7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок,

• 37 308
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
 newsm78 Моят син каза, че днес се е записал за него. Явно в различните области първият кръг е на различна дата.

# 466
  • София
newsm78 Моят син каза, че днес се е записал за него. Явно в различните области първият кръг е на различна дата.

На една дата  е за всички или поне така беше миналата година.На 19 и 20.02 са националните състезания за седмокласници по двата предмета тази година. Мисля, че Белмекенска беше дала по-рано линк.. На първия кръг тестовете като съдържание   са различни за градовете.

Най-вероятно в случая става дума за общинския кръг на олимпиадата по БЕЛ.Това са две различни състезания.

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 20:54 от already detective

# 467
  • варна
 Долорес, къде видя резултата? И ние ходихме в неделя на това състезание, както бях писала по-рано.При нас е обявено като Национален тест по БЕЛ.

# 468
Момичета, точно нац. състезание-тест мина при нас във Варненска област в неделя /06. 02/, не го отмениха, както си мислех. Синът ми има 91 точки и е много доволен, макар и да не го показва явно. Не смятаме да го водим на областен кръг, предпочитам да отидем на пробен вместо това. На общия мейл изпратих теста, на мен ми се вижда лек, нека и unadaptable си каже мнението Peace, има   и отговорите, но са доста бледи, за което се извинявам. Госпожата е обещала по една  шестица на тези, които имат 80 и повече точки Wink

# 469
Пусни линк с теста и в темата, моя компютър ми е почти връстник, а сина не ме пуска на неговия.

# 470
unadaptable, писах ти на лични. Срам, не срам, не зная как се пускат линкове, не че не мога да се науча, но ... не е дошъл моментът още, тези дни може би ще се поразровя из нета как става.

# 471
 пробвай тук http://nm30.abv.bg/Mail.html#mail/10/p1/8016174009

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 23:00 от maybeP

# 472
Влязох в общия мейл и разгледах теста. Добър е по-скоро за упражнение заради големия брой въпроси. Когато се решават 25 е едно, при 60 въпроса се разпределят по друг начин силите и това рефлектира върху резултата. Няма трудни въпроси в този тест, вероятно са подбрани така, защото са много на брой. Мисля, че е по-добре всякакви такива състезания да са с формата на изпита. Все пак са се постарали да обхванат всичко учено до момента и добрия резултат показва, че няма пропуски до тук в материала. Пробният изпит би трябвало да покаже също високи резултати.

# 473
  • Варна
Моля някой да напише общия мейл какъв е, че аз явно не мога да го открия на първа страница.Искам да погледна теста от нац.състезание по БЕЛ.Дъщеря ми продължава на областния кръг с 90 точки, но има някои грешки.Поне да видим кое не знае и е сбъркала.

# 474
  • навсякъде
Добро утро, на всички  Hug . Аз от извесно време имам повече работа и влизам набързо да ви прочета и бягам. При нас общинския кръг е в събота и другата седмица са олимпиадите. Пак ще се включа по-късно

# 475
Момичета, а видяхте ли че областният кръг на състезанието-тест за учениците в VІІ клас по математика съвпада с приемния изпит в Американския Колеж? Честно казано, това направо ме изненада - и двете неща са ни важни и направо не мога да повярвам, че никой не е съобразил за този конфликт.

Проверих пак - грешката е вярна. И двете са обявени за 20/03. Това означава, че доста от класираните за областния кръг на състезанието за седмокласници деца няма да се явяват на него, защото ще кандидатстват в АК... Мисля си да пиша до организаторите и да ги питам дали няма да могат да разместят двете неща - едното да е на 19-ти, а другото на 20.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 21:38 от Obsolete

# 476
Наистина неприятно. Дали това е нелепо съвпадение, или е целенасочен стремеж да се принудят децата да избират?  newsm78

# 477
Наистина неприятно. Дали това е нелепо съвпадение, или е целенасочен стремеж да се принудят децата да избират?  newsm78

Предполагам, че е по-скоро недомислица и липса на координация.

Писах на тези от министерството. Силно се надявам да има някаква реакция както на мейла, така и на предложението ми областния кръг да се премести на 19/03 (събота), още повече че в момента заради грипната ваканция се правят размествания в графика.  Да видим...

# 478
  • Sofia
Здравейте.
Явно тези от министерството са се оплели яко.
 На 19.03 са Кенгуруто , областния кръг на олимпиадата по физика , и областния по география. На всичкото отгоре са от 14 ч.  Crazy.
 Да не говорим, че областния кръг на националното по БЕЛ съвпада с дата и часът на областния кръг на олимпиадата по математика!
 Щом областния на националното по математика съвпада с изпита за АК , явно наистина яко са се изложили!
 Това е много глупаво , да се налага децата да избират!
 Все пак са се трудили достатъчно за да заслужат да се явят на втори кръгове по всичко , до което са стигнали!
 Иначе синковеца се класира на олимпиадата по химия за 2 кръг. По биология не минава за 5 т., но - здраве да е.

# 479
Да, това за Кенгуруто не го бях съобразила.

Наистина е изключително неприятно да те карат да избираш между две важни за теб състезания/изпита.

Общи условия

Активация на акаунт