Математически турнири - 6

• 54 289
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Решението на Carmela Buiscuit отговаря на даденото условие, но не е посочено като отговор. Според мен тази задача трябва да я анулират. Нито материалът е за 2-ри клас, нито усровието е коректно.
Явно тази година задачите за втори клас са проблемните.

# 376
  • София
Проблемът със задачата е, че е зададена от хора, които май разбират по-малко от Ойлерови кръгове и от второкласниците, за които е предназначена.
Дано някой, от когото зависи нещо, обърне внимание на тази недомислица  Naughty

(Ако е вярно твърдението на моя позната прогимназиална учителка по математика, че разработката на задачите за такива състезания се поръчва на мастити професори,
а те я прехвърлят на студенти, учили-недоучили, то ...
  Mr. Green #Crazy)

# 377

(Ако е вярно твърдението на моя позната прогимназиална учителка по математика, че разработката на задачите за такива състезания се поръчва на мастити професори,
а те я прехвърлят на студенти, учили-недоучили, то ...
  Mr. Green #Crazy)
По-скоро, както е типично в България, някой е взел стари задачи и ги е преработил (и/или превел) за да получи нови. Но при преработката /при превода, са изпуснати ограничения и уточнения и са се получили недоопределени задачи.

# 378
  • София
.
Дано някой, от когото зависи нещо, обърне внимание на тази недомислица  Naughty

Силно се съмнявам, на предното коледно състезание също имаше недосмислица с една от задачите за първи клас.И г-нът  организатор, с който си кореспондирах най-нагло ми заяви,че разликата от по-малко от милиметър на чертежа била уловката на задачата... при положение ,че беше явен гаф.

# 379
EliG , и ние като вас доста подценихме това състезание.
Резултата е 3 грешни задачи.
Сгрешена задачата с часа10:08 /2-ра/. Синът ми е броил фигурите на 10:8ч.
Сгрешена 7 задача.
Сгрешена последна задача- дал възможно най-тъпия отговор 75, а на листата му виждам, че е писала 76 или 77стотинки. Но му се видяло невъзможно да го напише, защото били 2 отговора, а според него всяка задача има само 1 верен и от много чудене написал 75ст.
Но нищо, аз се радвам, защото е научил, че може да има задача с повече от 1 отговор. До сега не е решавал такива.

Аз ги смятам 44 точките на синът ми.

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 17:48 от gerka

# 380
http://www.smb-ruse.com/
Русе имат класиране.
Много първолаци на първо място. Възможно ли е в пети клас някой да има 132?  #Crazy

# 381
  • София
Русе имат класиране.
Много първолаци на първо място. Възможно ли е в пети клас някой да има 132?  #Crazy
А възможни ли са 61 т. и 60,5 т. за първи клас? newsm78

# 382
Русе имат класиране.

Нали максимума е 60т? Гледам и първолаци с по 61точки! newsm78

# 383
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
На мен и петокласник с 59 точки ми е малко странно.

# 384
  • София
И от резултатите в Русе е видно, че задачите за втори клас са били най-трудни.

# 385
Интересен резултат при 5 класници, при 1 клас, също.

# 386
  • София
Браво на русенци за бързината!!!

Герка, и при нас обърканите задачи са 2, 7 и 10.Плюс 5та задача, получила е 0, т.е. че не се променя броя, но понеже питат  с колко се увеличават играчките, я решавала отново, за да получи някакво друго число, и разбира се то не е вярно, объркала е един знак и оттам е получила грешен отговор.

# 387
Ако са му дали 1 точка по-малко за описателната е възможно, ама  132....

# 388

Това става (например задачи 1-9 решени + 14т. от последната задача). Но 132, 61 или дробни числа май няма как да се получат.

Дано само заради бързината не пускат полу-обработени резултати...

PS: Sorry, не видях, че Дидева ме е изпреварила.

# 389
  • София
Нали МГ се явяваха на отделно състезание? Защо са в общото класиране. Или аз нещо не съм доразбрала?

Освен това ме учудуха резултати на две последователни деца с 0.05 разлика

Иначе браво на русенци за бързата работа.

Общи условия

Активация на акаунт