Математически турнири - 6

• 54 268
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
  • най-шареното място
да, може. Не е определена задачата. реално има толкова случаи, че хич не е за такова състезание... и втори клас...

Почти сигурна съм че става въпрос за елементарно недоглеждане и замяна на едни числа в една типова задача, но без правилно записване на типовия въпрос. Ще си търсят 2 според мен. А не е коректно. И е правилно може би дори да я анулират от общия сбор.

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 15:41 от арт мама

# 346
  • Варна
може ли Вашето мнение по въпроса за 7 задача за 2-ри клас - моето дете е написало отговор Г-10, като логиката му е такава - и така си го е нарисувал - че примерно ако номерираме децата с номера от 1-26 : от 1-8 вкл. обичат само филми, 9-10 вкл.  и филми и книги ,  11-20 вкл. и филми, и книги, и  музика и от 21-26 вкл. - и музика ,    и книги          - и аз мисля , че логиката му е правилна - при такова разпределение ,   условието за 20 у ченика филми, 18-книги и 16 музика е спазено.    Никъде в условието не е изрично упоменато, че всеки от учениците трябва да върши по две неща - както е написано в отговора ?!?   - според мен неговият също е правилен - Моля Ви за Вашето мнение

# 347
Верния отговор според автора е две наистина

# 348
  • Варна
опс - докато ицмия бебешкото дупе и сте започнали болната тема - сега ще чета

# 349
  • Русе
 Май само според него  hahaha

# 350
  • най-шареното място
Моят е преди въпросът ти. Неопределена е.

# 351
Има грешка или в задачата, или в отговора просто.

# 352
Момичета, продължавам със задачата за рамката.

В лилаво са припокритите части. Виждате, че горният чертеж е с по-тънки парчета, а долният - с по-дебели. Дължината на парчетата е една и съща и обиколката не се променя.

# 353
Да, арт мама го написа, но да си призная аз не бих се сетила за решение като авторското. Личното ми мнение ( с което не обвързвам никого) е, че подобна задача не е за втори клас точно за това състезание.

# 354
А моя син не обича нито едно от трите занимания ,решил че може да има и други деца като него и преценил че и 14 е правилен отговор.Аз нямаше какво да направя освен да се съглася с него ,че и това е верен отговор!

# 355
  • Варна
 Май само според него  hahaha

не можах да разбера коментара ти

# 356
  • София
Не знам какви са задачите за 2ри клас,но като  сверихме отговорите -  има 4 грешни, може би вината е и моя, някак много го подцених състезанието, но пък в темите от минали състезания, имаше само една задача, която я затрудни и обърка ( с крака, глави, кокошки и т.н.), другите бях все лесни.Сега ще се върна да видя какво коментирате вие.

# 357
  • Варна
Не знам какви са задачите за 2ри клас,но като  сверихме отговорите -  има 4 грешни, може би вината е и моя, някак много го подцених състезанието, но пък в темите от минали състезания, имаше само една задача, която я затрудни и обърка ( с крака, глави, кокошки и т.н.), другите бях все лесни.Сега ще се върна да видя какво коментирате вие.

и при нас единствената задача, която ни затрудни беше тази с овчите и кокошите глави и крака  Laughing

# 358
Момичета, продължавам със задачата за рамката.

В лилаво са припокритите части. Виждате, че горният чертеж е с по-тънки парчета, а долният - с по-дебели. Дължината на парчетата е една и съща и обиколката не се променя.

Виждаме. Обаче парчетата не са в една равнина. Егати рамката е това. Две от страните са заковани върху другите две.

# 359
  • Пловдив
Zapisvane !

Общи условия

Активация на акаунт