Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 1

• 21 842
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте и от мен!
Честит рожден ден на милото на Берушка! Да е жив и здрав, много късмет и само радостни моменти да имате заедно!
Честито и на всички други с поводи за празнуване, които съм изпуснала напоследък!  smile3525
Минавам набързо да ви почерпя - днес нашата УСМИВКА Никол става на 1 месец. Пожелавам си да ни е здравичка, да расте весело и усмихнато дете, да има безгрижно детство и да ни е късметлийче!
Качих и няколко снимки в групата във фейса да ни видите най-после и нас  Grinning.
А сега почерпката:

# 721
  • София
Франческа, пробвала ли си да правиш масаж на коремчето кръгове по посока часовниковата стрелка?
Още, упражнения с крачетата - сякаш кара колело и свиване на крачетата към корема така че да го притискат.
А бебето ти променяло ли е нещо в храненето си? Да суче по-рядко, по-кратко, по-често?... нещо което да те наведе на мисълта, че не му стига кърмата...
А още, то как се държи? Как се чувства според теб?
Това с неакането по няколко дни е деликатна тема, защото някои бебета след първия-втория месец така започват да акат през по-голям интервал, без това да е запек. Става дума за кърмачетата на които не им се дава нищо допълнително - нито чай, нито АМ, нито нищо освен кърма.
Когато бебето се изходи ако акото си е кашаво както преди с непроменен цвят, то значи че е от тези бебета. А, по принцип, ако акото е твърдо, ако си личи че го боли като ака /а не така да му е само неприятно/, ако му е променен цвета тогава се смята че е запек.
Аз не съм медицинско лице и е добре наистина го види лекар, но не се панирай чак толкова преди да видиш какво е акото.

Апропо, Билянче333, сигурно ли е че има запек щом акото е каша? Как ти го обяснява педиатъра?

Терминаторче, много добре правиш, че си го гушкаш и кърмиш когато сметнеш за добре. Кърменето наистина не е само едно хранене! То е точно и за успокоение също. Ще видиш при зъбоникненето колко много помага.
Нашата обучаваща Хедра веднъж каза нещо, което ми се запечата в съзнанието - Естественото местообитание на бебето е майката. Желателно е бебето да има достъп до гърдите 24 часа и да суче когато пожелае.
Аз правя точно като теб.
Даже сега като има колики късно вечер по един-два часа в които плаче и както и да го нося, потупвам или кърмя не мога да го успокоя и мъжа ми като изръси да сме го оставели в другата стая да си плачел... така или иначе все плачел... какъв щях да му врътна само задето си позволи да си го помисли...
Но му е простено защото с първия син него почти го нямаше - ходеше на работа от 8,00 сутринта до 21,00 часа вечерта, а на първия бебчо коликите бяха към 17,00-18,00 часа и на практика той тогава нищо не усети. Той и с тоя нищо нямаше да усети май ако не си беше счупил крака и да трябва да си стои в къщи няколко месеца Twisted Evil

Катенце, да ти споделя с първия син как процедирах като се беше подсякъл на 1,5 месец: след като се изака го измивам с бебешко сапунче и го държах на една вентилаторна печка тип духалка в поза все едно ще ака за да му изсуши много добре дупето. Отделно педката беше изписала едно противогъбично кремче, но моя син имаше направо като ранички на дупето разлоквени петна. Много бързо му мина така.
Ииии, без да знам по онова време нищо за ЕБХ по този начин го научих да ака извън памперса и от втория месец до 1,1 год не е акал нит оведнъж в памперса. /после като му тръгна първото зъбче нарочно започна да се крие и да си ака вътре, ама това е друга тема... hahaha/

Да ви се похваля в декемврийския брой на сп. "Дете в семейството" има статия-интервю с мен, казва се "Професия... консултант по кърмене"/ аз откакто родих нямам никак време да се занимавам заради лудницата в къщи, но дано след Нова година когато мъжа ми започне да си стъпва на крака да се активирам/.
А, и в януарския брой на "Моето дете" в специалната рубрика за кърменето дето я има отдавна ще ме има Flutter

# 722
Людмилана, пак благодаря   bouquet Мъжът ти ще ме съсипе  Joy
Аз да ти се оплача Sad сега пък май ми се запуши пълната гърда Sad ужасно ме боли цял ден, какво ли не правих, зеле слагах, масажи, топли компреси, нон стоп цедене и нищо. Не виждам запушена пора на зърното (има едно, което седи беличко, но си излиза мляко от там) и 1/3 от гърдата ми е супер твърда, но не е като бучка, ами ... значително по-голяма област. Изобщо писна ми от тия моите гърди, все нещо не им е в ред, все ме болят ...уф все едно. Ако не се оправят до утре ще отида на лекар, че не искам да си докарам някой мастит или каквото и там мога да си докарам.
И да ви се оплача и от мъжа ми, така като съм тръгнала Simple Smile. Хич не се сеща да ми помага, вчера и днес ме остави до 3 след обяд да си кисна сама вкъщи, той по магазините с негов приятел, аз от малкия нямам време даже да си сготвя да хапна нещо, цял ден ям нЕкви ядки и чипсове, ама ми писна да му обяснявам. Да не говорим, че е прасе и вечно си оставя нещата, където намери за добре, говоря му ...и така до следващия път...
Малвинка, честита ти месечинка на Никол, да ти е жива и здрава Simple Smile
Честито и на другите ни месечинки днес   bouquet

# 723
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
ludmilana, много ти благодаря. Определено ще опитам този начин, защото и Марти си има такива ранички, като цепнато от вътрешните ластици на пампито. Купихме и следващ номер памперси, че да не се мъчи   bouquet

# 724
Аз пак да се включа, болката и втвърдяването изчезнаха като с магическа пръчка, още съм изненадана, толкова зверски ме боля цял ден  и накрая малкия се събуди, засука и след малко заблязах, че втвърдяването и болката са изчезнали, а цял ден сука и нищо.
Сега и мъжът ми не ми се вижда толкова лош Simple Smile
Кьолшес мерси за линка за десерта с майонеза (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0%3Btopicseen -ако някой го е пропуснал), ти го беше пуснала за някой друг, но аз изплагиатствах-леле много е вкусен, ако сина ми се изрине, от всичкия този шоколад, на теб ще се сърдя Wink. Пускай други интересни идеи, че аз нямам време да се ровя, а така наготово е много приятно   bouquet
Хубав ден желая на всички Simple Smile

# 725
Момичета, олекна ми! Бебешока, сутринта, след 7 дена чакане, най-накрая успя да се изходи. Не съм вярвала, че някога ще се радвам толкова много на едно ако.Та, въпросното ако не беше твърдо, може би малко по-гъсто от обикновеното и по-тъмно на цвят, едно такова кафеникаво.

slb83 благодаря за съвета за крушите, вече ги бях пробвала и се тъпчех с тях, не знам дали са му помогнали, но мен определено ме пратиха до тоалетната.

ludmilana и масажчета и свиване на крачета също бяхме пробвали, за момента не помагаше.
Но в крайна сметка и аз не знам кое му е помогнало, може пък от всичко по малко да е е оказало влияние. А може  просто тогава да е решило да се изходи и ако е права ludmilana просто в този период да ака по-рядко. Както и да е радвам се че всичко свърши добре. Само дано  следващото ако да не е след една седмица пак  Praynig

Друг  проблем сега пък, който забелязах , че едното му око секретира жълто-зелен секрет и окото му залепва и чак не може да го отвори ако не го избърша с тампонче напоено с лайка. Някой да се е сблъсквал с подобно нещо?

# 726
  • гр.София
Добро утро и от нас.Тази нощ беше доста тежка.И двамата с кака му бяха се наговорили на почивки да ни будят.Малкия искаше да яде на два три часа.Каката сто пъти се буди и мрънка.Направо беше приказка Sad

Да се похваля че вчера ни беше погачата и мина доста добре.И малкия юнак и кака му бяха много послушни и се представиха прелестно.И понеже вчера бяха точно 40 дни го водихме и на църква за първа чиста молитва.Човека разбира се я проспа Simple Smile

# 727
Трябва ли предварително записване в църквата за чистата молитва?

# 728
  • гр.София
При нас да.

# 729
  • Велико Търново
Трябва ли предварително записване в църквата за чистата молитва?

Мама МиМи И ние записахме предварително час, за да не се налага да чакаме с бебка.

Тази нощ бебка добре поспа, след като вчера цял ден мрънкаше. Сега е спокойна и щастлива - дай боже все така да е!

На празнуващите имен днес ден - Да сте живи и здрави!   bouquet

На бебетата празнуващи първа месечинка - Да са здрави, спокойни и много обичани!  Two Hearts newsm76 Two Hearts

А при вас коликите как са? Аз имам чувството, че вече отшумяват.

# 730
Да са честити месечинките на всички бебоци!  bouquet А какъв имен ден е днес?
Люси, браво за статиите! Непременно ще си купя списанието да те видя вътре! Hug А тези мъже са направо... Joy
Франческа, на Йоан му секретираше по същия начин оченцето и аз като тебе го чистих с памуче потопено в лайка или физиологичен разтвор. За 4, 5 дена му мина. Ааа и също му капнах на няколко пъти кърма в очето!  Peace
Терминаторче, радвам се, че ти е харесала рецептата на Сладка хапка. Мисля, че половината форум вече я е правил тази рецепта!  Grinning А и шоколадът вътре не е много, само 5 лъжици какао така че...Глазурата може да не е от шоколад, а да експериментираш с други неща. В темата момичетата са дали супер идеи за разни кремове. Аз например не слагам никаква глазура. Сега покрай Коледа ще изпробвам разни други рецепти и ако някоя ми се стори сполучлива и бърза ще я пусна тук!  Peace

# 731
Добро утро  Hug

Честито на месечковците и рожденниците   bouquet Да са здрави и обичани!!  Heart Eyes

Нас коликите ни започнаха на 4тия ден и до преди 2-3 дни мислех, че отшумяват, но вчера Никола ни разказа играта  Mr. Green
В тази връзка, да споделя, че се изсилихме с 3 опаковки Лефакс, но на него грам не му помага и го спрях. Та... продавам 2 опаковки, ако някои се интересува да ми драсне 1 ЛС  Mr. Green

Хубав и спокоен за бебоците ден, мамчета   bouquet

едит: Аз да похваля шоколадово-банановия кекс на Селма, вкъщи само той се прави Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=328701.0;topicseen

# 732
Kölsches Mädel Днес е Игнажден!!!
Мамчета, внимавайте кой ще влезе първи вкъщи!!!  Peace При нас беше таткото, тъй че съм доволна  Wink

# 733
Kölsches Mädel Днес е Игнажден!!!
Мамчета, внимавайте кой ще влезе първи вкъщи!!!  Peace При нас беше таткото, тъй че съм доволна  Wink
И при нас беше той.Дойде си от работа да вземе големия за градина.Ясноо...очертава ни се много амбициозна година  Laughing

# 734
Ооо, Мравче, задължително ще се пробва кекса! Peace За Лефакса сестра ми ще ми донесе иначе щях да ти откупя едната опаковка!  Heart Eyes
Ами честит ни Игнажден!  Heart EyesТо и при нас няма кой друг да дойде освен татито, че го чакам след малко! Crazy

Общи условия

Активация на акаунт