Юлчета 2008 (Тема 144)

• 33 402
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Дени, тук съм си. Вече три седмици сме болни, почна Пепи, после Анна и аз и така.
 Hug

# 151
Деси, интересно ми е какво точно от моите постове ти затвърждава негативното отношение към Америка? Аз точно вчера те четох във фб, и се радвах, че и в най-големия сняг, мога да карам по чисти и сухи улици...  Rolling Eyes Итересно ми е кое е отблъскавощо нещо - мното работа ли?
Аз току-що се прибрах от коледното парти от работата. Спечелих 70 долара от томболата. Голям кеф. Гледах как танцуват. Навръщане се загубих, но се оказа, че инцидентно съм хванала някакъв по-кратък маршрут и си спестих 5 мили.  Crazy
Извижяването беше невероятно. И разправях на колегите, че се чувствам като американски турист на Балканите.  Joy
И червена точка за Антон - нахрани и приспа децата, упъти ме до нас, не ми мрънка, че се прибрах толкоз късно. ... В моменти като този, си мисля: дали преди десет години извадих късмет или ми трябваха само десет години, за да го превъзпитам?  Thinking hahaha

# 152
Ей, Доне, радвам се че пишеш, стила ти на писане ми вдига настроението Grinning.
И в къщи сме в подобна ситуация, май само аз всичко правя, или поне така си мисля като ми дойде в повече.
Ние си ползваме  нощния памперс , и винаги е мнооого мокър, някой път чак се препълва. Явно много пишка през нощта, не знам защо.
Буквата р за моя изненада си я казва от съвсем мъничка, не я е замествала с друга буква изобщо.

Честито на всички бременни и от мен!
Айде приятен ден на всички, а аз отивам да работя..

# 153
Дуци, дано вече сте по-добре Hug

Танита, вярно си е , че всичко вършим, но като не мога не се напрягам. Ей на, сега си пия кафето и тръгвам за работа. В къщи е паднала бомба, а на когото не му харесва, да се справи сам Mr. Green

# 154
Здравейте мацки  Laughing
Чух че сме имали нови бременни мами и влизам да им честитя - лека бременност и хубави здрави бебчета догодина  Peace
Лора от 1.11 е ясленче. Понесе го изключително добре, дори мога да кажа че ходи с огромно желание, не е плакала нито един път. Изкара си 2 хреми и малко кашляне естествено, но като цяло - дотук добре.
за пампите - от месец не се е напикавала дори и през нощта, казва си и сяда сама на гърне. Но с акането има проблем - категорично отказва на гърне, досега само 4 пъти сме "хващали" ако и то случайно. Затова я пращам с пампа на ясла, че да не стане мазало. Mr. Green
Дони, липсваш ми  Hug не знам дали знаеш - но супера във вашия блок отдавна го затвориха, сега има Билла в новия, високия  Grinning

# 155
Отдавна не съм писала, та реших да се разпиша и аз.

Първо искам да честитя на НБМ и Села ви. Лека бременност ви пожелавам и накрая едни прекрасни здрави и спящи бебчета!

Дано и всички болни да оздравяват! Мая, Симпатюхче  Hug     /ако пропускам някой да не се сърди, че отдавна не бях чела и сега много информация ми се събра  Crazy/

НБМ, ти си забравила за срещите, а аз въобще не съм разбрала  Crazy. Другия път се надявам да прочета и да можем и ние да дойдем, че отдавна не съм ви виждала.

Мартин да чукна на дърво вече месец ходи на ясла /след едномесечна пауза за боледуване/ без да се разболява. Дано така да се задържи до празниците. Вече спря и да плаче сутрин, обяснява ми как отивал да играе с децата и така с бодра стъпка не се сеща, че майка му няма да ходи с него  Grinning Иначе е станал голям философ, къде му разбирам, къде не, но детето си бърбори. Онзи ден ми пя една песничка, маха с ръце, толкова беше старателно детето, а аз нищо не разбрах  Embarassed Питах госпожата какви песнички пеят и се оказа, че е за Ици Бици. Сега поне като му кажа да изпее песничката за Ици Бици и репертоара започва  Laughing Голям смях пада, но накрая получава бурни аплодисменти и е много щастлив. На 21 ще имат тържество в яслата. Нямам търпение, много ми е любопитно как ще се представи наш Мартин.

