Юлчета 2008 (Тема 144)

• 33 378
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Правя го разреждането по съвет на д-р Михайлов от Часът на мама, а и доста рецепти ефикасни използвам от него.Simple Smile

А от къде се купува? От аптеката или в супера при меда.

# 661
  • Sofia
От аптеката е клеевата тинктура, към 3-4лв струва.

# 662
В аптеките и в разни магазини Здраве или Лечител също. Има вече от няколко фирми и спекулират малко с цената, виждала съм същата опаковка от друга фирма за 5 лв! Когато другата струва 3!
А по отношение на това как се хранят децата на масата... При нас по-рядко сяда на масата с нас, но ползваме столчето за хранете, вдигнато висото, облегалките за ръзе са махнати и може да се доближи до масата нормално, много е удобно

# 663
Симона яде сама и се облича от кръста на долу сама, а от скоро отново има желание да маха памперс. Ако не е чорапогащник, няма проблем с гащи, панталони, чорапи и т.н. С чорапогащниците и помагам като го облича, иначе като сваля и вдига гащите за да пика, сама се оправя. Не може да се загащи обаче. Не си закопчава и бодито. Още ползвам бодита и се чудя, дали не е време вече да ги разкарам, ама ми е толкова спокойно, че кръста и е облечен...  Thinking Вие ползвате ли още бодита?

На горе, слага сама ръцете, ама не може през главата да си облече дрехите и винаги ме вика.

Пантофи, обувки и т.н. сама обува, а ако ги обърка и казвам, че е наобратно и си ги сменя.

Храни се сама, но и мен ме изнервя и нямам търпение и постоянно я подканнвам. Иначе я слагам на дивана с табличка с крачета и така и е много удобно да яде.

# 664
Оле, бодитата ги разкарах много отдавна, чесно казано не помня кога.
А това с табличката на дивана ми звучи удобно за малките, но щетите си ги представям доста големи, особено ако е супа. Старите дивани ни бяха кожа и лесно се почистваха, но имаме нов от плат и не мога да го прежаля още.

# 665
Ние се храним все още на столчето за хранене-на мен ми е по удобно да го храня в него всъщност , а и да чистя после Embarassed

Бодитата и ние отдавна не ползваме-май ни беше трудно да ходим да чишкаме с тях.Купувам дълги потничета и не му се открива кръста.

Аз също му давам клеева тинктура-по 3-4 капки на ден и ми се струва,че му действа наистина добре.

# 666
  • София
Инка, подкрепям всички, че не бива да им се връзваш на лелките - децата са различни  Peace

Танита, ти нали питаше за мелодиите - яна кара всички песни с един тон. ако чакаш на мелодия, никога няма да разбереш какво ти пее. отделно всеки път, с различна  Laughing  Но пък изговаря правилно почти всички думи и песничката винаги е ясна коя е. Специално при яна не мисля, че е от възрастта това с мелодията. Все пак не всички умеят да пеят. Ние явно не умеем. Жалко, метнала се е на мене, а баща й е доста музикален.  Blush

# 667
Инка Криси се храни сам,обува се и облича надолу от кръста,може да се завие и съблече на горе.За съжаление още е с памперс.Скоро започна да се усеща и ползваме гърнето.Иначе се страхувам да го премахна нацяло.Много е студено.Говори добре.Понякога по- добре от средния ми син.Не го насилвам със стихчета, но поправям думичките.Учудвам се на тези големи изисквания.При нас такива са за малката група на ДГ.
Не се притеснявай.Всяко дете е с различен темперамент.
Средния е левичар, но съм забранила да се повдига дори въпроса за това.Вече се учи да пише и се справя чудесно.Храни се с лявата ръка.
Свекъра ми реши че, това е защото не е възпитан правилно.Как се развихрих само...едва ли скоро ще повдигне пак въпроса.

# 668
За песните, Йоана пее, но по-скоро когато зне , че не я слушаме. Иначе предпочита аз да й пея, нямам претенции, че пея много вярно, но на нея и харесва.

Днес е ден за прошка,
Момичета прощавайте, ако някой съм обила с нещо.

# 669
Оле, и аз бодита ги махнах малко след като махнахме памперса, миналата година, защото ми беше много неудобно с тях да я слагам на гърнето. А и вече мисля че няма толкова големи размери като за Габи. Сега й обличам потници, но наистина понякога й е гол кръста  Confused

Села ви, забравих да ви честитя розовите гащи  Hug

Габи също предпочита аз да й пея, колкото и да не ми се иска някой път  Embarassed
За храненето и на мен би ми било много по-удобно да я храня в столче, но тя много отдавна не иска да седи в него и или си стои сама на нормален стол или в мен сяда понякога.

В петък ходихме на този фестивал на цитрусите в Ментон, ето снимки, който иска да гледа: http://www.facebook.com/album.php?aid=2103058&id=1139499115&l=ea130484e1

# 670
Привет  Heart Eyes

Да се включа по темата.
Елена ги прави сама нещата, баба и понякога я храни и ме дразни, но като присъствам я помолвам да я остави сама да се оправя.
Бодита, памперси - отдавна не се ползват...
Гърне не ползва, направо в общата тоалетна си ходи.

Това, което още не е научила е да си духа носа сама /кака и се научи след 4 годишна/
и да плюе като си мие зъбите - затова още я мием с пасти, които стават за гълтане.

Дуц, Белинда и другите с големи деца..паднаха ли им зъбки вече? На Яна още нищо не се клати и тя ми мрънка, че на децата в групата им се сменят.

Ние сме добре. Аз си се занимавам с кърмаческите неща и и инициативи, Марто смени работата. Яна изведнъж много порасна и почна да  и става скучно и все да иска да гледа тийн филмите по Дисни канала, аз се нервя, че още не съм измислила как точно да ни се получи контрола. Ще трябва да чете скоро, а ако не се намеся може да гледа цял ден.
Елито е голяма бандитка, тормози ни всичките, малко понамали с биенето и хапането на Тео, но сега налага психически терор. Има супер шизофренично поведение, класически пубертет на 2-3 годишните.  Crazy Като не  иизнася нещо - иска да смени етажа или възрастния, с който е в момента и да иде при този, който ще и угоди. Успяваме да сме единни уж, но не винаги.
Почна да си рисува доста, успява на направи глава с очи и уста, коса и крака  и ръце. Пъзелите продължава да им увеличава бройката... Кефи се на по-момчешки неща като цяло, много е добра в ритането на топка.
Тео има два зъба, пълзи, сяда, стои прав, яде всичко, лепка е, признава само мен, баща си и свекърва ми, реве от мама и сестра ми дори, а те го виждат веднъж-дваж в седмицата.
Казва кака - "тата"  и е супер боен вече, тича по каките, отваря шкафове, все някакви рани има.

И така...

# 671
  • София
Дещо, много миличко ми стана да ти прочета поста  Heart Eyes

И яна винаги гълта пастата зъби.  ooooh!  Обаче успява да изплюе част от водата, с която я карам да си плакне устата после, което пак е нещо.  Crazy

От нашите "бебета" имаше ли някое със запушен слъзен канал? яна беше, ама й се отпуши за нула време, а иван е така вече месец и половина, гурелите са огромни и се плаша, че ще стигнем до сондаж.  Tired Та ако си спомняте за някого, кажете ми да го тормозя на лични.  Blush

# 672
Мале, ДеЩо, като те чета, имам чувството, че дъх не можеш да си поемеш от действие и събития  Simple Smile

Сакси, чувала съм, че масажи помагат за отпушване.

Предния уикенд, като оставихме Катето при майка ми и баща ми (с нейно съгласие), беше казала на майка ми после, че вече тя й е майка  Crazy. Та, може би си мисли, че "майка" значи някой, който се грижи за теб. Не че е далече от истината  Wink

# 673
  • София
Гнид, вече знам поне 5 различни масажа и от толкова третиране започнах да се тревожа, че накрая ще взема да му изкривя носа... понеже е само едното око и само от единия край масажирам.  Confused

Яна знае, че баба е моята майка и че вуйчо е моето братче и общо взето добре се справя с роднинските връзки кой на кого какъв е.

# 674
Катето донякъде е наясно с роднинските връзки. И двамата имаме големи семейства и редовно разискваме кой какъв й се пада и защо (обикновено вечер преди да заспи почват да я налягат такива важни въпроси).
Но тази вечер твърдеше, че чичо й е сестра на баща й  Laughing
Все пак си мисля, че по-скоро интуитивно го е казала това за майката newsm78

Сакси, съжалявам, че не мога да помогна повече за очето.

Общи условия

Активация на акаунт