Отговори
# 420
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
салата от нстъргано цвекло, морков, червен лук, 2-3 скилидки чесън, зехтин, сол на вкус и всичко това омесено с кисело мляко - става невероятна витаминозна салата.
Toва ми хареса и ще го пробвам!
Cocko това ще  е за последно Peace

Вече хапвам от горепосочената салата, но мъничко я видоизмених. Не слагам кисело мляко, а си цедя лимон. Става страхотно Crazy
Само как се борите с последствията от чесън и лук 2 в 1  Blush

Момичета възхищавам ви се на позитивизма  bouquet Радвам се, че мога да се докосна до него. Благодаря Ви!

# 421
Здравейте, имам нужда от вашето мнение по резултата ми от цитонамазка :
МНОГО ЛЕВКОЦИТИ. ПОВЪРХНОСТНИ,МЕЖДИННИ И ПАРАБАЗАЛНИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ В НОРМА. ЖЛЕЗИСТ ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ-Б.О. ЛАКТОБАЦИЛИ- ОСКЪДНО. РАР-ІІ

# 422
МНОГО ЛЕВКОЦИТИ. ПОВЪРХНОСТНИ,МЕЖДИННИ И ПАРАБАЗАЛНИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ В НОРМА. ЖЛЕЗИСТ ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ-Б.О. ЛАКТОБАЦИЛИ- ОСКЪДНО. РАР-ІІ
Ок ти е цитонамазката,но многото левкоцити означават някакво възпаление,което имаш или прекарано такова.

# 423
Здрасти 26!
Бих те посъветвала да попиташ лекуващия лекар за тълкуването първо. А като се изкаже, може и ние да направим някой друг коментар от опит Simple Smile   Wink Иначе пап 2 е ОК  доколото знам

# 424
  • София

Съгласна  съм  с  Деси  !  Peace Peace Peace

Многото  левкоцити  и  оскъдни  лактобацили  говорят  за  наличие  на  друг вид  микроорганизми  , които  унищожават  нормалната  микрофлора .  Не  е  лошо да  се  пусне  микробиология  , за  да се  установи какъв  точно е   причинителя  на  възпалението     и  да се  лекува  адекватно  !

А  някаква симптоматика  имаш ли  -  течение  или  дискомфорт ?

# 425
http://www.youtube.com/watch?v=rjHI2SU5l7k&feature=relat

Момичета, пускам ви нещо нагледно ....малко е гадничко , но се прешивява!

# 426
грешка в бутона „преживява“....и дано да сме се разминали само с това !

# 427
Скъпа "miss v" това е проблема на кондилин трябва да мажеш 4-5 пъти,а със солкодерм максимум 2,в някои случаи пада и от първия път.На мен преди 10 дни отново ми се появи,но съм в Германия,добре че имам солкодерм намазах се един път и изчезна.Проблемът при брадавиците е че може да нямаш година-две и пак да се появят.Много са упорити и гадни.Моята конизация беше февруари 2010,след операцията пак ми се появиха 1-2 и ми казаха че може би е останало нещо и не е тревожно.Но ето че година след това пак се появиха.Ужас.

# 428
Цитат

Обадих се на гинеколожката за час и прочетох резултата от цитонамазка и тя ми каза да си взема лактажин един курс. ПИтах за цитонамазка и отговора беше че е напълно ненужна. и сега  newsm78 . Някой ползвал ли е и доволен ли е. СПОред гинеколожката щом ми е казал че не вижда ранички и че всичко изглежда добре, то причина за безпокойство няма. #Crazy

# 429
Здравейте момичета, чета ви редовно , но досега не съм писала във форума,та направо по темата -преди няколко месеца реших да си направя тест за хпв,като преди това си направих контролна цитонамазка и всичко беше ок 2 група,така обаче днк-теста се оказа положителен за -16 тип и от там тръгнаха и моите притеснения и безсънни нощи.Съответно направих втора цитонамазка след няколко месеца 1ва група и колпоскоп-на който за щастие се оказа,че няма изменения на шийката,гинеколога ми изписа изопринозин 50таб.за 10 дни по схема и след това продължавам без прекъсване още една опаковка от 50таб. 3по 1.Днес ми е пъври ден,но съм много притеснена т.к чета тук във форума и не виждам никой от вас да ги е пил повече от 50таб и за повече от 10дни,възможно ли е, аз нещо да не съм разбрала,т.к.тези предписания ги взех по телефона.Кажете ми по каква схема ги пиете вие.Благодаря ви момичета предварително!!!!