# 156
  • София
Днес Дея има имен ден - да ни е жива и здрава ! Simple Smile
Честит имен ден на Деян на Тити, Дани на Десита и на всички други именници - млади и стари !

# 157
Доне, нали знаеш, всичко е въпрос на приоритети... Не мога да приема начина им на хранене, правилата им за щяло и нещяло, образователната им система, здравеопазването...социалната им система.. вманиаченото консуматорство...
Естествено че улиците са им чисти и тн и тн и всичко е много по-уредено и сигурно се живее много по-спокойно  и не мислиш толкова за как да си напълниш хладилника и дали ще имаш пари да идеш на почивка...  Естествено, че и на нас ни е писнало от неуредиците тук... просто Европа и правилата и ми харесват повече. Едни приятели в Лас ВЕгас бяха изгонени от заведение, защото бащата си поръчал бира в присъствието на 6 годишната си дъщеря. Лицемерно правило за страна, в която се изкарват толкова много пари на гърба и за сметка на здравето на децата...и още  и още... Знаеш, че там е най-голямата престъпност и тн...
Моля те не го приемай лично  Hug

# 158
Катето вече е почти здрава  Grinning Който има възможността и нервите да си лекува детето с хомеопатия, да го направи  Peace

Не знаех, че днес някой има имен ден  Simple Smile Да са живи и здрави именяците  Hug

Ние опразнихме хола да го правим детска стая в перспектива, а кухнята я обзаведохме като трапезария-хол с телевизор и диван. В резултат Васко заспива вечер на дивана, а аз си лягам на спалнята (която е супер удобна, но има основен недостатък, че няма телевизор  Laughing). Та, откакто направихме това промяна, Катето почна да спи на дивана "при тати", дори и когато го няма  Crazy А аз си спя на спокойствие като волна птичка  Sunglasses Това, разбира се, е когато е здрава, щото като е болна се налага тримата да се бутаме на дивана.

НБМ, за запек по време на бременност има тема с доста информация. Дано намериш нещо полезно.

# 159
Доне, нали знаеш, всичко е въпрос на приоритети... Не мога да приема начина им на хранене, правилата им за щяло и нещяло, образователната им система, здравеопазването...социалната им система.. вманиаченото консуматорство...
Естествено че улиците са им чисти и тн и тн и всичко е много по-уредено и сигурно се живее много по-спокойно  и не мислиш толкова за как да си напълниш хладилника и дали ще имаш пари да идеш на почивка...  Естествено, че и на нас ни е писнало от неуредиците тук... просто Европа и правилата и ми харесват повече. Едни приятели в Лас ВЕгас бяха изгонени от заведение, защото бащата си поръчал бира в присъствието на 6 годишната си дъщеря. Лицемерно правило за страна, в която се изкарват толкова много пари на гърба и за сметка на здравето на децата...и още  и още... Знаеш, че там е най-голямата престъпност и тн...
Моля те не го приемай лично  Hug

Сигурна съм, че Дони не го приема лично, както и аз за човек живял там и т.н., но никак не съм съгласна за много неща, които казваш, особено за "начина им на хранене". Не съм съгласна като цяло с глобализацията и обобщението на всичко. Незнам наблщденията ти на какво се дължат, на личен опит, на чуто от приятелки или на видяно по ТВ, но са далеч от моя личен опит там, където се научих да хапвам здравословно, много преди да се върна тук да маам "пръжки с лук"  Joy

# 160
Днес имаме коледно парти в офиса - от сутринта мацките дефилират наконтени-наконтени  Wink

много преди да се върна тук да маам "пръжки с лук"  Joy
Пропуснала си червеното винце Оле - като го добавиш става здравословно  Laughing

Нощеска Ноеми ходи нагоре-надолу из апаратамента - нещото което разбрах аз беше че лампата свети и тя идва с книга ....А реално на сутринта събитието се оказа следното - опикала си е за пръв път от много време насам памперс-гащите с които спи, станала, събула си чорапогащника, събула напикания памперс в банята, отишла до тяхната стая обратно, взела си гащи от шкафа, обула ги, обула чорапогащника пак, взела си книжка и дошла при мен Laughing Само памперса дето не беше изхвърлила в кофата hahaha

# 161
Лека и безпроблемна бременност, момичета! За разхлабване можете да ядете киви или сини сливи.  Така ми беше казал доктора на мен като бях бременна.

Честит имен ден на днешните именници! Да бъдат много здрави и щастливи! Между другото какъв празник е днес?

За памперсите пак да пиша, както беше казала някоя от вас по-горе не се ли махне памперса няма да се научат. Емо през последните дни прави и акото в гърнето, до сега не се усещаше. Ако е с памперс ще го направи в него и няма и да каже, но като е без него веднага сяда на гърнето. Но също и наградите много помогнаха, като има стимул - т.е. награда всичко прави - бонбони,шоколадчета, яйца и пр.  Лош метод, но с голям резултат. Вече постепенно започнах  да забравям да давам и понякога минава номера. Само търпение и здрави нерви се иска. Остана да се научи да заспива сам в леглото си, че още лежа до него. Ето, сега наобед даже заспа за първи път сам, но с големи пазари и обещания. И сега аз трябва да си изпълня обещанието. Искаше ми караваната, (играчка, която съм я скрила на тавана, защото много я тръшкаше преди) и сега ще ходя да я свалям.

Между другото Емо вече е готов сурвакар, чака с нетърпение да дойдат празниците. Знае си песничката за гърците и сурвакарското стихче за българите. Онзи ден му обяснявам, че ще ходим да пеем у съседите песничката (тук сутринта на коледа и на нова година децата пеят песен и дрънкат междувременно на метално триъгълниче) и ще му дадат пари и бонбони, и той като хукна на вратата - айде, мамо, да ходим да пеем, да ми дадат палички и бобонки... Joy Може и да се издъним някъде, ако не му дадат пари сигурно ще си поиска сам.

Хехе, браво на Ноеми! Вече стават много самостоятелни нашите дребосъци, ядат сами, правят опити за обличане, помагат на мама когато са на кеф...

# 162
Майра, изпълнена съм с люта завист. Аз не мога да накарам мъжа си да направи всичките тези дейности последователно.  Joy Joy Joy

ДеЩо, не го приемам лично, разбира се. "За" и "против" могат да се намерят винаги. Аз гледам да се оправям максимално добре с това, с което разполагам. След като правихме два опита да се установим в Европа, които завършиха с неуспех и загубата на много пари, политиката на САЩ към имигрантите, въпреки многото недостатъци, ми се струва доста по-приятелски настроена. Просто колелото се завърта по-бавно.
За зравеопазването много зависи с каква здравна застраховка си. Където работя аз, например, заплащането на час е ниско, но пък бонусите, здравеопазването включително, са по-добри. За около 50 долара на месец, ще мога да ползвам лекарската мрежа по същия начин както в БГ. Просто разполагам с по-широк кръг от доставчици. Не е като да разчитам единствено на Здравната каса. При Антон положението е по-различно. Там компанията плаща повече на час, но здравните застраховки, които предлага не са така изгодни.
Олето е права, че минусите, които посочваш са прекалено генерализирани. Все едно някой от тука да се изкаже за България, че сме мръсна малка посткомунистическа страна с ориенталска култура.   Naughty
Естествено не гарантирам, че съм обективна. Аз се опитвам да си подредя живота тук, така че съм длъжна да намеря хубавото.
Само за майтап, да видите американската версия на хотел Радисън. - http://www.expedia.com/Chicago-Hotels-Radisson-Hotel-Chicago-OHa … otel-Information#

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 06:35 от donka

# 163
  • София
Един поздрав от нас  Hug Любимото на Маги, залива с от смях  Grinning
http://www.youtube.com/watch?v=IpvDjwqQIKg&feature=fvw

# 164
Хаха, Нели  Grinning Любимо е и на Катето. Поръчва си го с "пусни ми за пипотама"  Laughing

Майра, това блондинките са опасна работа  Crazy Нищо не може да ги спре  Wink

Катето, като цяло говори много правилно, с няколко изключения за думи, които не можеш да я убедиш по никакъв начин, че ги изговаря неправилно, като "хунанница", "пингон", "пипотам" и още няколко. А и много обича навсякъде да лепи пълен член  Laughing На някои думи сменя ударението в стил Лили Иванова -  блАгодаря, зАповядай  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт