Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 1

• 21 867
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • Велико Търново
Гледам, ние останахме без снахичка- май ще се кандидатирам за Викито на Инсоленс- наблизо сме си поне. Ако те ни харесат все пак. Blush
Ние сме послушни- само спим, ядем и малко църкаме- ама сме мнооого лакоми.

Айде- усмихнат ден, мами!!! Hug

Дарил, абе ние вече си имаме кандидати много, та ще я оставя госпожицата сама да си избере, но и вас естествено ще имаме в предвид  Joy Joy Joy

За АМ - Аз дохранвам а Aptamil imunofortis и съм много доволна - не сме имали никакви проблеми до сега - нито я боли стомахчето, нито се е запичала.

Сега да почерпя - Вики днес става на 1 м. - Да ни е жива и здрава!

Днес ни беше първата консултация - наддали сме почти 800 гр. от рожденото тегло и вече сме 3.750 кг, и 51 см.  newsm44 Малко си поплака след ваксината, и след това като заспа чак се наложи да я будя за да я нахраня. И след това пак заспа. И сега спи до мен. Пу-пу все така спокойна да е! Та докато тя си поспа, аз успях да поизчистя - с помощта на тати.

Ами това е за сега. Връщам се да ви изчета.

# 676
И ние днес маахме гащи, но само по квартала, че едва днес сложихме зимни гуми на колата. Утре мисля да отидем до "Джъмбо" да накупим подаръци за познатите дечурлига, дано не е много гъчкано.
берушка, и аз като теб правя. Навличам я хубаво и се чудех дали да мятам отгоре дъждобрана, ама не го сложих. Излизаме си и ние. После също я оставям в количката, в коридора, щото се разбужда и няма заспиване, ако я извадя.

Еднократната помощ и на мен вчера са ми я превели, както и парите от бащинството  Crazy на таткото. Той подаде документите на 17 ноември, та значи ...точно месец!

Честита първа месечинка на Вики!    newsm38

# 677
Честити месечинки на тези които ги имат!  Hug

Ние да се отчетем от първата ни консултация, че за 1 месец сме наддали 1,560 кг и от 2,710 кг на изписване, вече сме 4,270 кг и сме пораснали с 4 см, и Вико вече е 53 см, за което съм много щастлива Party  Биха ни и ваксината, и миличкия много рева, чак за първи път посиня от рев  Cry  Пък за другите ваксини, не ми се мисли как ще ги понесе  Confused

Кьолшесче, браво на теб бре душа, и дете гледаш и сумати вкусотии правиш  Wink  Ще те викам да идваш и при нас да поразбъркаш някое и друго сладкишче  Mr. Green

Катенце, браво на теб за хубавото прекарване, дано тревогите ти вече съвсем намалеят и да се чувстваш доста подобре  Hug

Колкото за снахите, ние си харесахме Иветчето на Берушка, е сега ако тя си хареса Никола, няма да се сърдим и да си разваляме приятелството  Mr. Green

Много гадно с тези разсеяни лелки и чичковци, да не му се мърда на човек да тръгне да пазарува  #Cussing out

Ние тази нощ, ще сме си самички, че татито ни ще празнува на фирмено коледно парти...а ние ще си се гледкаме в къщи  Rolling Eyes

# 678

Дарче, искам да те помоля когато имаш време да ни разкажеш малко повече за ваксините, които се бият сега втория месец. Пентаксима и другата ваксина срещу пневмококите ти ли си ги купи? / незнам дали тази ваксина си е от здравната каса или ние трябва да кажем , че искаме нея и да си я закупим, защото е по-щадяща за организма на детето/ Мои познати ми разказваха, че си купували някакви ваксини, че били по щадящи... ама като не помня за пентаксима ли ставаше въпрос, но и това е било преди 3-4 години. newsm78
Значи и двете ваксини са си поети от ЗК и двете са задължителни , тази пневмококовата е от скоро включена в задължителните ваксини. Пентаксима не е болезнена ваксина , преди с баткото ги купувах именно заради това , че са щадящи и не боли при поставянето така избягвах двойното боцкане с тия дето тогава бяха по касата.Но сега като е по касата е много по-добре, иначе бях готова пак да си ги купувам. Тази втората за пневмококите също се поставя мускулно в другото краче , болезнена е , появява се оток и зачервяване и се препоръчва компрес с реванол и да не се къпят децата същата вечер. Също така по 2,5 мл панадол бебе вечерта и сутринта за обезболяване, както и да не докосвате много крачето на бебето , че наистина зверски го боли.

# 679
  • София
честито на днешните месечинки, аз да питам консултантите МИККИ и БРЪМБАЗЕЛА дали след като даваме и АМ е необходимо детето да приема и водичка защото нали тва все пак не е кърма, а е изкуствено та дали е необходимо за да не се обезводнят.

# 680
  • Велико Търново
честито на днешните месечинки, аз да питам консултантите МИККИ и БРЪМБАЗЕЛА дали след като даваме и АМ е необходимо детето да приема и водичка защото нали тва все пак не е кърма, а е изкуствено та дали е необходимо за да не се обезводнят.

vivi_23 и аз точно това се чудих, а днес на консултацията забравих да питам педи  Thinking Ние само дохранваме, ама все пак...

