и  аз ,но  всичко  е  за  сега,за в бъдеще никой  не знае...  А  на  Зара  и  друг  преглед  и  се  наложи  д а  прави- езиков  тест  задължителен  за  всички  деца  около 4  години  в  нашата  област които са  потенциални  ученици след  2  години, справила  се  е  и  там  за  мен  учудващо  добре,само  на  описанието на  картинка  е изкарала  половината  от възможния брой за  достигане  точки,но  е не  е  нужно  според  изпитващите  ги  педагози  да  прави допълнително  някакви  занимания за  развитието  на  езика

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 18:47 от Мая...

# 575
  • Miami
На мен пък тези колела без педали са ми едни такива никакви. Жорко пробва на едно дете, но нещо не го изкефи...

# 576
Мая, ти направо ме разби - какви са тези тестове, че и езикови. Simple Smile Не че е лошо, напротив, но ми е интересно с каква цел го правят 2 години преди училище, като за тези 2 год детето ще се промени и развие много още.  Thinking А вашата детска градина на колко годинки започва?

Ааа, Кори, много са яки тези колела.  Laughing Тук всички 2-3 годишни фъстъци джиткат или на тротинетки, или на колела без педали. И като сложат каските, са голееееми сладури. Но, важното е да се почне на 2, максимум 3 годинки с тези колела. Иначе, сега ако му предложиш на Жорко, със сигурност няма да му е интересно. Аз затова много искам това лято Еди да подкара такова, само дето ще се наложи и за в БГ да му купувам, и за тук. А в Бг са доста скъпи...

# 577
  • Miami
Жорко миналото лято пробва такова колело, но както казах не го впечатли особено. Аз просто не разбирам защо трябва да е без педали, като си има с педали и така или иначе детето ако иска да кара колело трябва да се научи с педали... Имаме едно приятелче на 5 години и не е карал колело от малък, ами имаше от ония коли за бутане и после така с крака дето се тикат, на принципа на колелото без педали.  Ами сега това дете, на 5 години, не може кара на Жорко колелото барабар с помощните колела, не може да върти педалите Rolling Eyes  А Жорко си кара колелото от нас до центъра, което е дооооста голямо разстояние. Може би за това съм с резерви към тези колелета  Simple Smile

# 578
Галке, пусни му да гледа "Франклин кара колело". Може и да размисли. Wink
и Франклин сме гледали, ама нъц. Иначе тези колела без педали са много яки. Като сме засичали деца в градинките с такива, са се качвали и двамата, и много се радват и много добре се справят с тях. Сега се замислих дали да не вземем на Крум едно... ама много са скъпи беееее  ooooh! Различни са, Кори, от тези с педалите, и по различен начин се движат на тях децата. Естествено, Жорко като може да върти сам и да кара, не му е интересно, но по-малките, или такива като Митко дето не могат да се справят с педалите, много добре се чустват на тези колела. А и са без помощни изобщо, равновесието се усеща по различен начин Simple Smile  Виж за тротинетка не се бях замисляла... може пък за рождените дни да ги снабдим с по едно двуколесно превозно средство младежите, да джиткаме из парка после...
(аз съм на 30 години вече, но все още много трудно се справям с колело... веднъж на 10 години се престрашавам да се кача, само колкото да се откажа за още 10 години... може Митко да е като мен... за ужас на баща му, който е велосипедист доста сериозен  Mr. Green)

# 579
В балансирането е акцентът на колелата без педали. Хлапетата автоматично си вдигат краката, като се засилят и ако усетят, че залитат, пак автоматично си слагат крачетата на земята, за да не паднат. Седалките са им толкова ниски, че като седнат, стъпват спокойно с крачета на земята. В началото изглежда все едно вървят седнали. После лека по лека се отпускат и вдигат по някой крак. Wink На това видео се вижда как едно детенце за 1 път се качва на такова колело и прогресът му после. Много бързо свикват да ги карат.  

Галке, за Крум можеш да потърсиш тротинетка на 3 колела. Тук произвеждат едни страхотни модели. Ето тези. Дребосъците летят с тези тротинетки.  Laughing

# 580
  • София
Ехоо, честито на бременните! Хубави новини! Хармонични бременности ви желая и здрави и спокойни дечица след това:)

Тия колелета дето ги обсъждате, чак на мен ми се докара такова за големи:)
Иначе при нас, Зари имаше триколка за 1вия рожден ден, а за втория голямо с помощни колела. Върви си високичък и още тогава му беше удобно. За третия пък има тротинетка. Към ден днешен кара и трите. Малкото у нас, а навън тротинетка, и голямото. Все още обаче не сме махнали помощните. Но с педалите се справя чудесно.Карал е и тези колички, които са с педали:) и те му харесват. Незнам за този рожден ден какво да му вземем:))) Може би  скейтборд с каска:) Кънки м подарихме на коледа, ама с тях не се справя особено добре:)))

Някои от мамите в София, водите ли децата на плуване? Ако да- къде? И дали  някой от вас планира да ги запише на спорт ?

# 581
  • София
        Мерси за пожеланията,ние като родители на палаво и енергично момче,мечтаем за момиче но каква ще бъде реалноста ще разберем към 1-2 януари,да стискате палци че...незнам Crazy
     Моя до скоро си караше триколка,но я караше бутайки се като пате с крака,без да върти педали,баба му ни взе кола с педали и нея обича да си я кара,и сега имаме едно старо колело като за 3 до 4 годишни с помощни колела  и страшно много обича да кара,целия парк си го обикаляме.
 Когато реша да купувам хубаво колело ще е от тез с малко по-големи гуми дето е за над 4годинки.
     MaLe-мисля да го запиша на плуване ,но още проучвам каде точно,защото ние от октомври се изместихме да живеем в Надежда.

# 582
Бюти, това  с  езиковия тест  е  само  в НРВ  за  сега, има  доста  и  За и  Против, но  нали  при нас  толерантността към  чужденците  е  най  голяма  като  цяло  по  нашите  земи и  децата  навършили  три години  автоматично получават място  за  детска,ако  преди  това  не  са  получили  по  еди  каква  си  причина  по  рано такова.За  това  е  този  тест,да  се  види  на  какво  ниво  е развит езикът  им,за  да  може  да  се  реагира  навреме  и да  се  обърне  повече  внимание  на  децата  които  имат  проблеми,за да  могат  да  имат равен  старт  в  училище. При  доктора  тези  прегледи  са  си  нормални  и  си  се  плащат  от  здравните  каси,които  любезно  напомнят  с  писма  да  се  направи  следващия термин...имам позната  англичанка,която  след  като се  разведе  с  мъжа и пожела  да  остане  тук да  си  живеят с детето  макар  и  да  и  липсва  семейната  подкрепа  на  родата  в  Англия и  една  от  основните  причини за  това и решение е здравната  система  тук  Peace  

# 583
Честито на Роси и petiu6a Simple Smile

На Кристиан му купихме колело като беше на 2 г. Около месец-два му трябваха за да свикне да върти педалите и да кара сам. А доста се колебая кога да пробваме без помощни колелца. Иначе сме навсякъде с колелото. Тротинетка и триколка не сме купували. Миналото лято опита да кара тротинетка и му беше интересно, макар че не можеше. А такова колело без педали като види и казва, че е за бебета. Simple Smile

Записах го на футбол в градината. И се изненадах какъв напредък има само за месец-два ритане. Имат и плуване, но не съм го записала. Водят ги в Спартак.

Мая, впечатлена съм от езиковия тест и пр.

# 584
  • София
За колелото - Марина е голяма колоездачка Simple Smile От две-годишна се справяше идеално с колело на три колела. Сега кара по-голямо с помощтни и вече трябва да го сменяме с по-големия размер. Сама иска постоянно да излиза да кара - върти здраво даже и с доза инат забелязвам понякога. Само не ми е ясно как точно ще махнем помощтните, но то ще си покаже надявам се.

Общи условия

Активация на акаунт