Помощ от специалист по термопомпи

• 2 634
  • 8
  •   1
Отговори
Монтираха ми термопомпа за затопляне на вода в бойлер,но и майсторите не успяха да я пуснат на няколко пъти,поради грешки в присвързването,а и като я пускаха,тя работеше около час и след това изписваше грешка "Задействан пресостат ниско налягане".Термопомпата е още в гаранция,но монтьорът ми се крие и не мога да го открия.Бихте ли ми казали на какво се дължи повредата и дали ще мога да я отстраня сам.Термопомпата е свързана с бойлер с допълнително монтирана серпентина на фланеца при нагревателя.Монтирал съм няколко ръчни обезвъздушителя както и разширителен съд.Системата е напълнена с вода и медицински спирт.В термопомпата си има монтирана помпа като за парно отопление.Дали грешката не се дължи на малкото сечение на серпентината?

# 1
От това, което си написал, казвам - Търси специалист. Пресостат НН вклключва, за да защити компресора. Той е монтиран на кръга с фреона. Много може да са причините за това. Защо - медицински спирт??? Сигурен ли си в това? Shocked

# 2
Монтьорът ми каза технически спирт разреден с вода или процока от ракия.Медицинският спир разреден с вода си е като процоката.

# 3
Монтьорът ми каза технически спирт разреден с вода или процока от ракия.Медицинският спир разреден с вода си е като процоката.
Защо, навън ли е монтирана? Каква е - въздух-вода или вода-вода? И само за бойлера ли е, а отоплението как е?

# 4
  • София
каква марка е помпата?
Вило или Грундфос? Потърси им официалните представители и искаи да ти изпратят майстор. 

# 5
каква марка е помпата?
Вило или Грундфос? Потърси им официалните представители и искаи да ти изпратят майстор. 
Вило и Грундфос откога правят термопомпи??

# 6
Марката е някаква китайска и нямат официално представителство.Купил съм ги чрез търговец от Варна.Още са в гаранция,макар че този за бойлера не е работил въобще.Другият е за аклиматизация и за момента се справя добре.Просто монтьорът е решил да не идва да го пуска и това е,макар и всичко да съм изплатил по монтажа.Сега ще ми се наложи да търся сервиз от Дупница,но не съм сигурен дали разбират от чилъри,защото повечето сервизи не са виждали такива системи.

# 7
Климатиците са вода-въздух,като по-малкият е около 900вата(100л/час),а по-големият е 2,8Квата.Бях ги обявил за продажба,но се отказах,тъй като изцяло преработих тръбната система за 2 големи конвектора и един малък,и за два малки радиатора. По-големият е зареден с антифриз и вода.И двата се намират навън,закачени за панелата.

# 8
Здравейте, монтираха ми термопомпа въздух-вода Панасоник Т-кап. 2013г. модел, 9кв. С нея ми монтираха трипътен вентил за отопление и на бойлер, и буферен съд от 200л.
 Още от самото начало започна да ми излиза код на грешка F46. Фирмата реагира и ми допълни с фреон системата, но грешката остана. После смениха платката, но същата грешка остана. После смениха компресорът, но грешката пак се появяваше. Решиха да сменят цялата термопомпа с нова, но същият проблем остана. Казаха ми, че проблема може да е от ел. напрежението, но аз го премерих и то си е перфектно. Някой може ли да ми каже какъв може да е проблемът?

Общи условия

Активация на акаунт