# 430
Деницаминкова според мен това че вероятно "е останало нещо" според  изказването на твоята гинеколожка си е доста тревожно. Нали точно за това се прави конизацията за да не остане нищо и да се изреже до здраво. Какво занчи "може да е останало нещо няма нищо тревожно" не ми е ясно. На твое място бих потърсила още едно мнение.
miss_v вярно е че щом имаш кондиломи имаш ЧПВ вероятно носиш нискорисков тип който образува кондиломи, но "вероятно" в тази ситуация не бива да те устройва. Трябва да те видят на колпоскоп задължително и евентуално да видиш точно кой тип вирус носиш посредством ДНК тест. И след това да се види ако има атипични клетки и на мат.шиийка да се предприеме адекватно лечение. Няма място за притеснение само когато си наясно какво точно  имаш и как да го лекуваш. Това е пътя по който сме минали почти всички тук. Успех и на двечките.  Peace

# 431
  • Варна
Благодаря Ви много за информацията на всички ! Това което не мога да повярвам е че се налага да търся съвети от форума. Как може гинеколозите да не съобщават за по нататъшни изследвания... и после защо имало все по млади момичета в рискови групи и така нататъка....  Sad

# 432
  • София
Цитат

Обадих се на гинеколожката за час и прочетох резултата от цитонамазка и тя ми каза да си взема лактажин един курс. ПИтах за цитонамазка и отговора беше че е напълно ненужна. и сега  newsm78 . Някой ползвал ли е и доволен ли е. СПОред гинеколожката щом ми е казал че не вижда ранички и че всичко изглежда добре, то причина за безпокойство няма. #Crazy

Не   разбрах  изобщо  - в  какъв смисъл пита за  цитонамазка и тя  ти  отговори  ,че  е  напълно ненужна ???  newsm78  Нали  ни  цитираш  точно  резултат  от  цитонамазка  ,който  вече  коментирахме ?  Аз  пак  повтарям  нужна е микробиология  да  се  види  има  ли  бактериален  или  кандида  причинител  ?  Само лактажин  няма  да  свърши  работа  в  случая  -той  е  за  възстановяване на  нормофлората на  влагалището  , но  не  унищожава патогенните  микроорганизми .

tiaaa -   Аз  съм  пила  Изопринозин  в  следната  дозировка -  5 дни  -  3 х 2 табл. , 5 дни  2х2 табл.  -  10 дни  общо  в месеца  -  това прави  50 табл.  месечно  .  20  дни  почивка  и после  отново същата  схема  и  така  по  3-4 месеца.

Някой  беше  питал  дали  изопринозина  лекува  НРV ?

Това  което  е казала  лекарката  , а  именно : 

А за Изопринозина каза, че щял да ме излекува от HPV !!!
 Въпросът ми е има ли смисъл от Изопринозин или всеки един имуностимулант би ми помогнал ?  newsm78

Не  си  мислете  ,че  Изопринозина лекува  НРV  и той  изчезва  като  с магическа  пръчка  , НРV  не се  лекува  !  Изопринозина  само   подпомага  имунитета на  организма  .  При фактически настъпили  изменения  и  атипични  участъци  лечението  далеч не  е  само   с  Изопринозин.

Иначе  дали  вярваш , или  не   факт  е ,че   в днешно време  получаваме много по  адекватна  и изчерпателна   информация  от  форумите  , отколкото  от  лекарите  за  съжаление  ....... Mr. Green

# 433
Извинявам се за обърканото писане, но в яда си не съм се доизказала правилно. Аз се обадих на докторката да и прочета какво пише от изследването на цитонамазка и тя каза че всичко е наред, да си взема един лактажин и да отида пак след 1година на преглед. Попитах дали е нужна микробиология и отговора и беше твърдо НЕ и сега  съм чуденка newsm78

# 434
А как се прави микробиология? Аз имам изследване за папилома вирус от предния месец и беше отрицателен. Мислите ли че ако имаше нещо сериозно щеше да излезе там?

Общи условия

Активация на акаунт