Юлчета 2008 (Тема 144)

• 33 382
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Амес, Илия също се храни с лявата ръка, по-точно ги редува, но с лявата се справя по-добре. С лявата също рисува. Баба му се опитва да го учи да работи с дясната и си имаме проблеми за тази работа. Аз съм против Simple Smile

Пчелице работлива, честит нов ник Heart Eyes. Много е хубав Simple Smile

# 646
  • София
Инка, не им се връзвай, моля те! Аз последния път имах грранд скандал с едната лелка и от тогава ми се усмихва  Twisted Evil
Мързи ги и за това се дразнят. На мен пък веднъж ми направиха забележка за пантофите. Трябвало да са с лепки.  Не могли да ги обуят...а те отзад имат едно като ластиче за стягане, което е фиктивно, не се използва. И аз им казах, че това нещо не се стяга а се обуват като тарлък и тя сама се справя в къщи. И другия пък каза, че ставали, няма проблем  Twisted Evil

А задачите в яслата са да се отучат децата от памперс и да започнат да ходят на гърне, да се хранят сами и да държат молив  Peace

В първа група се учат децата да се обличат и събличат сами , да си сгънат дрехите на столчето и да ходят сами до тоалетна .  Peace

Момченцата в 99% от случаите се учат по-бавно. Не се притеснявайте и като ви казват нещо  лелките, отговаряйте Даааааа,   bowuu Mr. Green
Така ми изгубиха уважението, че вече не ги броя за хора  Crossing Arms

# 647
  • Варна
Ох, не знам аз не съм на себе си просто от вчера. То  тирадата беше страшна, не беше само това  забележката... Ама сега като асимилирам всичко, което ми наказва, това ми се струва прекалено изискване. Хайде за памперса съм съгласна, че не съм положила достатъчно усилия, ама да се облича сам. Също и за бебешкия говор, каза на Боби че е бебе, по- малки деца от него знаели четиристишия... За говоренето много усилия полагаме вкъщи, но той доскоро почти не говореше. Сега горе доле започна, но доста трудно. Сега като ви чета и с тези песни и мелодии  Crazy.
Лошото е, че аз много запалих от вчера и сега много го натискам и му се карам... Луда работа.

# 648
Инка, успокой се и спри да тормозиш детето Hug. Илия също едва наскоро проговори, за песни и четиристишия е абсурдно да се говори при нас. Децата са различни, а това сестрите и лелките трябва най-добре да го знаят. Изобщо не им позволявай да ти се качат на главата с тези забележки и претенции и не се притеснявай да им отговаряш подобаващо Peace. И аз съм разочарована от нашите, но се надявам поне в градината да имаме късмет с учителките. Сестрите в яслата на Илия чак сега разбраха (след половин година), че с лошо при него не се постига нищо. Опитваха се да го възпитават с лошотия и той пищеше неистово от яслата. Сега обърнаха плочата, смекчиха тона, станаха по-мили и внимателни и резултатът е налице.

# 649
Инка, не им се връзвай, явно е била станала на криво. Децата са различни, и насила не става да ги учиш, най много да намрази обличането.

Мартина може да се храни сама, но губи интерес и по някое време- мамо, храни ме ти. Мисля си че се измаря, защото седи на стол за големи, на маса за големи и е неудобно за нея, ръката и измалява. Но отказва да я повдигам с възглавница .
 Вашите деца на какво седят докато се хранят?

За обличане и събличане  се справя криво ляво, понякога държи сама, понякога ме кара мен, зависи от настроението й. Аз само козирувам и изпълнявам. Обувки,  ботуши, топлинки сама обува -събува и почти не бърка краката, много рядко.

А за пеенето, явно ще е музикален инвалид, като баща си Mr. Green Язък, такъв силен глас има, мислех една певица да я направя.

# 650
Честит 3-ти март на всички!

Габито може да се храни сама, ако иска може да си изяде всичко без моя помощ, но в повечето случаи или не иска или аз нямам достатъчно търпение да я чакам  Embarassed По едно време много я насърчавах да се храни самичка, но напоследък май направо си я храня. Скоро пак ще започвам да я подтиквам да се храни сама, че докато се роди бебето да ми отпадне това задължение  Crazy

А за обличането и събличането - надолу се съблича и облича редовно сама (гащи, панталон, пантофи/обувки, чорапите може само да ги събува засега), но нагоре й е трудно, само ако е нещо с цип се справя сама, опитва се, но не успява. Якето понякога си го облича сама, друг път - не.
Но не мисля, че са достатъчно големи и трябва да могат да правят всичко сами вече  Rolling Eyes Така че Инка, не се тормози и не му се карай на Боби толкова, не й се връзвай толкова на тази сестра  Hug

Габито много си пее, но нейни си неща, не знае все още песни или стихотворения  Confused Може би децата, които ходят на ясла са доста по-напред в това отношение. Аз й пея понякога, но явно не достатъчно. Но за сметка на това бърбори постоянно и такива неща измисля и й идват на ум....., направо ме изумява някой път  Heart Eyes

# 651
  • Sofia
Инка, я да не тормозиш детето, що за изисквания  Stop
Дени също се пробва, но е далеч от обличане и събличане сам, нямам намерение да го тормозя по въпроса и никой не ми е правил забележки. Малки са децата, какви са тия вашите лели, това е яслена група все пак!
За пореден път се радвам, че такъв късмет имаме с нашата група, лелите са толкова мили, никога за нищо не са ми правили забележка, ако нещо съм изпуснала ми казват много деликатно.
Дано са същите и в по-горните групи.

# 652
  • София
Аз писах в чата и тук забравих ... ЧЕСТИТ 3-ТИ МАРТ НА ВСИЧКИ   bg

Инка, забеляза ли кои ти казахме, че се хранят сами децата ни....само женските майки  Wink  Такива са мъжете бе, глезльовци  Heart Eyes Дени е същия, нищо че е батко, за някои теща с Маги са на равно  Wink
Маги яде на кухненския ъгъл като батко и иначе ставаше бой за столчето за хранене и го разкарах бързо. /може и това, че гледа от батко и да и е помогнало в храненето сама/
Най- много обича да сяда в мен и да яде от порцията ми и аз не мога да се нахраня като хората.

Инка, успокой се ти казах бе жена  Hug Ако лелките се карат на децата и повишават тон, да ви кажа не е толкова лошо. Децата изграждат един респект и като го побутнеш пилето от гнездото и то се оказва, че можело да лети  Wink Но от това да са строги, до това да са лоши има огромна разлика. На мен едната си позволява да ми държи тон и да ми се кара като на ученичка и се разкрещях веднъж  Crossing Arms ААаааа, много си позволява, ужасен човек. за каква се мисли не ми е ясно, ама няма да я бъде  тая. Последен шанс съм и дала и ще събера подписка. да си търси друга работа , като не и се работи с деца . Да не ви казвам, щом си позволява на родителите да държи нагъл тон, как се отнася с децата. ooooh!
И Инка още нещо, ако лелката е качествен педагог и ако направи забележка на майката, понякога и това действа и майката се стряска и започва да се старае повече. Но пак казвам , има разлика от това да си строг  и лош  Peace

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 18:53 от ketito

# 653
  • Варна
Много ви благодаря, че обърнахте внимание на терзанията ми  Hug. Аз съм си малко по- чувствителна, но сестрата беше доста рязка. Приемам забележката и за памперса, както вече писах. Сега Боби е много по- податлив на махането му и пишка вкъщи на тоалетната чиния, за обличането и събличането честно казано не е проявявал желание и въобще не ми е хрумвало, че трябва да го стимулирам  Embarassed. За храненето, опитва сам, но и той се изморява бързо и се храни много по- малко, отколкото, ако аз го храня. Иначе, Танче и той яде на нормален стол и нормална маса и май ще опитам да сложа някаква възглавница  Thinking.
Другото, което ме засегна от думите на сестрата беше, че много съм го глезела и точното, което каза е, хайде баща му го няма много много, ама няма ли някой дядо да го строява повече да се държи по- мъжки...  Иначе тя не ми се вижда толкова лоша в работата, подхода и е малко по- остър и говори доста високо, което стряска Боби, но пък от друга страна може би наистина има нужда малко от такова отношение  Crazy.

# 654
Катето може да си вдига гащите и чорапогащника сама  Simple Smile но не успява да ги нацели да си ги обуе сама, горе долу същото важи и за пантофите. Но аз мисля, че това е съвсем нормално.

Може да се храни сама, понякога го прави, друг път аз давам, като гледам, че е разсеяна или я мързи, а понякога си стои гладна по свое желание.

За храненето на голям стол и маса, днес мернах интересна седалка - http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=506

И Честит празник от мен  bg Аз приемам празника със смесени чувства, по-точно не ми е особено празнично. Освен историята, няма какво друго да ме кара да се чувствам щастлива, че съм се родила тук.

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 20:43 от Гнидка

# 655
Честит празник!

Инка, не й се впрягай толкова на тази лелка. Ние като ги научим всичко сами да си правят децата , те (лелките) с какво ще се занимават.

Йоана много иска да ходи на детска градина и това ми помага когато искам да я науча по-бързо да прави нещо. Казвам й "Ти мамо нали си голяма кака (за нея това е титла, която носи с гордост), големите каки се хранят сами и могат да се събличат самички...." и така , като искам да пробутам нещо, почвам с "големите каки" Simple Smile. Много помага. За обличането сме далече, но мисля, че лятото като са по-малко дрехите ще имаме повече успех.
Йоана е без памперс от 2 годишна, лесно се получи без някакво напрежение и за нея и за нас. Гърне ползва от 6 месечна, като на 1 годинка мога да кажа, че вече нямаше ако в пампата, а и за пиш беше по-скоро за мое удобство, когато пътуваме или през нощта да не ставам по сто пъти. Храни се сама, но в повечето случаи аз не винаги имам търпение а я изчакам, а и постоянно и правим забележки да яде с дясната ръка. С лявата се справя перфектно, но така позабравя да ползва дясната.

Всички деца са различни и все не мога да разбера защо постояно ги сравняват, точно в детската градина,където трябва да са видяли всичко newsm78

Аз напоследък не се чувствам много добре, много се изморявам, а от вчера съм с контракции. За сега лежа и пия лекарства, но се надявам до понеделник да съм  6 и да мога да отида на работа. Останаха 2 месеца трябва да устискам. Не знам дали ви се похвалих, но пак ще си имаме момиченце. Аз само искам да е живо и здраво, нямам претенции за пола.

# 656
Като ви чета и се чувства щастлива с нашата ясла. Второ дете ми гледат и досега един път не са ни критикували или пък да имат някакви претенции. Там им махат памперсите, т. е. те ги учат да не пишкат в гащите. Никога не сме чували за проблеми някакви м/у децата или персонала. Ние сме малък град и всичко се знае за всеки. В тази ясла групата ни е т.н. "връзкарска", дори едно от децата, които са били герои в "шесторката" на БТВ е в нашата група, но аз не познавам почти никого. Мъжът ми води Сами  сутрин, и вечер го прибира. Изобщо учат децата на повече работи отколкото трябва. Момо знаеше да брои на английски до 10 в яслата, а в градината беше трагедия.
Така че, Инка не им обръщай внимание. Всяко дете прави това, което иска. Сами се обува и събува сам, каквото не можа- моли за помощ. Яде сам, но ако не му се яде, го храня аз, за да хапне все нещо. Иначе може да кара на дъвки само. Но Момчил дълго време нищо не правеше сам- всяко дете е различно. И ако е първо, майката му отделя повече внимание и не му дава възможност само да свърши нещо.

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 16:44 от denica70

# 657
Дени тя Инка се оплакваше от лелките, ние нямаме проблем с яслата, много са ни печени там персонала, всичките  Peace

# 658
Поправям се,  Embarassed Чета ви бързо, нямам време да пиша и стават грешки.

# 659
Дени се храни сам, настоява всичко сам да си взима.
Пее доста успешно, но това е сигурно понеже постоянно пеем и пускаме песнички.
И аз ползвам метода с клеева тинктура, обаче аз знам, че са 5 капки в 10 капки вода. Става ужасно силно, направо ми изгаря лигавицата, после 15 мин не мога да се успокоя, а Дени реве по половин час, та се отказах от метода. Вие явно доста по-разредено го правите, ще пробвам така  Thinking
Правя го разреждането по съвет на д-р Михайлов от Часът на мама, а и доста рецепти ефикасни използвам от него.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт