Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 36 597
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • И аз не знам къде...
Благодаря   bouquet! Прочетох я. Сега трябва да накарам мъжа ми да я прочете  ooooh!!

# 391
При мен (с МС съм) започнаха пренебрежително малко след ваксинацията...

Да, но въпросът е колко време след ваксината започнаха първите признаци... То е ясно, че едва ли някой е обърнал внимание, ако е било нещо незначително, все пак по спомени ако можеш да кажеш...

# 392
Спомням си обаче, че на Джулка детето направи реакция по-късно и дори й бяха казали за късна реакция на ДТК ваксината... Излиза, че реакции, които възникват по-късно или се развиват по-късно от месец след ваксинацията, просто не съществуват като такива дори и на документ... На първо време се сещам за МС, тя колко време след ваксинация се проявява??

Всички тези въпроси са невъзможни за доказване пред когото и да било, а да не говорим пред съда.

Аз си го имам черно на бяло, с подпис и печат от професор и доцент.
От там нататък 'ич не ми дреме дали някой друг "го признава" за достоверно.  Crossing Arms
Няма и пред кой да го доказвам, да си гледат работата.
  Crossing Arms

# 393
При мен (с МС съм) започнаха пренебрежително малко след ваксинацията...

Да, но въпросът е колко време след ваксината започнаха първите признаци... То е ясно, че едва ли някой е обърнал внимание, ако е било нещо незначително, все пак по спомени ако можеш да кажеш...

Много ми е трудно да кажа, а и вече съм споделял с всички това:
Цитат
- слагат ми ваксина в училище (около 1996-1998 г.) последвана от силна болка на мястото на поставяне за около 2-3 години (още я усещам, макар и съвсем слабо)
- следват около 2 години неориентираност, странни чувства и трудно обясними за мен (както и за повечето 15-17 годишни) случки и преживявания с тялото и мисълта
- изкарвам казарма с начална форма на МС (Множествена склероза) главно пред компютър, защото им бях доста нужен
- официално диагностициран във ВМА София с ядрено-магнитен резонанс....

Няма по-сигурно осакатяване и избиване на населението от ваксините!!!

# 394
Малко ОФФ: гледха новините по БТВ преди малко - отново психясват населението с простотии: епидемия от хепатит А - о, ужас Tired Ваксините не достигали в аптеките, паника...естествено, едни умник се появи и заяви, че според него, ваксината против хепатит А трябва обезателно да влезне в задължителния имунизационен календар Tired
Всеки нормален човек може да провери ако ще в Гугъл какво, аджеба, е хепатит А... Как не ги е срам по новините да стресират хората с подобни глупости Rolling Eyes

# 395
И агитацииката беше много тънка Simple Smile. Виждаш ли циганите преди боледували, след което ги ваксинирали масово и сега заболели няма  Party

# 396
Ох, и аз мислех точно за това да пиша.., ама нямам време в момента. А е хубаво да извадим повече за заболяването - как се предизвиква, какви симптоми има, колко е опасно откъм последици... И от друга страна подробности за самата ваксина. Съжалявам, но чак утре ще имам време да ровя и да качвам инфо.

Да не забравяме, че мненията от бг-мама излизат почти винаги в 10-ката, когато се борави с търсачка и определени ключови думи.

# 397
Да ви призная честно - нито един накокошинен клиент ( между другото често в правото си - към моб. оператор съм) не може да ме изнерви така, както глупостите, които гледам по новините и чета тук-там за болестите и ваксините ooooh!....за опита за паникьосване особено напоследък Twisted Evil

# 398
Какво представлява хепатитът?
 "Хепатит" е общо понятие, което означава възпаление на черния дроб. Такова възпаление може да възникне в резултат на вирусна инфекция, прекомерна употреба на алкохол, прием на определени лекарства, контакт с някои химикали, отрови или вследствие на нарушение в имунната (защитната) система на организма.
Хепатит А е вирусна инфекция, която може да причини възпалително заболяване на черния дроб и увреждането му. За разлика от другите форми на вирусен хепатит, хепатит А обикновено протича леко до умерено и продължителността му не е голяма; отличителна черта на това заболяване е, че като правило не хронифицира (т.е. не продължава дълго във времето и не остава постоянно с периоди на обостряне и отшумяване). Въпреки, че черният дроб е оточен и възпален, в огромния брой от случаи органът оздравява и се възстановява напълно без трайни последствия.

Начин на заразяване

Вирусният хепатит А е типична стомашно-чревна инфекция.Източник на заразата е само болният човек.
Вирусът на хепатит А навлиза в организма през устата, размножава се в тялото и преминава в изпражненията, с които се отделя в околната среда. По време на активното си размножаване за определен период от време вирусът се намира в големи количества и в кръвта на болния. Оттук следват и начините за разпространение на инфекцията и предаването и от един човек на друг.
Заразяването на здравия човек става при попадане в устата му на частици (най-често храна или вода), замърсени със заразени изпражнения. Най-често това става при неспазване на добра лична хигиена или лоши хигиенно-санитарни мерки и условия. (мръсни ръце, контакт между отпадни и питейни води, замърсяване на питейни води с изпражнения и т.н.). Заразяването може да стане и чрез контакт с болния (или с храна, вода и предмети, докоснати и заразени от болния). Този път на предаване на инфекцията се нарича фекално-орален. Вирусът може да се предаде и при ядене на морска или водна храна, добита от вода, замърсена със съдържащи вируса изпражнения.
Много рядко вирусът на хепатит А може да се предаде от един човек на друг чрез преливане на кръв и кръвни продукти (манипулацията трябва да съвпадне с момента, когато в кръвта на болния се намират голямо количество вируси), както и контакт на собствената кръв с кръвта на болен (напр. ползване на общи игли при венозни наркомани).

Какви са симптомите на вирусен хепатит А

Най-популярният симптом на хепатитите въобще е жълтеницата (пожълтяването на кожата, склерите или "бялото" на очите). Голяма част от болните от хепатит А могат въобще да не развият жълтеница. В зависимост от тежестта на инфекцията и защитните сили на организма заболяването може да не даде никакви оплаквания, да протече леко с оплаквания, наподобяващи грипоподобно заболяване или стомашно-чревна инфекция . У различните болни могат да се наблюдават различни комбинации от оплаквания. Обикновено заболяването показва тенденция към по-леко протичане в ранна детска възраст без развитие на жълтеница.
Най-често началото е грипоподобно или имитира стомашно-чревно разстройство със следните най-чести оплаквания:
    * умерено повишена температура
    * болка в гърлото, хрема, понякога възпаление на лигавица на окото със смъдене и зачервяване и др.
    * отпадналост и лесна уморяемост
    * болки по мускулите и малките стави на ръцете без видимо засягане
    * загуба на апетит
    * гадене и евентуално повръщане
    * диария (често изхождане на редки, воднисти изпражнения):този симптом се наблюдава по-често при децата
    * болезненост в горната част на корема
    * кожен обрив - обикновено е краткотраен и е съставен от дребни пъпчици върху червени петна.
    * потъмняване на урината (тя придобива цвят на бира, кола или тъмен чай)
    * тежест, дискомфорт или болка в дясното подребрие
    * сърбеж по кожата

След различно дълъг период от време, най-често 2-5 дни може да се появи жълтеница (трябва да се обърне внимание, че жълтеницата е симптом на някакво заболяване, а не болест сама по себе си!) Жълтеницата трае десетина дни и след това постепенно изчезва.
Обикновено оплакванията при острия вирусен хепатит А са леко до умерено изразени и отшумяват от самосебе си след различно дълъг период от време (най-често по-малко от 2 месеца). В редки случаи симптомите могат да са налице в продължение на 9 месеца или да се появяват и изчезват в рамките на 6 до 9 месеца, но въпреки това в крайна сметка се стига до окончателно излекуване на заболяването, т.е. то не преминава в хронично. За хроничен хепатит се счита постоянстване на оплакванията и определени промени в кръвните изследвания на пациента над 6 месеца. Хепатит А не хронифицира.

Какво е лечението?
Не съществува специфично лечение, насочено срещу хепатитния вирус А. Лечението е само симптоматично (облекчаващо оплакаванията) и поддържащо. В България всички болни от остър вирусен хепатит А се приемат в инфекзиозна болница или инфекциозно отделение с противоепидемична цел за минимум 12 дни.
Лечението на хепатит А се състои от спазване на определен хигиенен режим и прилагане на поддържащо лечение:
    * спазване на постелен режим - препоръчителен е покой с избягване на физически натоварвания
    * приемане на добре балансирана храна, спазване на диета с намаление на трудно разграцдащите се белтъци и мазнини, избягване на пържени и пикантни храни и увеличение на въглехидратите. Диетата трябва да се спазва около 6 месеца.
    * избягване консумацията на алкохол, поради токсичното му действие върху черния дроб
    * избягване приема на лекарства, които са вредни за черния дроб (важно е да се отбележи, че почти всички медикаменти, широко прилагани за понижаване на температурата, болката и симптомите на настинката са токсични за черния дроб и прилагането им трябва да се избягва)
    * прием на обилно количество течности

* вливане по венозен път на течности и вещества, подобряващи работата на черния дроб
    * прилагане на витамини и медикаменти от групата на хепатопротекторите - тук спадат вещества, които намаляват тежестта на чернодробните увреждания и спомагат за по-бързото и пълно възстановяване на органа

Можем ли да се предпазим от вирусен хепатит А
Предпазването от вирусен хапатит А е възможно в голяма степен и се осъществява чрез спазване на стриктна лична хигиена и на обществените санитарно-хигиенни норми, осъществяване на карантинни и противоепидемични мерки в случаите на регистриран хепатит А и чрез прилагането на специфична профилактика-ваксини и имуноглобулини.

Източник: puls.bg

Считам, че написаното в статията, относно ваксините, е изключително пристрастно мнение - сайтът е медицински и статиите се пишат от лекари. В статията се гарантира за безопасността на ваксината против хепатит А, и се твърди, че досега няма регистрирани странични реакции.

Статия от днес: Единственият начин хората да се предпазят от заразяването с хепатит А е ваксината срещу заболяването, обяви днес д-р Атанас Мангъров, завеждащ детското отделение към Инфекциозна болница в София.
Твърдението на Мангъров очевидно противоречи на горенаписаната информация!

Ваксина против хепатит А - Avaxim

!!! Ваксината съдържа:
*алуминиев хидроксид (заедно с живака, алуминият е считам за най-опасния невротоксин, който нанася необратими щети на всеки жив организъм)
*феноксиетанол = антифриз. Подтиска централната нервна система със съответните дългосрочни последствия за здравето. Външните симптоми от отравяне с феноксиетанол са повръщане и диария. Употребата на това съединение за козметични и фармацевтични продукти е забранена в Япония и други страни.
*формалдехид - канцерогенно и токсично съединение

Друга ваксина - Twinrix
!!!Следващите нежелани лекарствени реакции са съобщавани или при Twinrix или при
моновалентните ваксини на GlaxoSmithKline за хепатит А и хепатит В:

Нарушения в кръвта и лимфната система
*Тромбоцитопения, тромбоцитопенична пурпура
*Нарушения в нервната система
*Енцефалит, енцефалопатия, неврит, невропатия, парализа, конвулсии
*Нарушения в кожата и подкожната тъкан
*Ангионевротичен оток, лихен планус, еритема мултиформе
*Нарушения в мускулно-скелетната система и съединителната тъкан
*Артрит, мускулна слабост
*Инфекции и инфестации
*Менингит
*Съдови нарушения
*Васкулит
*Нарушения на имунната система
*Анафилаксия, алергични реакции, включително анафилактоидни реакции и такива,   наподобяващи серумна болест

След широкото приложение на моновалентните хепатит А и/или хепатит B ваксини, допълнително
са докладвани следните нежелани реакции, свързани във времето с ваксинацията:

*Отклонения във функционалните чернодробни показатели
*Нарушения на нервната система
*Множествена склероза
*миелит, парализа на лицевия нерв, полиневрит като синдром на Гилен-Баре (с асцендентна  парализа), неврит на очния нерв

# 399
думи нямам... .:.Stef.:. , благодарност за инфото!

# 400
 Много добра информация!
Накара ме да се замисля и за това: значи след преболедуване на този хепатит няма последствия а след ваксината рисковете са повече  Confused  Понеже не съм много на ясно с болестите и ваксините,няма ли кой да измери рисковете от болестите и съответно от ваксините за тях... във вид на таблица,сигурна съм , че след като се погледне,доста хора биха се отказали от имунизация!

# 401
Радита - има книги, писани по въпроса, и от медицински лица...че болестите са по-малко страшни от страничните реакции на ваксините - обаче, официално никога не може да бъде признато това, а и да стане публично достояние, защото цяла империя ще рухне - фармацевтичната, а и други, свързани с нея...
Ако човек има интерес да чете и да проумее някои прости факти - и сам може да направи сметка кое е по-опасно.
Най-нелепото е, че в самите листоки е описано какво може да се случи след имунизация - но всеки си мисли, че това на него няма да се случи Tired

# 402
Изредили сте симптомите на Хепатит А,но забравяте,че не е задьлжително всички да присьстват при едно заболяване.
Познавам човек,който не получи типичното пожьлтяване и имаше само дьлготрайно гадене и слабост,лека температура.
Да се запитаме колко от нас може да са го прекарали без да знаят?
При децата протича още по леко.

Цитат
диария (често изхождане на редки, воднисти изпражнения):този симптом се наблюдава по-често при децата

Цитат
Източник на заразата е само болният човек
Значи този хипотетичен вирус се ражда с нас и в нас.

Цитат
По време на активното си размножаване за определен период от време вирусът се намира в големи количества и в кръвта на болния.

Цитат
Много рядко вирусът на хепатит А може да се предаде от един човек на друг чрез преливане на кръв и кръвни продукти

А ако ми прелеят крьв,в момент   ,когато другият е имал голямо количество в крьвта?
И как вьв фекалиите оживява един вирус и е достатьчен да ме зарази,а по крьвен пьт хиляди такива не?

Посочени като фактори,лоши санитарни условия и тн показват ясно кьм кого са насочени тези вид ваксини...бедно население да бьде намалено....
Извадката за хепатит поражда много вьпроси.
МИслете!

# 403
  • Пловдив
Вече сте пуснали инфо за хепатит А...
Аз имам запазени на скайпа извадки от изречения от една статия, с които се опитвах да успокоя приятелка, която чака до 2 седмици да ражда, а има предположения, че дъщеричката може да е била контактна, и по-точно контактна на контактен.

заразата може да стани само след контакт с вече болен от Хепатит А.
-Опасността за околните обикновено е около седмица преди да са налице първите симптоми на Хепатит А и опасността продължава до появата на първите симптоми на жълтеница.
-След като прекара болния болестта, организма му се изчиства напълно от вируса. След напускането на вирусните частици организма изгражда имунитет срещу Хепатит А, който имунитет е доживотен.
-При силна имунна система заболяването може да протече леко с оплаквания характерни за грипните заболявания или стомашно-чревна инфекция с класическите симптоми.
-Характерно е, че заболяването преминава по леко в ранна детска възраст

-При хепатит А съществува опасност от заразяване на новороденото, ако по време на раждането майката има висока виремия
-Инфекциозната жълтеница е достатъчно често срещано заболяване сред по-големите деца. Кърмачетата са защитени: те получават имунитет от своята майка.

Обаче наистина не намирам много инфо какво се случва с новородоние ако се заразят  newsm78 Как протича при тях или евентуално по време на бременност?

# 404
Лекарите съветват да се ваксинирате против хепатит А

Аз пък бих ги посъветвала, преди да дават такива съвети, да се ваксинират първо те!  Crossing Arms
В кабинетите им влизат всякакви хора и и изобщо..  тази професия е една от най-застрашените по отношение на инфекциозните болести. Да им сложат на всички тях ваксини, а после да се грижат за нашите роднини.

Общи условия

Активация на акаунт