Отговори
# 570
Не може да бъде, трябва да има грешка при първото изследване. И при първото и при второто изследване вероятно са били 3 положителни типа.
Презерватива не предпазва нито от кондиломи, нито от херпес...може би само от бременност предпазва. По време на раждане, аборт,  различни манипулации също може да се предаде един или друг вирус.

# 571
и аз така мисля.наистина  няма логика.При 1-то изследване бяха изброени вискорисковите и под общ знаменател беше сложен положителния резултата.а на отделен ред пишеше някаква референтна стойност единица(1) , а при мен резултата беше 3071.14.Иначе казано надвишавам нормата с 3013 единици .........оставям коментара на вас.При 2-то вече всеки тип беше индивидуално разгледан и имаше съотвевтния знак + или -.Мисля да се консултирам с друг лекар и да прецени той какво да правим с тези останали 3 типа.

# 572
  • София
 Първото  изследване  е било  вид скрийнинг - дали имаш   или  не  НРV . Била  е посочена сигурно сумарната  стойност на  трите  типа  НРV , които  имаш.  Второто  е било типизация  на високорискови  НРV  и са  посочени  кои  са   положителни . В  случая излиза  ,че  имаш  три  типа  НРV ,  а  не  13 !

# 573
а добре защо тогава лекарката ми каза при 1-я резултат ,че това е много висока стойност ,че не е виждала никога подобно нещо.А  2-я път ми каза -ето виждаш ли колко много са намалели.Защо още 1-я път не е установила колко типа имам ?Иначе много благодаря за отговора ти.Simple Smile честно казано се успокоих малко  Simple Smile

# 574
  • София
  Според мен  е  така  ,както ти  писах  по горе - първото изследване   е скрининг.  Няма как  да е типизация - при  типизацията  се  описва  по отделно  всеки  един  тип  и срещу него  се  пише дали е положителен  или  отрицателен .  Това го  изкарват  от  ДНК  анализ  още  в лабораторията , а  не  лекарката по  някаква числена стойност да ти  определя  колко  типа  имаш .Това  тя няма  как да  го  определи  . За  твое  спокойствие  ,ако   желаеш  си  направи типизация  в  "Геника " -там   поне  са  най-точни  .  Иначе  по  важното е   какво се вижда на колпоскоп- има ли  изменения  и т.н.  Какъв  ти е  резултата от  цитото ?  Не  си  струва  да се побъркваш  само заради   тези стойности  , които кой  знае  дали са верни ?

# 575
Здравейте момичета.Аз също съм конизирана преди 10 г.Тази година при проф. преглед ми откриха полип , който отстраниха миналия месец , само , че този път изрязването не беше със скалпел , а със ток. Вчера ми дойде цикъла , днес направо е ужасно , тече като река и падат съсиреци . По принцип , преди конизацията не беше толкова обилен. Според вас това нормално ли е , трябва ли да минат месеци за да се нормализира МЦ.

# 576
мерси много Gesika.Мен ме притесни много нейната реакция -защото по нейните думи аз едва ли не бях толкова зле....че....аз съм само на 20 години.....Просто тя все едно ми каза ,че всички са ми положителни.Иначе цитото ми е между 1-2 -а/Последният път-2 група.няма данни за предракови образувания....

# 577
Пуснах отделна тема, сега пиша и тук. Момичета , кога е най добре да отида на преглед, искам да си направя и цитонамазка   ooooh!
За първи път ми се случва и съм много притеснена
 3-4 дена преди да ми дойде цикъла, след секс забелязах съвсем леко бледорозово зацапване, помислих си че ми подранява, защото вече съм с ПМС и леко ме понаболява корема, но няма нищо 
Изплаших се и след като ми дойде цикъла ще отида на лекар задължително, но според вас на какво може да се дължи това   Rolling Eyes

# 578
Аз лично нямам никаква идея , но е хубаво да се вземе цитонамазка между 10 и 20 ден от последния цикъл .  И ако си си правила скоро цитонамазка не се притеснявай и да има нещо ще е още в началото .

# 579
на 35 години съм , а имам само една цитонамазка до сега преди 4 години беше 2- ра група  ooooh! Embarassed

# 580
здравейте, тази сутрин по бнт при Марта Вачкова ще разговарят за рака на маточната шийка и ваксина и всичко, свързано с този проблем.
Само немога да разбера защо казват "Ваксината е срещу рак на мат.шийка" - тя всъщност е срещу вируса /чвп/, не срещу рака, а това съвсем не е едно и също.
и " жени с повече от 7 партньори са рискови".Ами аз далеч не съм стигнала 7, а ми правиха конизация. Нали, всяка с по под 7 партньора ще си каже "ами защо да се преглеждам на 6 мес., аз не съм от рисковите, з-то съм имала 3ма или 5ма..." Моето мнение е ,че медийте понякога объркват нещата.
Девойки, и аз взех все да мисля за оралния секс и предаване на вируса в устата и гърлото, нищо, че се среща рядко...как се диагностицира ако е ранен стадий, какво се прави...ужас

# 581
Ласи, колко време преди да ти дойде цикъла зацапа?

Хелоу на всичкиииии, после парчето за седмицатааааа  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 582
ето и парчето: http://www.youtube.com/watch?v=aK812BjHTv8&feature=related

нека ви зареди с повече позитивизъм, бъдете здрави и се обичайте!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 583
Синеоч♥ цикъла тябва да ми дойде този четвъртък или сряда, по принцип е точен, зацапа ми вчера, всичко е както обикновено , с болки в корема , нерви , ПМС  ooooh!
Но понеже се случи след секс и аз много се притесних, на гинеколог съм ходила за последно преди година и то не на един, заради други проблеми, тогава всичко ми беше наред  Confused

# 584
Не питам, защото може и да е Ову, но явно при теб не е. Най добре е наистина да отидеш да те видят, поне за твое успокоение, ако не за друго. Но отиди, с това шега не бива. Зацапването винаги е предвестник на нещо, макар че аз нямах никакво прокървяване или друг проблем.

Общи условия

Активация на акаунт