Математически турнири - 6

• 54 146
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
# 616
Класирането в Пловдив потвърждава казаното, че един резултат в София е едно класиране, а в другите градове и области - друго.
Крис е с 48 т., което в София е 7-мо място, а в Пловдив, примерно - 4-то място.
Сани е с 54 т., което в София е 21-во място, а в Пловдив - 12-то.
Но, това е нормално. Все пак в София са мноооого повече децата.

# 617
Ще има ли къде да се види класиране от КМС за цялата страна?

# 618
Мястото има значение, доколкото децата получават някаква грамота за него. В тази връзка и аз горещо подкрепям сертификатите за участие. Щом за Австралийското математическо състезание могат да изпратят такъв на всяко дете взело участие ( участниците са от цял свят и при нас състезанието беше безплатно), то какво остава за състезанията на местно ниво. На националния турнир в Шумен също дават такъв сертификат на всички участвали.
Иначе можеш да станеш първи и с една решена задача, ако останалите не са решили нищо.  Grinning
bialdesign, мисля, че не се прави такова.
54 точки във В. Търново и Русе  са 24 място, но това не ги прави слаб резултат. Въобще при първокласниците тази година има по-първи от първите. Така де, едни са със 62 точки, а други със 60 и все се води максимален резултат.  Mr. Green Даже сега обърнах внимание, че в Търново детето с 54 точки е на 55 място, защото там са отчитали и време.

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 12:12 от Анонимен

# 619
Благодаря Дидева! Между другото от къде изкопа зад.3.Find x.  Simple Smile)))

# 620
  • София
Привет, вчера имах много работа и не можах да пиша. Пепи е с 47 точки на КМС за 1 клас, заради зад.7, която е с неприлично много и се сети, че си е поправял на 2 места, което нищо чудно да не са му зачели за вярно. Любопитно ми е да му проверя работата. Браво на децата!

# 621
  • София
Привет и от мен! Ние сме се представили доста посредствено 29 т. , но сина ми нещо не го обича това състезание.Относно грамотите това е чудесна идея, в нашето у-ще учителите по математика обикновено правят на всички взели участие.Децата много се радват на тези грамоти. Grinning

# 622
  • Варна
здравейте - и нашето класиране излезе - моят юнак е на 3-то място

# 623
  • София
Поздравления!!!!!!  bouquetКой клас е?

# 624
http://www.slaveykov.com/subcategories.php?catid=6904
Само да допълня с едно линкче. И честито, разбира се!
Е, не! Някой да погледне класирането за първи клас и да ми каже, че не ми се привижда!

# 625
  • София
 Мами-математички  Laughing , каквито и да са резултатите - БРАВО НА ПЪРВОЛАЦИТЕ ЗА ПЪРВОТО ИМ СЪСТЕЗАНИЕ. Може и да сте коментирали, ама не намерих отговор на следния въпрос, който ме човърка.  След като няма + и -  на зад. 9, защо отговорът да е 6+3-6=3, а не 6-3+6=9  newsm78

# 626
  • Варна
Поздравления!!!!!!  bouquetКой клас е?

второкласник е - 43 т. има

та по този повод искам да поздравя всички деца от София - и по конкретно второкласниците за показаните високи резултати - във Варна първото място е с 46 т.

# 627
  • Варна
http://www.slaveykov.com/subcategories.php?catid=6904
Само да допълня с едно линкче. И честито, разбира се!

Дидева аз толкова се зарадвах, че не пуснах линка smile3538

и сега погледнах за първи клас  Laughing някой има грешка в математиката #Crazy

# 628
След последните две състезания, синът ми реши, че вече не иска да учи в СМГ, а в МГ " Петър Берон". Пък и във Варна сме щели да сме на морето.  Joy Joy Joy
Отново много високи резултати. При четвърти клас има повече максимални резултати, отколкото в София. То не, че е приемливо в различните градове максимумът да варира между 60 и 62, но седемдесет и няколко вече ми идват в повече.  Mr. GreenЗа първи клас говоря.

# 629
  • София
72?!  hahaha
Е, как да обясня на децата си, че математиката е ТОЧНА наука?!
Точно това се чудих и аз вчера - как да обясня на първолака, че математиката е точна наука.   Joy
Писах и по-горе. Вижте задача 9 от задачите за първи клас.
Търсят се квадрати.
Основата на къщата е правоъгълник. Той не я е преброил, ама те са я сложили в бройката във верния отговор. И вместо на тях да им вземат дипломите, на него са му взели точки.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт