Re: Запленяваща сърцето / Gönülçelen / по ATV в петък от 20:00 - Тема 68

• 33 922
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Добър вечер!
Кукумбер, благодаря ти за хубавата песен от далечното минало!  Hug Виж си пощата!

Цитат
"От сега нататък, този, който ме лъже, не ми е приятел."

Като Мурат вече не ти е приятел, защо отиваш в конака!  #Crazy На гости на Несрин ли, та партито е заради Мурат? От сега яхвам метлата, па за 31 епизод не ми се мисли. ooooh!

# 76
# 77
Добър вечер!
Кукумбер, благодаря ти за хубавата песен от далечното минало!  Hug Виж си пощата!

Цитат

Като Мурат вече не ти е приятел, защо отиваш в конака!  #Crazy На гости на Несрин ли, та партито е заради Мурат? От сега яхвам метлата, па за 31 епизод не ми се мисли. ooooh!

Недей, Уси Онур Сайлак не е за изхвърляне! Нека си го  гледаме  и него.  Виж какви усилия полага да е на върха на вълната с тази  роля на "излишния" в любовния  триъгълнник!  Joy Joy hahaha hahaha

# 78
Без превода ми  е трудно, но все пак ми се струва, че разговора между Левент и Мурат...не беше този, който трябваше отдавна да проведат! Вина за липсата му имат и двамата!
А от всичко това, най-много страда...Хасрет!

# 79
Здравейте!
Страшно много съжалявам, че нямам достатъчно време за писане. Сигурно мнението ми ще изглежда необосновано, но няма как – ще трябва да съм кратък.
И така – да споделя нещо относно това, дали е логично поведението на Мурат, дали той веднага трябва да тръгне да залива Хасрет с любовни признания?
Преди това – няколко важни според мен факта:
1. Сериалът се развива „в реално време”. Дори постъпването на работа на Бахар съвпада с началото на семестъра. Да не давам други примери – ние на практика всяка седмица гледаме това, което се е случило през последните 6-7 дни. Или с други думи – в рамките на малък период от време станаха много неща, а „скокове във времето” не може да има. Но не може да има и необосновани „скокове” в отношенията на персонажите...
2. Всички ние гледаме сериала като цяло. Мурат обаче вижда и чува само определени неща. Той не може да знае, че в къщи Хасрет плаче заради него, но видя във вестника снимката й заедно с Левент, видя я подръка с Левент, чу за ваканцията й отново с Левент. Видно е също, че Хасрет се държи с Мурат предимно като с оджа. Освен това Мурат няма пълна яснота за отговора, който Хасрет е дала на Левент, но едва ли е забравил нещо друго. Същата тази Хасрет му затвори вратата не чак толкова далеч във времето – на практика му каза „НЕ” за отношенията мъж-жена между тях.
Наистина нямам време, но ще обобщя, може би и без достатъчно аргументи:
Няма логика Мурат да тръгне да залива Хасрет с любовни признания, защото той вече не е сигурен в нейните чувства. Той е загубил вяра в любовта й и неслучайно текстът на френската песен беше в минало време. Той не може да се зарадва на нейните усмивки, защото нещо дълбоко го мъчи – Хасрет се е показала жена пред Левент и той й предлага брак, но не и пред Мурат, тя се отнася с него все още като с оджа. Дали той я обича? Според мен я обича изключително много, след като беше готов да прекара живота си в самота и се реши да се раздели с музиката и студентите си. Мурат ще върви както и досега стъпка по стъпка към Хасрет. Той се върна заради Хасрет, намирайки си повод, хващайки се като удавник за сламка – албума. Но той започва от „А” и ще му е изключително трудно при наличието на Левент, Несрин и Бахар. Ще е трудно и на Хасрет.
Убедил съм се, че не е желателно да се коментира преди превода на съответната серия. Но все пак сме гледали вече 29 преведени серии и затова споделям тези кратки, едностранчиви разсъждения.

Много си прав, адмирации за поста ти, Джонвани smile3501 newsm51
Мурат просто не е сигурен дали Хасрет го обича като мъж или само като учител !

# 80

Недей, Уси Онур Сайлак не е за изхвърляне! Нека си го  гледаме  и него.  Виж какви усилия полага да е на върха на вълната с тази  роля на "излишния" в любовния  триъгълнник!  Joy Joy hahaha hahaha

Аз не ща да гледам Левент, ама покрай него си го отнася и Онур.  Rolling Eyes Що се е съгласил да играе толкова гадна роля?  Naughty

# 81
По повод на последния пост на Уси – не съм много сигурен, но не беше ли именно Онур Сайлак този, който казваше в едно от редките си интервюта, че с удоволствие би се превъплътил в ролята на злодей. Много отдавна исках да споделя, че образът на Левент има „потенциал” за такъв, но не го направих по разбираеми причини. Всъщност исках да попитам Катя (тя според мен има професионалните знания в тази сфера), дали може да се очаква от Левент подобно нещо. Преди няколко дни именно Катя навърза определени черти на Левент с възможността от това да произлезе чудовище. Аз лично много, много се надявам сценаристите да спрат с развитието на Левент в тази посока. Посланието да внимаваме с хора като Левент аз лично, а мисля и доста други зрители отдавна го разбрахме. Иначе няма спор – много добре играе Онур.

# 82
Дали можем да кажем ...този е добър, този е лош!
Все едно да кажеш...има само бяло и черно.
Дали всичко тогава би било по-просто и лесно за приемане ? Дали живота би бил по-лесен и приятен за живеене?
Категорично - не! Според мен!
Всичко около нас е толкова цветно и многопластово.
За мен чувствата, емоциите и постъпките водят човек до изкачване или слизане по стълбица,стълбицата на правила и ценности,  никой не е само добър, нито само лош ...всичо зависи от това на кое стъпало е!
Левент, в този епизод ми се струва, че слезе стъпало надолу, но ми се иска да вярвам, че няма да остане там.
Той първи съзря, любовта на Хасрет към Мурат, нейното огромно желание той да я харесва. Нима е повярвал на Мурат, че наистина не желае да има нещо общо с Хасрет, че тя е приключила тема за него? Той е доста проницателен и съобразителен!В никакъв случай. Защо, обаче виждаме Левент такъв, защо е това поведение от него?
Любовта му към Хасрет му попречи да види очевадни неща, замъгли погледа му и той повярва в това, което му се искаше...! Повярва, че любовта му с Хасрет е възможна! Тава е грешката му, която ще го води до грешни постъпки...не се отказва, въпреки отказа на Хасрет.Ще я чака и дори ще се бори за нея...
И при него вече виждам потвърждение на думите ...как човек, сам може да направи съществуването си от трудно, по-трудно...!
Любовта и при него се оказва твърде болезненна, също както при Мурат и Хасрет.Ще се наложи и той да приеме доста истини, които не желае.Урока, който ще му даде живота ще е повече от суров.
И наистина му съчувствам, защото при него ще е най-трудно и свързано с много болка...!
Но, цената е висока, когато сам не виждаш грешните си стъпки!

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 20:14 от margita9

# 83
Тези стихове сякаш са писани  за нашите любимци и поведението им:

....и ето - пак сме двама:
един до друг на слънчевия бряг
и пясъкът е също,
като розов пламък -
морето ни люлее в своя бяг...

Но ти мълчиш и аз мълча, и сякаш
една вълна измива радостта,
и чайките пищят, и носят мрака,
със който ще ни раздели нощта....

А този е за нас: ...Аз вярвам в силата на красотата...

А ето и клипчето: една стара песен на Л. Иванова
http://vbox7.com/play:1fa83bbb&start=153&r=emb

# 84
Тези стихове сякаш са писани  за нашите любимци и поведението им:
....и ето - пак сме двама:
един до друг на слънчевия бряг
и пясъкът е също,
като розов пламък -
морето ни люлее в своя бяг...
Но ти мълчиш и аз мълча, и сякаш
една вълна измива радостта,
и чайките пищят, и носят мрака,
със който ще ни раздели нощта....

А този е за нас: ...Аз вярвам в силата на красотата...
А ето и клипчето: една стара песен на Л. Иванова
http://vbox7.com/play:1fa83bbb&start=153&r=emb

Багиsmile3501 newsm10 музикалните и поетичните ти сравнения, винаги са точно в десятката! Браво!

# 85
Добър вечер!

Цитат

Хасрет ще бъде много тъжна в следващия епизод, защото съвсем случайно ще разбере от Левент, че в конака е имало малко тържество и разбира се Бахар е присъствала, ще подметне това- онова. А въображението на влюбената Хасрет ще свърши останалото. Естествено Несрин ще го покани, за да може новината за близките отношения между Мурат и Бахар да стигнат бързо до Хасрет.
Освен това имаме сцена с плочата- подарък. Споменът от танца им ще я натъжи повече отколкото да я зарадва.
Надявам се Саиме да помогне да се ориентира, да я успокои, да и даде сили и увереност в себе си.
Чакам превода с голямо уважение към труда на  изключителния екип, който ни помага да се ориентираме в тънкостите на всеки един епизод.
Мисля си дали нашето гордо момиче няма да се върне скоро в махалата, защото не може да продължава да се "възползва" от предоставените и от Левент условия за живот след като отказа на предложението му.  Thinking

# 86
# 87
# 88
# 89

Общи условия

Активация на акаунт