7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок,

• 38 381
  • 724
  •   0
Отговори
# 270
При нас няма ваканция все още. Уж казали, че след понеделника можело да обявят. За какво тогава да го правят се чудя. Сега е студено и има много болни деца. Просто си ходят болни, защото им оформят оценките и така заразяват и другите.

Бети май по всичко е оформена и се чудя дали да не я оставя вкъщи четвъртък и петък. Дават го, че и много студено ще бъде. Почти по всичко първия срок ще има петици. Има предмети като биологията примерно, където и казали, че втория срок ще и оставят шест, защото в началото на първия е получила по една-две петици и нямало как да и пишат 6 още първия срок, въпреки че виждали, че заслужавала. По биология дори имала и една четворка, заради някакъв опит, при който са гледали неща под микроскоп и трябвало да нарисуват това, което виждат. Такова нещо за първи път чувам. Добре, че Бети може да рисува, че си представям тогава каква оценка щеше да има.
Не искат и да я изпитат за повишаване на оценките, защото в класа има много деца с двойки и тройки и гледат тях да изпитват. Не мога обаче да разбера, защо винаги това изпитване става в последните две седмици и за другите деца все няма време.

Шани, моята вече доста клони към ПМГ-то, ама много и е далеч и има да върви поне по 45минути до там, а зимно време и повече. Ако ни беше близо нямаше въобще да се колебае, а сега дори не е сигурна иска ли да го записва като избор при кандидатстването. Може да го запише само за да не остане в сегашното си училище, което все по-малко и харесва. Но първият и избор е разбира се Езиковата.
От вчера има и друг вариант за продължаване на образованието си и избор на професия. Ще става барабанистка Simple Smile Учителят я бил изпробвал вчера и била ставала и сега два пъти седмично и на това да ходи. Писна ми от нейните артизцепки. Все едно рисуването и е малко. Знае, че спряхме и пианото точно поради липса на време. Казах и, че няма да има време и за това, но кой да ме слуша ooooh!

# 271
  • София
Добър ден!

Много изостанала темата.Ние семейно сме в грипна вакнция.Дъщеря ми я тръшна грипа.Аз да не остана по-назад прихванах от нея.Поне гледам какво прави големия през деня.Той изкара грипа преди две седмици.
Бясна съм,защото на този студ трябваше да ходи до училище да си занесе бележника.Много трудно беше в петък да им ги съберат...
В събота се яви на пробни изпити,да видим...Не бяха отменени,понеже грипната ваканция била от понеделник  Shocked,нищо че грипната епидемия в София е обявена от събота.
За кандидатстването...и той не е решил още,но най-на сърце са му СМГ,английска,немска.Разбира се редът им тепърва ще се уточнява,ако нещо кардинално не се промени до края на май/началото на юни.Засега твърдо не иска френска и испанска,за НПМГ не сме говорили,но там има и допълнителен изпит.

Хубав ден!

# 272
  • София

Ali&Meli, май преди време установихме, че децата ни учат в едно училище. Но явно твоят син внимава повече в час. Моята мома нито е разбрала, че трябва да си предаде бележника, нито го е занесла. Thinking

В курса при нас тази седмица имат занятия със сгъстена програма, а в неделя беше и пробният по математика. Надявам се скоро да изнесат резултатите, за да си сверя часовника по вас. Peace

На болните или вече оздравели дечица пожелавам да се насладят до колкото могат на неочакваната ваканция, а здравите дано да се опазят  Peace

# 273
  • София
Момичета, не мислите ли че Коледа отдавна мина и е време да сменим темата с нещо по-актуално от рода на :
"7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок" , това ми хрумва в момента, но сигурно ще се родят и други хубави идеи! Развихрете фантазия Hug

# 274
Момичета, не мислите ли че Коледа отдавна мина и е време да сменим темата с нещо по-актуално от рода на :
"7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок" , това ми хрумва в момента, но сигурно ще се родят и други хубави идеи! Развихрете фантазия Hug

На мен предложеното заглавие ми харесва много. Ако може Лени да пише на админите за да ни сменят името на темата. Ако не може, направо в нова тема с ново име  Peace
При нас още тече оформянето. Няма много болни, така че грипна ваканция няма да обявяват май тия дни. Но така срока ще си приключи нормално, че миналата година заради студа и свинския грип срока приключи рано рано и децата бяха ощетени.
На всички болни пожелавам скорошно оздравяване, пийте много пресни сокове, чайове, вода, вземайте редовно горещ душ, ако можете използвайте възможността да спортувате, пък било то и у дома. Спорта подобрява кръвообращението, а оттам и по-бързото оздравяване.
Хубава вечер майчета  Hug

# 275
Много хубава идея  Peace - ще видя какво мога да направя по въпроса  Mr. Green

# 276
  • Sofia
Здравейте и от мен  Hug.
Грипната ваканция ни се отразява средно. Баткото се оправи ,  но малчо от снощи е с температура. Не съм го водила на лекар,  мисля да изчакам ден-два.
Колкото до кандидатстването - за нас няма обсъждане! Първо / и единствено/ желание - СМГ. Радвам се , че е сравнително близо до нас , стига се с 1 автобус за около 20-30 мин.
Иначе набора уж се подготвя за олимпиадите / ще видим  Crazy/. Решава много задачи : от сборници ,  от националните и олимпиадите.
 Карам го да се упражнява по БЕЛ , ама само с това си остава. Готова съм да се предам с надеждата , че на изпита около 5 ще хване. Ама не ми се иска да е така...
 Бележникът го прати по съученик още , когато беше болен миналата седмица.
 bistra_m , съветите ти са чудесни , само дето мойте чай не пият  Tired. Сокове цедим, и от портокали , и от лимони, но пак се разболяха. За спорт - споруват плуване , и все си мислех , че са се калили. Явно вирусът е много гаден и отърване от него няма  Sad.
 Хубава вечер и бързо оздравяване на болничките  Hug.

# 277
Ali_sun от вируси не можем да се опазим, важното е да сме със силна имунна система, да сме калени за да може да го изкараме грипа леко, без усложнения. Това е идеята на добрата и навременна профилактика, така че давайте в същия дух - спорт, силна храна и повече време на открито  Peace

# 278
Колкото до кандидатстването - за нас няма обсъждане! Първо / и единствено/ желание - СМГ.

При нас когато попитах как би си подредила желанията, получих йезуитския отговор, че първо трябвало да си види резултатите от изпитите и тогава да решава. Аз много бих искала да избере езикова гимназия (немска, испанска), но май няма да ме огрее, защото се чувства добре в СМГ и май не й се сменя училището.

# 279
  • София
И се сетих да ви питам... всички ли наборчета се насочили към ЕГ? Някое дете има ли интерес към някакво друго школо? Например ПМГ, бастилията, ТБГ..?
Ами, Шани, ние сме се насочили към НАТФИЗ!  Mr. Green Пътят до там е една не толкова важна подробност. Както и преди съм споменавала, искаме да си останем в 73-то, ама не щото е ЕГ, ами щото си е нашето! Пък и човекът бил проучил (Брех, ти да видиш!), че е „едно от малкото останали, в които все още се учи и има дисциплина”.  Резервен вариант – СМГ, нооооо само защото Симеонов бил казал, че вероятно ще поеме 8-мите класове...  Ей такива сериозни мотиви ни водят към светлото бъдеще.  Crossing Arms Дългогодишните щения за НПМГ отпаднаха поради чист мързел. Ми тъй де, не стигат БЕЛ и МАТ, та сега и химията да борим, прекалено ни идва някак си! Rolling Eyes Та така! На къде точно ще се насочим, ще видим на разбора, като излязат резултатите от изпитите! А дотогава има още мноооооого време...

# 280
  • София
avi11 нищо чудно и да се окажат и в един клас.Не си мисли,че внимава повече в час.Обадил му се е съученик в понеделник вечер и затова вчера отиде до там.Каза,че при охраната имало купчина с бележници.
Идеята за ново заглавие е чудесна,а и заглавието ми харесва.
Болните бързо да оздравяват! Hug

# 281
Писах вече на модератор и се надявам да ни огрее смяната на заглавието скоро  Mr. Green Моите сега са на 2-разови тренировки през ваканцията и съм дала на всеки задачи да учи и да пише, та да видим. Донякъде се радвам, че ще имат и глътка въздух децата. На практика февруари и март ще са им много важни, защото април има ваканции, май пък са матурите ... и изобщо .... времето някак ми се стопява, но на тях не виждам да им пука от тази работа .... Confused Tired хубаво, че поне има и от нашия вид в темата иначе .... на моменти имам чувството, че гледам филм, а не го преживявам  Blush Embarassed целия този 7-ми клас.

# 282
  • варна
 Има, има от вашия вид Mr. Green  ooooh! Така се зарадваха на грипната ваканция ,а аз едвам ги изтрайвам вкъщи вече .Нали бяха болни  и си постояха 10дни. И племениците ми понеже са в същата къща ,та трима тийнове много ми идват.
  А нашата г-жа по математика като за последно им дала едно хубаво контролно,  и на него дори и моя, дето уж много разбира от задачите едвам щеше да хване 4. Добре че се отказала да им пише оценките ,масово 2 и 3 са имали и на всички е трябвало накрая да намали срочните.
 Филип почна да се интересува от училищата ,понеже му казах, че с този мързел едва ли ще влезе в най-елитните и се зачуди с по-среден бал къде ще ходи, та сега умува, вместо да седне да учи Rolling Eyes

# 283
  • дълбоката провинция
 ... и се зачуди с по-среден бал къде ще ходи, та сега умува, вместо да седне да учи Rolling Eyes

Simple Smile Е, не може да не им признаем поне, че са страшно изобретателни Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 15:10 от forttuna

# 284
В София поне има избор на училища. Разни видове езикови, математически....., а тук има само две добри училища и то за едното има наплив от деца и от близки и по-далечни градове. Преди време знам, че дори и софиянчета са учили там Simple Smile Дано моята госпожица успее да се класира.... Ако не, ще ви я пратя пак в София, че и без друго само това ми пили последно време. Даже и училище си е харесала вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт