Юлски деца-Тема 40

• 27 833
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Когато родих Йоан, бях категорична, че на ясла няма да го пусна. Е да но в един прекрасен момент всичко деца около нас започнаха. Нямаше с кого да си играе, видимо му беше скучно само с мен. И реших на шега да питам в една ясла, те взеха, че го приеха веднага. Ами останах много доволна както аз, така и той. Не е плака нито ден, ходеше с голямо желание при децата. Лелите го обгрижваха чудесно. Научи се да приказва, да се облича, да се храни сам. Нито веднъж не се върна окапан, разпасан...Отплеснах се...  Blush
Сега подадох документи за ОДЗ, надявам се и този път да попаднем на свестни лелички и Елин да не реве. Ако изобщо го вземат де.
Иначе за градината Марулка много добре е описала всичко, няма да се повтарям  Peace

Геренце, честит рожден ден! Пожелавам ти да си много здрава и щастлива! Весел празник!
   bouquet bouquet bouquet

# 586
Оф, много съм смотана, забравих преди малко.
Евита, честит рожден ден, много радост и весела детска глъч в къщи, да сте здрави, та всикчо да ви е наред.

# 587
  • София
Евита, честит рожден ден! Да си жива и здрава, да те радват и слушкат дечицата  Heart Eyes

# 588
Честит рождан ден Евита! Пожелавам ти  една прекрасна година, пълна с много положителни емоции!
И аз съм против яслите и за детската градина. Въпреки че аз съм годила само  6 месеца на градина и то на 6 години  Rolling Eyes Беше ми много гадно, сутрин изобщо не исках да се будя рано, мразех да спя следобяда, защото вкъщи не го правих и трябваше всеки ден да се преструвам и да стоя със затворени очи и много други простотии.
А и още получавам шок като видя мляко с ориз или мляко с грис  Sick Повечето деца бяха доста глуповати, ама то май беше, защото детската градина беше седмична и много -много не им обръщаха внимание. 5-6 деца, включително мене, си ни взимаха вседи ден, но другите стояха отстрани и гледаха тъжно.  Rolling Eyes

# 589
Евита, Честит рожден ден! Да си жива и здрава, много обичана и спокойна с двете слънца!

За детските градини, затова написах, че ще го мислим, когато му дойде времето. Някои деца се чувстват добре в детската градина, но други не. На някои ще им бъде полезно да се социализират, други могат само да изгубят. Засега не знам кое е по-добро за Калина.

Аз също нямам хубави спомени от ДГ. Хранене насила, спане насила.

Пък и нали ще започват предучилищна от 5 г., ще имат достатъчно време да се сработят с другите деца преди училище.

# 590
Да се похваля, имам си телефон, както казва Ангел имам да я черпя Андреа Joy. не е супер модерен, но много го харесах, влезнах, помирисах го и без да го разглеждам реших, че тоя ще е Laughing.

# 591
  • София
Ех, като не съм  влизала от началото на годината съм изпуснала важни празници!
Честит имен ден на Бубичка, Сиско, Сиси и Марулка!
Тан, честит рожден ден! Да си здрава, усмихната и спокойна! Да имаш вълшебна година!
Евита, честит рожден ден и на теб! Здраве, радост и любов около теб!

Честит имен ден и на всички, които празнуват днес!

Ние продължаваме да борим сополите и кашлицата. Малкият батко от вчера е с температура, а уж се беше пооправил. Confused Днес цял ден поддържа 37,8, не му дадох нищо, а няма и никакви други симптоми. Ще видим утре как ще е и дали ще се наложи да търсим някъде причина.
Днес си получих зебрата- е няма такова забавление. Party Само ми е трудно да убедя малкия батко, че трябва да отстъпва място и на дреболиите. Mr. Green
Аз също не съм фен на яслите, но мисля септември да ги пусна, че имам чувството, че вече тотално ще сдам багажа. Малкият батко тръгна на ДГ на 3г. и 5мес. и не сме имали драми, а на него определено вече му беше скучно с мен у дома. Wink

Драга, по този повод имай едно наум с яслата на Андреа- неизбежно ще носи вируси, а ще си с малко бебе. Не знам дали помниш, но бръмбарите не ги подминаха  болестите на малкия батко, включително и варицелата, само от скарлатината ги опазих.  Peace Честит телефон! Hug

# 592
Здравейте,
аз влизам на бързо с една молба към юристите ...
разбрах скоро , че фирмата в която съм на работа е закрита т.е.  сигурно се води фалирала, а аз съм на договор към нея и съответно съм майчинстово пак към нея. Работодателя не ме е уведомил и е закрил фирмата, аз от август месец не съм здравно осигурена , а съответно и социално и вероятно и майчинство нямам/от тук не мога да проверя, нямам интернет банкиране за жалост на сметката си/.
Питането ми е следното: След по кодекса на труда докато си вв майчинство не могат да те уволнят или съкратят, тогава ако фирмата се обяви за фалирала какво е положението на служитл , който е по майчинство в тази фирма?!?

Ясно ми е, че може би той си е опекъл работата, но ако имам и най-малкото правно основание ще го  дам по съд. Едва ли ще постигна нещо, но твърдо съм решила да подам жалба, ако имам и най-малко основание затова. Много съм ядосана от тази простотия ... дори не съм уведомена за това , както е упоменато в трудовият ми договор. #Cussing out

По късно ще се включа пак , че сега направо огън и жупел бълвам.

Да живи и здрави всички Йорданки ,Йорданчовци ... да почерпят и да се повеселят. Peace

# 593
Ой, Форчън - гадна работа. Не съм специалист, но със сигурност не си получавала майчинство за периода от закриването на фирмата, защото то зависи от подаваните от тях декларации и осигуровки. При закриване на фирмата Кодекса не може да направи нищо за теб, нищо, че си по майчинство. Въпроса е, че не са те уведомили. Дано другите се включват по-запознато от мен дали можеш да направиш нещо.

Мила, бързо оздравяване на баткото.
Драга, честит ти телефон. Аз успях да си наводня моя при поливането на елхата, но като изсъхна взе, че пак си проработи. Явно не ми е дошло времето за нов. Joy

Калина днес е на смени с баба си и после с дядо си. Утрешната схема още не ми е ясна, уф.

# 594
Честит Имен Ден на всички с името: Йордан, Йорданка, Данчо, Дано, Боян, Богдан, Богдана, Бистра, Богомил, Богомила, Божидар, Божидара, Божан, Божана, Божил, Божко

# 595
Честит имен ден та всички именници днес!
Трябва и аз да черпя,защото моят баща също празнува!

Fortune - много е неприятно. Най-добре питай в майчинството счетоводно, там Елфита все е на пост  Simple Smile и е доста бърза. Тя най-добре ще отговори. Пък и не се знае дали не са ти пратили уведомително писмо, нищо че ти не си го получила.
В КТ намерих това:

Работодателят прекратява трудовия договор, като отправя писмено предизвестие до работника или служителя в определени от закона срокове.

След изтичане на срока или преди това (в случай на неспазен срок на предизвестието, при което се дължи обезщетение – чл.220, ал.1 от КТ), работодателят обективира прекратяването на трудовото правоотношение в заповед или друг акт, който се връчва на работника/служителя.

В седемдневен срок от прекратяването, работодателят е длъжен да изпрати уведомление до ТД на НОИ по чл.62, ал.4 от КТ за прекратяването.

Но доколкото знам ти трябва да подпишеш тази заповед  newsm78 Отделно ти дължат и пари за отпуска. Много некоректно са постъпили.

Драга -честит телефон, пожелавам му дълголетие и да се пази от малката  Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 15:17 от Mishe333

# 596
Здравейте, дами Hug
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! ДА Е ПО-ЗДРАВА, ПО-У,СПЕШНА И ПО-ЩАСТЛИВА!!!

Щях да споделям преживявания по празниците, но вълнението ми е много силно......Имам нова лентичка Crazy  Днес на Богоявление чудото ни озари като слънчев лъч! Повечето знаете, че Стелла е бебе инвитро и вероятност да имаме бебе по нормален начин, беше нула...и както се изрази колоритната докторка, при която днес отидох да потвърди бременността - "Е, как бе пичка му лелина е станало това бебе" Joy
Дори сърчице тупка вече Heart Eyes Още сме в несвяст от непланираната, чудна новина  Party

Hug Hug Hug

# 597
  • София
Лелеееее, страхотна новина, Джиджи!!!!!!!! Аз чакам моята приятелка и кръсница на Калина да роди февруари и се вълнувам повече и от нея сигурно  и се запасявам с шапки за снимки  Grinning

Честито на празнуващите днес!Да си носят със здраве името!

аз пък да се оплача, че Калина е забърсала вирус някъде и е със сополи и температура

# 598
Джиджи, СТРАХОТНА НОВИНА!!!!!!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Много ви се радвам на всичките бременни мацки, много! Пак юлче ли ще е или августинче Simple Smile

# 599
newsm18  Августинчееее   newsm18

Джиджи, страшно ме развълнува! Страхотна новина!!!! Преди месец някъде убеждавах една приятелка, която имаше час за ин витро и забременя в последния момент нормално, че пак е възможно, а тя не вярва... и ето те теб като доказателство! Страхотно, страхотно! Лека и безпроблемна бременност!  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт