Юлчета 2008 (Тема 144)

• 33 352
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
НБМ,честито,пожелавам ти всичко да е наред Hug

# 76
  • София
Нинче, аз също си го мислех, но и педиатърката и дерматоложката не казаха за шарка. Даже носих бележка в яслата, че може да ходи.

Бързо да се оправяте  Hug Понеже една мама точно обясняваше наскоро за варицела с лещоподобни пъпки с мехурчета и затова направих тази асоциация с шарката и при вас.

# 77
  • Sofia
Поспрете с честитките молим, още не съм ходила на лекар даже  Mr. Green

# 78
Здравейте, момичета! Пак се появявам, дано не изчезна пак. Направих най-после безжична нет връзка в къщи, първите дни почти нямаше обхват, от вчера вече е супер. До понеделник ще реша дали ще я задържа или ще я прекъсна.

Първо да похваля моя синковец, че вече използва най-редовно гърнето, само като спи слагаме памперс. Голям дерт ми беше кога ще започва да казва. Е, стимулирахме го с награди и сега все още като се изпиша и иска изненада, която трябва да е или шоколад или бобонки. Говори страшно много, не му спира устата, и на двата езика.  Използва думи, които не съм и предполагала, че знае, явно си ги складирва някъде в главицата и когато се наложи ги използва.

Четох в предните страници, че някои наборчета пищят и се тръшкат, и Емо от части е така, не пищи, но за тръшкане няма равен, особено като се метне на пода в магазините ми става лошо.

Преди 2 седмици ходихме в Атина, посетихме зоологическата градина и делфинариума. Мислих си, че ще му е интересно, ще седне и ще гледа.... Къде ти, като хукна по седалките и по редовете да бяга в делфинариума, станахме за резил, едни ревове, едно тръшкане пак..... И от всички възможни екзотични животни най-много си хареса любимия Кумчо Вълчо... Ако някой иска да види снимки има във фейсбука.

А сега да се оплача, че преди 10 дни нашия юнак набара на баба си хапчетата, сдъфка половинка хапче за сън, от което му извадих малка част от устата. Заведох го веднага в болницата, по пътя в колата си гледаше ръчичките все едно, че ги вижда за първи път и каза: а, виж, мишка..... Направо откачих... Направиха му стомашна промивка, не знам как точно, аз чаках от вън пред вратата, а той се скъса да реве в продължение на 40-50 мин. Прекарахме нощта там, на сутринта ми каза, че лошите каки му сложили вода в нослето, а той плакал за мама, и те му казали, че тя го чака отвън. От време на време се сеща за тази случка и ми казва, не иска Емито ходи на боницата, каките лоши, слагат вода в нослето.... И уж вече разбра, че нищо освен храна не се слага в устата, и че  от земята също не се лапа нищо, иначе пак ще ходим при лошите каки. Не пожелавам на никой такъв  кошмар... Вече мина, надявам се да нямаме други такива случки.

# 79
Във връзка с подаръците, бях намислила да му взезем голямо колело, но баща му му го взе още преди 1-2 месеца, не можа да изтърпи до Коледа. И така Емо ще получи касов апарат. Много му харесва да играем на въображаем магазин, та за това реших Дядо Мраз да му донесе такъв подарък -  с пари, с баркод, с кошница с продукти и пр. Пък и аз нали в магазин работя, много му харесваше да натиска баркода, да отваря касата, да връща ресто. Ще го подготвя сега през зимата, че лятото да ми помага в магазина. Някой в предните страници спомена, че и те ще имат касов апарат подарък.

# 80
  • София
maryloo  Crazy лелеее, представям си какво си преживяла. Моята баба обича да вика децата да и помагат да и държат хапчетата като си ги приготвя и аз все крещя и се караме. Веднъж Маги се затича с една капачка пълна с хапченца.....лелеее откачих  Crazy А най-лошото е че са на един акъл  ooooh!

Сега да се похваля.....макар, че за някои от вас може да е смешно  Blush, но за нас си е постижение  . Ние окончателно махнахме нощния памперс. Вече втора седмица не съм слагала . Имаме 1-2 издънки миналата седмица , но е нормално. Помня, че батко и беше така до 3г, все се случваше поне веднъж в месеца  да сменям чаршафи през нощта  Mr. Green
Но важното е че е свикнала и пишкаме преди лягане и издържа цяла нощ  Grinning

# 81
  • София
Дааа,много ни е смешно,особено на тези дето и през деня не са го махнали Embarassed

# 82
  • София
Kalinka Malinka , за галена алба сигурно говориш. от него много завяхват пъпките.  Peace

# 83
NBM, тихичко честито, лека и безпроблемна бременност Hug

Калинка, дупето, ръчичките и стъпалцата ... това ми прилича на контактна алергия към дезинфекциращите препарати newsm78. В Нашите деца наскоро имаше такава тема за белината в детските градини. Там много майки се оплакваха от обриви по дупетата на децата.

Мерилу, голямо премеждие сте имали. Добре че всичко е минало и дано бабата да си е взела забележка от случката Hug

# 84
Айде и аз да се разпиша, че напоследък никакво време не остава.
Ходя на работа, Мартина на ясла от една седмица, но хич не е щастлива, седяла на пейката само ми каза и не хапва нищичко. Питах дали е така госпожите и потвърдиха, направо ми се къса сърцето като си я представя. Иначе я вземаме на обяд, но пак ми е много криво.
Освен това от три нощи се буди и стои будна по 3-4 часа  и е крива,снощи от 12 до 4 не спа. Всички се изнервихме, чувствам се ужасно - хем ми е жал за нея, явно преживява някакъв период, хем не издържам и се ядосвам и й се карам, а тя реве и става още по зле. Но съм адски изморена, на работа е лудница, и нощем тъкмо заспя и се почва искам песничка, втора, пета, приказка, тая, оная, искам мляко, цици, искам да стана да събудя тати, да се кача при баба и т.н...
С кърменето и ние продължаваме, но нощем я отучих, само дето се примирих и след 5.30 го броя за сутрешно и и давам. Лошото е, че понякога се буди към 5 , даже и преди това и чака до 5.30  да й дам, не заспива. После суче дремейки до 6.30 и аз след това трябва да ставам. Така че спането тотално се обърка. Изобщо много ми е объркано , имам чувството че не постъпвам добре, но Боби ме притиска да не отстъпвам, а аз не знам кое е правилно.  Tired Вечер и събота -неделя  не я ограничавам.
Като се оплаках и малко ми олекна.
И да напиша и нещо хубаво- днес си организирахме коледно парти мамите от Варна, с децата, де, и беше весело. И на Марти й хареса доста, което на фона на снощните изпълнения си е постижение.

# 85
  • София
tanita66  Ако ще те успокой, май е някакъв период  Rolling Eyes И аз се оплаках и се оказа, че не съм сама. Събужда се посред нощите и започва да реве и крещи и всичко и е криво  Crazy обикаляме стаите, пускаме детски, да стоя с нея на компютъра, а аз припадам за сън. Изнервящо е , не знам как се сдържам да не я набия  ooooh! но какви си ги представям .Ей, това недоспал човек е като пиян човек- опасен  Mr. Green
Ние също имаме проблем с яслата, сестрите /нали не са госпожи , а сестри  Crazy/ са ужасни. Особено едната, всички деца реват там. Ходи по 2 дни и ми я връщат болна   Sad Така се радвам, че половината година мина, и се замислям ако започна работа, дали да не търся някаква алтернатива  Sad Мъча си детето и ми боледува много.

Това което ми хрумна онази нощ обаче е...че може да я мъчат кътниците. Защото им е ред да излизат, защото точно към 2-4часа е най-крива и защото едната вечер и дадох нурофен и тя спа цяла нощ  Rolling Eyes

# 86
Кети, благодаря ти за отговора. Наистина ми олеква , като знам че не съм сама. Вярно и кътници може да са, двата  са пробили, но като я питам казва, че не я болят.

# 87
Сега да се похваля.....макар, че за някои от вас може да е смешно  Blush, но за нас си е постижение  . Ние окончателно махнахме нощния памперс. Вече втора седмица не съм слагала . Имаме 1-2 издънки миналата седмица , но е нормално. Помня, че батко и беше така до 3г, все се случваше поне веднъж в месеца  да сменям чаршафи през нощта  Mr. Green
Но важното е че е свикнала и пишкаме преди лягане и издържа цяла нощ  Grinning

браво на вас Hug
А след колко сухи сутрешни ставания махнахте памперса.При нас през следобедния сън се напикава сякаш по често отколкото през нощта newsm78....

# 88
  • София
ames стана точно както при батко и. ...след тежките вечери 2-3 нощи заспивах докато се приспиваме и забравях да и сложа памперса. Сутринта беше суха. После спа две вечери при баба и и тя каза, че не и е обувала памперс и не се е напишкала. И аз си казах сега ще да  е. После имахме 2 напишквания и пак суха и сега от доста време не е мокрила матрака  Mr. Green ПУ-пу

И с Дени го махнахме на 2.6г, без да се амбицирам нещо, така дойде...но до 3г си имаше фалове и сега ги очаквам  Wink

На кратко, аз от моя опит открих, че детето пишка в пампата докто я има , като я махнеш си знае и не пишка вече.

# 89
 Я да се оплача и аз...

Четири дена на ясла и резултата е реки от сополи от снощи....Вечерната ни кашлица не спира, а педиатърката ни дига рамене. На УНГ ли да я заведа или на алерголог според вас?

И ние сме с памперс докато спи, някой път си казва, че и се пиша и се изпикаваме, но някой път сутрин и е напишан.Въобще не знам кога ще го махнем, сигурно другото лято, че сега пижами, чували, всичко съхне бавно..... Tired

Общи условия

Активация на акаунт