7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок,

• 38 381
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
Летисия, специалност "Международни отношения" не й върши работа за нотариус. Стандартно право се иска, с различните основни предмети - гражданско, наказателно, облигационно, администартивно, търговско и тн. И процесите също - граждански и наказателен. Отделно после е нужен успешно положен изпит за юридическа правоспособост и 3 /три/ години стаж в областта на правораздаването или като юрист.  Peace

Да, аз това съм написала. Аз искам Международното, но тя иска за нотариус и затова мен не ме устройва УНСС-то, но за нея би било ОК  Simple Smile

# 256
  • Бургас
Летисия, подсещаш ме за една случка със сина на моя колжка. Бързам да кажа, че във вашия случай съм на страната на дъщеря ти  Wink - каквото Тя си избере - радвам се че детето ти има цел, и то според мен не трудно постижима.
Та случката е следната. Когато кандидатствал във ВУЗ сина на колежката искал Международни отношения. Тя 2 часа го убеждавала, че няма "гръб" зад себе си за тази специалност. Не успуяла да се пребори и написали 1. МО - с надеждата че няма да го приемат на 1 -во желание. Но ...го приели на първо желание. Завършил преди няколко години. Не се реализирал по спезциалността. Знам че се явява на конкурси за Брюксел, но към края не се справи добре и не успя. След толкова години, той казал на майка си "как можа да оставиш 19-г. дете да решава само" - Това ме учуди и й казах, че не е прав. Особено на 19, а не 12-13 год.
Ако дъщеря ти искаше МО - пак щях да ти кажа - каквото Тя си избере  Wink- /с риск да си троши главата, а ти да си се ядосваш, както мойта колежка/
Може би разсъждавам така, защото и техникума и ВУЗ - сама си ги избрах и няма на кой да кажа - ти ме накара. Според свекървата, обаче къде да сложа запетаята newsm78- децата не можели сами да решават - и от там идват проблемите ни.

А за апелативност - накарах Евичка да провери в тълк. речник - апелирам има 2 значения - 1- във връзка със съда и 2 - обръщам се за помощ. В тълк. рачник в нета го няма. Аз съм на мнение, че не всичко все още се намира в нета. Затова много държах и си купих тълковен и синонимен, остава - на чуждите думи.
И да си призная, аз съм от тези които се дразнят на навлезлите в нашия език чужди думи, при положение, че може да се изразиш разбираемо, не с високопарни думи. - не твърдя че съм права.

# 257
Относно апелативността. Апелирам и апелативен са си утвърдени и признати думи. Естествено, че ще ги има в речника. Ставаше дума съвсем конкретно за "апелативност", а не за апелирам или апелативен. Това, че една дума е "законна" не значи, че всяка нейна производна ще е. Пример - има дума "ъгъл", ама няма "ъглене", "ъглосвам", "поъглям" и пр.

# 258
Наближава края на срока и тази година успеха е много важен.Искам да попитам общия успех има ли значение при кандидатстване ?Или това още не е решено за тази година?Оказва се ,че пак по рисуване ще имаме проблеми с оценката и досега винаги го успокоявахме ,че това не е важно,другите оценки са по-важни, но за тази година нещата са различни.Доколкото си спомням общия успех имаше значение при класиране с еднакви балове,но го дали има и при балообразуването?

# 259
  • София
Ох, ама като се хванахте всички за тази "апелативност"... Mr. Green
kativita, поне за сега (ако не измислят поредното нововъведение) общият успех не влиза в балообразуването, само, както сама си посочила - отчита се при еднакъв бал.
И... току що прочетох това - грипна епидемия в София (при нас за съжаление, след дъжд - качулка):
http://dnes.dir.bg/news/sofia-pazarjik-gripna-epidemia-7831318?nt=4

# 260
  • София

И... току що прочетох това - грипна епидемия в София (при нас за съжаление, след дъжд - качулка):
http://dnes.dir.bg/news/sofia-pazarjik-gripna-epidemia-7831318?nt=4

в тази връзка ще обявят ли и грипна ваканция, или ще се решева според заболяваемостта за всяко училище поотделно. newsm78  Лошото е, че е в края на срока, а и при нас е след дъжд-качулка Sick

# 261
  • София
Да, ще има. От утре една седмица.

# 262
  • с/у ОколоМръсТното
наистина е след дъжд качулка...

# 263
  • София
Излезе официалната заповед:
http://www.rio-sofia-grad.com/
Само не ми стана ясно туй с успешното прилкючване на срока... Да разбираме ли, че вече е приключил и който оформен - оформен, какво ще преструктурират... И за тези, които ги интересува, във връзка с епидемията звънях в Междучасие. Пробен изпит по мат, както и курс в неделя ще си има.

# 264
  • София
Излезе официалната заповед:
http://www.rio-sofia-grad.com/
Само не ми стана ясно туй с успешното прилкючване на срока... Да разбираме ли, че вече е приключил и който оформен - оформен, какво ще преструктурират... И за тези, които ги интересува, във връзка с епидемията звънях в Междучасие. Пробен изпит по мат, както и курс в неделя ще си има.

На мен ми се струва,че няма да има.И после естествено ще им излезе през носа.

http://sites.google.com/site/mejduchasie/class7/2010-2011

# 265
  • София
Хм, точно в 17.10 ч. на сайта нямаше нищо, а девойката на телефона ме убеждаваше, че промяна няма да има! Съжалявам, за дезинформацията! Ali&Meli, благодаря, сигурно въобще нямаше да се сетя да проверявам повторно!

# 266
  • Sofia
Здравейте!
 Да , ваканцията е официална. Синковеца се обади на класната / т.к. цяла седмица не е ходил на училище/, та тя го информира.
 Казала е ,че оценките са оформят , и той завършва с пълно 6  Laughing. Използвах моментът да напомня , колко е хубаво , че се е трудил постоянно през срока , та сега това боледуване не му изигра лоша шега.
 Иначе днес пробен изпит имаше. Бил е доста труден, особено последната задача.
 Искам да благодаря за инфото , относно курса в неделя   bouquet
 Весела неочаквана ваканция , дано е за добро  Hug.

# 267
antineq, аз не мисля въобще да и се меся. По принцип само леко насочвам Simple Smile Знам баща ми как все ми се месеше и в крайна сметка не стана нито неговото, нито моето, ами нещо дето го работя, ама без всякакво желание. Аз просто си мисля, че с МО ще и е по-лесно да си намери работа навън, но няма да я насилвам. Поне вече се е ориентарила към нещо по-нормално, защото преди искаше да работи за ФБР Grinning

Блазе ви за ваканцията. Нашите тук нямат и Бети страшно се ядосва. Всяка сутрин ги броели колко деца били и за сега не стигал процента, за да ги пуснат грипна ваканция. Казах и да се разберат половината клас да не влезат една сутрин и ще вдигнат процента Simple Smile

Днес съм много горда с нея и най-накрая успях да добия представа как е по математика, защото ако разчитам на оценката от училище, бих много се отчаяла.
На първия си пробен изпит има 5,80, като не е решила една задача, която чак след това се сети, че знаела как, но след дъжд качулка. И на две от условните допуснала грешки при пресмятането и от там крайните отговори станали грешни.
Бети е на върха на щастието. Похвали се на половината рода Simple Smile Дано да е все така и най-важното да е уверена в себе си.

# 268
В нашето училище утре трябваше да има пробен изпит, но е отменен. Така че предполагам че и на другите места ще се процедира така.
И на мен ми се струва, че скорострелно дойде края на 1-вия срок, не че още седмица щеше кой знае какво да промени, но .....
Да си починат децата и най-важно да са здрави, пък после сме на финалната права!

# 269
  • с/у ОколоМръсТното
хей, чак на 2ра стр. е заминала темата ни... Tired

И така, какво си правите? как ви се отразява ваканцията, пък макар и грипна?
Мен малко ме тормози фактът, че не е ясно кой как ще завърши... Можеше в тази последна седмица да дадем последен напън Wink
Както и да е... Оставаме на произвола.
Моите подивяват в нас... Мъча ги да учат и да им протича ползотворно денят, но почти не успявам.

И се сетих да ви питам... всички ли наборчета се насочили към ЕГ? Някое дете има ли интерес към някакво друго школо? Например ПМГ, бастилията, ТБГ..?

Общи условия

Активация на акаунт