# 681
  • София
Вчера водихме Валето на ортопед и всичко е наред. Каза в кенгуру от 3м и в кошницата за около 2ч. Бяхме в 25-ДКЦ при д-р Хайвазов от Горна Баня.

Днес се разходихме до Драгалевския Манастир и Валето поспа в кенгуруто при тати, а батко Алекс доволно се попързаля с шейната . После ядохме пица в "Мистър Пица". Следобед омесих питка за първи път...малко повечко ми се оказа брашното, ама пооправих положението. Но все пак похапнахме от нея  Mr. Green.

Smurfieta, при нас Валето също е като твойта мома със съня  Laughing. Та, може да се сватосаме  Wink.

MMka, неприятно с таткото ви, но бързо да се възстановява  Peace.

Катенце, браво за релакса  Peace.

viviq, аз давам Фризолак. Първоначално бяхме на Хип Пробиотик, но Валето започна да ака на топченца. Сега от Фризолака си ака нормално, кафевичко. Имахме 1-2 зелено ако, но док каза, че е от коликите.
Не бух казала, че АМ предизвиква коликите. С баткото съм ползвала и Фризолак и НАН в началото и нямаше колики. А сега Валето си има.

miMozzza, от април тази година Пентаксима е безплатен  Peace. Сега 2-ри месец и Пневмококовата е безплатна. Виждам, че и Дарка ти е отговорила  Peace.
Това с дядо ти ме развесели  Joy.

Берушче, миналата седмица в големия студ не сме излизали. Сега се възполваме от затоплянето  Peace. Макар, че вчера беше топличко и приятно за разходка, но ходихме до ортопеда.

Браво на всички дечица отчели се скоро на 1-вата си консултацийка с мерки и теглилки  Hug.

Честита месечинка на Цветина, Виктория, Теодора, Александър! Да са здрави, лъчезарни и безгрижни!

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 22:22 от Dori

# 682
  • Пловдив
На дактарина пише че е годен 28 дни след отварянето.Моя съм го отворила  преди един месец,това значи ли че трябва да го хвърля вече?защото 4 дена вече мажа езика на Никол,но няма ефект,или гъбичките вече са привикнали,или Дактарина е изветрял newsm78

# 683
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
На дактарина пише че е годен 28 дни след отварянето.Моя съм го отворила  преди един месец,това значи ли че трябва да го хвърля вече?защото 4 дена вече мажа езика на Никол,но няма ефект,или гъбичките вече са привикнали,или Дактарина е изветрял newsm78

niko11, защо не пробваш да му намажеш бибата с Дактерина и той да полигави малко кремчето в устата си ? Виждала съм, че така го правят в болниците.

# 684
Момичета да ви питам случвало ли ви се е бебето да прави нещо, което прилича на смях с глас? Вики понякога сякаш се смее с глас - такива звуци издава и телцето и подскача точно така както се случва, когато човек се смее много. Знаете ли това нормално ли е?

# 685
  • Пловдив
Katencetoo  ами тя не смуче биба,не иска.Мажа й езика с пръста си,и мажа и зърната си ,така беше ми казала една педиатърка.

# 686
Мина погачата, тръгнаха си гостите. Татито отиде на фирмен банкет, то май половината татковци са днес на такива банкети! Laughing  
Получихме много подаръци, мина много приятно! А за сладкишите аз открай време обичам да се занимавам и да меся разни тестени неща. Прави ми удоволствие, но само ако са бързи и лесни рецепти като всичко, което правих за днешното събиране, съм взимала рецептите от Готварския форум! Там момичетата са страшно полезни и дават страхотни идеи. Смятам оттам да се подготвя и за Коледа!  Wink
Дори, нашата педиатърка горещо ни препоръча др. Хайвазов. Я кажи, трябваше ли да запишеш час предварително и ако да, може ли да ми дадеш телефона! Ще съм ти много благодарна!  Hug
Берушче, хич не знаех, че има такава каса в Карфура! Ще се възполваме другия път, че често пазаруваме там. А че има много нахални хора, има! Отврат!  Sick
Терминаторче, много ти е сладък Роби! Ако имах момиче, веднага щях да кандидатствам да ти го взимаме за зет!  Heart Eyes
Пък аз да кажа, че обещавам да бъда добра свекърва!  Mr. Green
Мимоза, страшни са малките дяволчета! От малки въртят "дъртите" на малкия си пръст, че и ги приспиват дори!  Joy

# 687
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Katencetoo  ами тя не смуче биба,не иска.Мажа й езика с пръста си,и мажа и зърната си ,така беше ми казала една педиатърка.

Ами и така става, дано да минат бързо  Hug Не мисля, че кремчето е изветряло...Явно гъбичките са по-упорити

# 688
Ааа.. Роби пу за Мелиса!!!  Crazy Heart Eyes

# 689
Ааа, Мишинаторче, ти Хамерикански зет искаш за твоята Мел, а?!  Heart Eyes Ние пък покрай София на Весито ще си имаме португалски тъст!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт