Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 1

• 21 807
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
Запис и от мен! Да ни е честита новата темичка  Hug
Дарка, да ти е жив и здрав рожденника  newsm59  ura newsm59

# 31
  • Велико Търново
Запис и от мен. Да ни е честита първата тема в Родени - дано само с хубави новини да я пълним!Да ви се похваля - днес за първи път правих питка - за здравето на Виктория. Много добре ми се получи, раздадох за нейно здраве на близки и комшии.

niko11 - и аз обличам по същия начин Вики - боди с къс ръкав, а отгоре блузка с дълъг и панталонки или гащеризон и къси чорапки (то те и стигат до коляното почти). А когато я разхождам в стаята - ако сме в спалнята (21-22 градуса) я завивам с тънка памучна пелена, ако сме в дневната (23-24 градуса) я нося без пелена.

# 32
  • Пловдив
на днешния празник ли беше писала една мама че се меси питка?
Insolence  как я направи питката?

# 33
Запис и от мен!  Hug  Да я пълним новата темичка и всички останали само с хубави новинки за нашите беболаци!  Wink

# 34
Записвам се и аз в новата темичка - дано да я изпълним само с хубави новини - за здрави бебчета, без колики и отпочинали мами Wink Ей това последното ако вземе че стане ще бъде чудо, но поне да си помечтаем.
Не знам дали наддава Лора, защото прегледа ни е чак на 14.12. но се надявам, че кърмата й стига. Не реве, че е гладна, яде средно на 3 часа и имаме по няколко наакани памперса. Коликите обаче ще ме уморят - и нея и мен... То е рев до скъсване от 18-19 ч. та чак до след полунощ. Не помагат нито капки, нито носене - реве до припадък. Има ли някоя мама, която да се похвали, че коликите вече им отшумяват? Ако така я караме до края на 3-я месец не знам как ще издържа.

# 35
  • Велико Търново
на днешния празник ли беше писала една мама че се меси питка?
Insolence  как я направи питката?

Сега нали са пости и рецептата ми за питката беше съобразена с това - та правих обикновена питка с мая (без мляко, без яйца и масло). Ето какво се получи http://noemvri2010.snimka.bg/cooking/noemvriyiski-mami.485149.21645089

# 36
Cuftaika, и аз забравих да ти пиша за ь малък. При мен е на буквата А. Heart Eyes
ние се носихме цяла нощ, пъшка, пъчи се и писка на всеки кръгъл час. По тая причина и храненето беше кошмар -дави се и пищя. Приказка направо....

# 37
  • Велико Търново
Към майките които хранят / дохранват с АМ - Какво АМ давате на бебчетата?

# 38
  • Дъблин
Да ни е честита първата темичка в Родени, все хубави неща да пишем тук Simple Smile

Ние нямахме ток цели 3ч. и си лежах с Ива на рамо, доста уютно беше така. Иначе и тя е на режима от 23ч до 2 сутринта неспане. Почна да се случва всяка вечер и поне си знам, че като стане 2ч. ще яде и ще заспи. Ако й предлагам преди това да яде, не иска, но не иска и да спи. Бебешка му работа  Crazy
Сега сме решили да я къпем по-рано, та ако може това будуване да го прави преди да си легнем и ние, да видим какво ще постигнем с този експеримент.

Катенце, браво за хубавите новини след прегледа  Hug

Някой беше питал за белега от секциото, дали е подуто отгоре, но не помня кой беше  Embarassed Но все пак - да, нормално е, даже май обсъждахме в предишната тема, че все едно има подгъв отвътре  hahaha На мен ми каза моя доктор, който ми прави секциото, че се разнася когато се резорбира вътрешния конец, някъде за 90-120 дни  Peace

# 39
Здравейте и честита темичка  Grinning

Insolence, аз се запасих с NAN HA 0-6 мес, понеже това ми препоръчаха от болницата.

Дарка, честит ти рожденник! Да порастне голям и много да ви слуша!  Hug

Лека вечер на всички Wink

# 40
Запис и от мен момичета и

Честита тема на ноемврийчета 2010г.

Дарка, честит ти рожденник и от мен! Всичко най-добро му желая   bouquet

При нас малкия се буди около 1 през ноща и се храним по два три часа, налага се да го дохранвам и с изцедена кърма, че трудно заспива. сигурно цока мързеливо и не се наяжда добре. Странното е, че през деня не прави така, а си се наяжда само от гърдите. Иначе първата вечер в къщи беше кошмарна. Само рев и мрънкане и съответно будуване цяла нощ. При нас няма повръщане, но днес на всяко преобуване си имаме наакан памперс, дали е нормално да ака толкова много не знам .....  #Crazy Днес се свива и доста реве, май и при нас коликите започнаха вече.

А и да не пропусна да похваля всички лекари и акушерки от Втора градска. Много съм доволна от цялото отношение... Hug

# 41
Здравейте и добре дошли в Родени 2010 в пълен състав!  Hug

Още едно въпросче къмМики и бръмбазела: Колко време може да стои изцедената кърма без да я слагам в хладилника... И ако е стояла на стайна температура, нужно ли е да я затоплям преди да я дам на бебка?

Ето много подробна статия за съхранения на кърма: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0
Ако кърмата е стояла на стайна температура, може би няма нужда от допълнително затопляне или най-много да я подържиш за няколко минути в ръце. Бебето ще си покаже дали е доволно.  Wink

...И искам да попитам Мики и Бръмбазела: имам чувството, че вечер кърмата ми намалява. Възможно ли е? Последното хранене в 22:30 обикновено протича по следния начин - суче активно около 10 мин и след това от шише изцедената кърма от предната нощ около 90 гр. още. След това се будим чак в 7:30 и обикновено аз съм подгизнала. Тогава цедя около 150-170 гр без никакви усилия.
През деня се храним по този начин от гърда - 7:30, 11:00, 13:30, 16:30,19:30, 22:30. Тя сама си изгради този режим.По принцип суче  15-20 мин.
Какво мога да направя, че да имам достатъчно мляко и за последното хранене.

slb83, кърмата ти се е регулирала според нуждите на Александра. Ако усещаш, че не й стига кърмата за последното хранене, можеш да редуваш гърдите лява-дясна, после пак да я върнеш на лявата и обратно на дясната и така до безкрай.  Wink Гърдите постоянно пускат кърма, щом бебето си я търси.

Нормално е на сутринта гърдите ти да са по-наляти и да има мокри петна по блузата ти, щом като госпожицата прави такава нощна пауза.  Wink Ако чувстваш дискомфорт и ти се занимава да ставаш през нощта, можеш да поизцедиш гърдите и да замразиш кърмата.

Справяте се чудесно, браво ви!   bouquet

въпрос към консултантитеот вчера съм с гадния вирус с диария и повръщане.спрях да кърмя като последно дадох кърма в шест часа след обед.нагълтах се със всевъзможни лекарства като последното беше към 4 часа сутринта.хапчетата(лопедиум, имодиум и ентерол) минават през кърмата и затова сега цедя и хвърлям.та въпроса ми е знаете ли кога се изчиства организма и кога мога да дам на бебо пак да суче.имам и температура (не много висока)та тя прече ли на кърменето?

Важно е да се консултираш с личния ти лекар, който да те насочи в какви дози, как и кога да приемаш лекарства. Температурата не пречи на кърменето, а докато в организма ти върлува бацил / вирус, тялото ти произвежда антитела, които се излъчват в кърмата и чрез които предпазваш бебето от зарязаване. Желая ти бързо възстановяване!  Hug

# 42
Микки, Бръмбазела, знам, че въпросът ми е глупавичък, но какво да се прави..блондинка  Mr. Green Та значи моето момче суче някой път само от едната гърда, някой път и от двете. При всички положения смятам, че не изяжда всичко до край, но тъй като до този момент не чувствам болки или някакво напрежение в гърдите не се цедя. Чух обаче, че ако гърдата не е изпразнена до край може кърмата да спре. Та въпросът ми е вярно ли е това, т.е. трябва ли да се цедя и ако папка само от едната гърда освен да доизцеждам нея, другата, от която не се е хранил също ли трябва да изцедя?

zuzi, няма такова нещо, няма да спре кърмата.  Simple Smile Първата гърда трябва хубаво да бъде изпразнена преди да се предложи втората, за да си сигурна, че бебчето е поело задното, калорично мляко. Иначе има опасност да изсуква повече предно и от там наддаването да е по-слабо. Няма нужда да цедиш нито една гърда, освен в случаите когато усещаш напрежение или някакво запушване. Бебето си знае работата, споко.  Wink   bouquet

... Бръмбазела, много ти благодаря за отговора, както и за съветите.Искам само още едно въпросче да задам.Понеже през нощта Марти спи при нас и заспива на гърдата, докато го храня, не мога да го оригна.Не ми се иска да го будя, защото пак ще иска да цока.Проблем ли е поне през нощта да не се оригва  Rolling Eyes Той и не повръща много нощем

Катенце, радвам се, че си по-спокойна!  Hug
Няма нужда да будиш детето, чудесно си се ориентирала.  Simple Smile

Cuftaikа, не съм те забравила!  Hug Програмата ми е малко напечена, ще ти пиша ЛС малко по-късно.   bouquet

# 43
Момичета я кажете мога ли да давам Саб Симплекс и БиоГая едновременно? На мойта буболечка мисля, че и помага Саб Сиплекса против коликите, но ми се струва, че ще се запече. От няколко дни много се надува като ака и са едни викове и крясъци докато напълни памперса. Иначе всеки памперс е наакан, та не съм и сугурна запек ли е какво е?. Четох за БиоГаята, че регулирали стомаха и помагали при запек.

# 44
  • Пловдив
Мойто момиче днес беше малко по-спокойна и поспалива,тази вечер така хубаво се насука и от двете гърди и уж щеше да заспива,сложих я в леглото и като избълва един фонтан от мляко,на 20 см сигурно изхвърча.И през носа излезна,и се задави,не разбрах какво й стана.После си дояде каквото имаше Simple Smile,и заспа вече.
На вас коя ви е най-удобната поза за кърмене?аз я кърмя легнала и денем и нощем,с баткото към края на втория месец установих че така ми е по-удобно,и сега малката още от началото почнах така.Иначе на ръце ми е  неудобно.Лошото е че като се унесе и заспи ,като я местя в леглото й някой път се поразбужда и пак допълнително трябва да я допреспивам.

Общи условия

Активация на акаунт