7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок,

• 37 283
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Благодаря ви за топлия прием  Hug

..........Обичайте си децата такива каквито са  Hug

bistra, нищо, че не сме отличници, това не пречи да си обичаме децата такива наистина. Може би неправилно съм се изразила.

.....http://www.riobg.com/start.php?RIO_NUMBER=16
........П.П. Що се отнася до "изявеността"... Laughing има приятни училища в Пловдив, където може да се влезе със скромни оценки. ...

unadaptable, точно в това ми е проблема. Лично аз не съм родом от Пловдив и дори по имена не познавам училищата в града и не съм наясно самата аз накъде да ориентирам младежа. Тъй като около нас нямаме познати с детенце в 7 или 8 клас с интерес ще разгледам линка, който си посочила. Ако изникнат други въпроси се надявам отново да дадеш „едно рамо” в опознаването на училищата под тепетата.

# 436
Винаги можеш да питаш - било на ЛС или направо в темата, няма проблеми, а сигурно ще се обадят и други майки от Пловдив, които да споделят своите намерения. Simple Smile

# 437
  • Пловдив
unadaptable, знаеш ли къде мога да проверя за Руската гимназия с какъв бал са отделните паралелки от минали години?
Моята дъщеря се колебае между италиански и испански език. Обмисля и вариант математическа. С една дума още се лута.

# 438
unadaptable, знаеш ли къде мога да проверя за Руската гимназия с какъв бал са отделните паралелки от минали години?
Моята дъщеря се колебае между италиански и испански език. Обмисля и вариант математическа. С една дума още се лута.

Балът, като абсолютна стойност, може да те подведе. Преди две години например имаше трудни задачи по математика и ниски балове. Миналата година пък изпитите бяха лесни и баловете високи. И така който миналата година се е радвал, че балът му, сравнен с този предната година, му стига за 91 НЕГ, в последствие може да се е разочаровал. Затова не гледай балове, а съотношение на баловете. Някъде имаш един файл с подредени гимназии по второ класиране.

# 439
  • София

Балът, като абсолютна стойност, може да те подведе. Преди две години например имаше трудни задачи по математика и ниски балове. Миналата година пък изпитите бяха лесни и баловете високи. И така който миналата година се е радвал, че балът му, сравнен с този предната година, му стига за 91 НЕГ, в последствие може да се е разочаровал. Затова не гледай балове, а съотношение на баловете. Някъде имаш един файл с подредени гимназии по второ класиране.

Не само  че подвежда такова сравнение на баловете, ами нещо повече - не е абсолютно никакъв ориентир, поне до момента , в който минат изпитите и сложността им може да се сравни с някои от предходните години. И пак всичко е относително.Едва след излизането на статистиката с броя на децата в отделните интервали, може да се говори за донякъде по-точно ориентиране и преценка на шансовете на детето  за  класиране в желаното училище.

Както Черна станция вече е дала пример- минималният бал за прием в 91 НЕГ през 2010 е бил 33,68 срещу 31,464 за 2009.Тоест повече от две единици разлика..  Wink И то при момчетата, мисля че при момичетата разликата беше и по-голяма. Примерът наистина е за софийска гимназия, но нещата с еднаква сила важат навсякъде. Peace

# 440
  • Пловдив
Мисълта ми беше, да погледна от паралелка до паралека какви са разликите и да сравня кои езици са с по висок бал?

# 441
Наистина не са показател баловете, но все пак ето мин и мах за Ит.е и Исп.е. от миналата година
11. Езикова гимназия "Иван Вазов"  Чуждоезиков, Исп. Е 32.428    35.072 жена
23.  Езикова гимназия "Иван Вазов" Чуждоезиков, Ит. Е   31.858    33.572 жена

А ето и за ОМГ

3.  ОМГ "АКАД.  КИРИЛ  ПОПОВ" Природоматематически /Мат./, АЕ  29.804   35.804  жена

Може да се ползва като най-общ ориентир Simple Smile

# 442
  • Пловдив
unadaptable, благодаря ти  bouquet

# 443
# 444
Здравейте, момичета. Не съм се включвала последните дни, че компютърът ми направи едно пътешествие до Търново Simple Smile Тъкмо си починах и от него и от Бети, а и те виждам, че добре са си починали от мен Simple Smile Мадамата си изкарала супер в Търново. Не предполагах, че само за една учебна година там, има толкова много приятели, които държали да я видят, като едното приятелче дошло чак от Варна, за целта Simple Smile Обикаляли из града до припадък и сега вместо отпочинала, е доста уморена и сутринта едвам е станала.

Виждам, че за избора на език сте говорили... Моята също се колебае, въпреки че в крайна сметка всичко ще се реши от бала и. Тя иска английски, защото най-добре се оправя с него, но се замисля сериозно и за немския, защото и него е учила доста години, а и с по-малък бал е приема. Аз обаче сякаш искам да е френски. Тя обаче не иска и да чуем. Мисля си, че от една страна това е език, който не е учила и трети език хич няма да е лошо, а и един ден живот и здраве, мисля, че във френскоговоряща страна по-лесно ще учи нещо. Чувах, че имало добри стипендии, а в англоговоряща страна е доста скъпо. Тя както иска право, а се писа за Страсбург, френския май не е лош като идея  Thinking Може би, ако влезе английски или немски, втория език ще е поне френски....

# 445
  • гр.Варна
Здравейте,момичета.Първо искам да благодаря за отговорите от теста на Междучасие.  bouquet,а след това да попитам още нещо.Не съм на ясно с времетраенето на изпита по БЕЛ,знам че има още време ,но все пак.След като се изслуша текста за преразказ и след като го прочете детето самостоятелно 15 мин,чак тогава ли започва да тече времето? И още един въпрос:как точно става оценяването?А относно езиците -първо бяхме твърдо за испански ,като първи език, с втори английски.Но вече залагаме твърдо на английски като първи ,а за втори се колебаем между немски и руски. Grinning

# 446
Не съм на ясно с времетраенето на изпита по БЕЛ,знам че има още време ,но все пак.След като се изслуша текста за преразказ и след като го прочете детето самостоятелно 15 мин,чак тогава ли започва да тече времето? И още един въпрос:как точно става оценяването?А относно езиците -първо бяхме твърдо за испански ,като първи език, с втори английски.Но вече залагаме твърдо на английски като първи ,а за втори се колебаем между немски и руски. Grinning

Изпитът по БЕЛ е в две части:
 - първата част - тестът, което всъщност е модулът за национално външно оценяване, е с продължителност 60 минути
- втората част е преразказ върху неизучаван художествен текст, като се изпълнява конкретна дидактическа задача - продължителност 90 минути, които започват да текат от момента, когато и последният ученик в стаята е получил листа с текста за преразказ.

Ако ти е интересно, ето графика на изпитите по БЕЛ и мат от миналата година:

http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/docs/GRAFIK … INOSTITE_2010.doc

# 447
  • София

Шани, много полезна информация и добре систематизирана!
Благодаря Hug

# 448
  • гр.Варна
Белмекенска,много ти благодаря.  bouquet

# 449
Цитат
още един въпрос:как точно става оценяването

Оценяването е по следния начин: преглежда се тестът, той е от 25 въпроса, всеки носи различен брой точки, а мах е 65т. Преглежда се и преразказът, там мах брой точки е 35. Събират се точките от І и ІІ модул, получава се число/Х/. После по формулата: /Х+ 68/: 28= оценка от теста. При правилно решен тест и идеален преразказ мак.брой точки е 100. А /100+68/:28=6.00
По същия начин става оценяването и по мат.

Общи условия

Активация на акаунт