Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 784
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Не,не ми остават петна.Ако ги забършваш съвсем.Аз ги оставям на сушилката за чинии и после си ги прибирам.И малко извън темата не акцентирай толкова на съдове с тефлон.Вредно е.Ако се интересуваш повече разгледай темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492830.0

# 196
  • Стара Загора
Момичета моля за помощ  Praynig проблема е следния: съдомиялната ми е електролукс и я ползвам от 1 год., но от една седмица някъде съдовете ми излизат "мътни"  newsm78, след като е свършила програмата. Моля ако някой знае какъв е проблема да пише, че сменях препарати, какво ли не е не е от препарата със сигурност, защото аз общо взето мия все с калгонит, взех друг но не пак са мътни.
Ще се радвам ако някой ми отговори.

# 197
  • София
desi26i, това, което се сещам, че можеш да направиш преди да повикаш техници (дано й не се наложи, де), е да изчистиш хубаво филтрите, ако не си го правила, да погледнеш дупчиците на перките дали не са запушени с остатъци от храна и да пуснеш машината с препарат за профилактично почистване.

# 198
  • Стара Загора
Почистването на филтрите го правих. Какъв е смисъла от профилактичното  почистване  със този специален препарат  Embarassed? Аз си мисля че той е ако нещо зацапана отвътре и затова не съм го правила въобще за 1 година ползване.

# 199
  • Варна
Момичета моля за помощ  Praynig проблема е следния: съдомиялната ми е електролукс и я ползвам от 1 год., но от една седмица някъде съдовете ми излизат "мътни"  newsm78, след като е свършила програмата. Моля ако някой знае какъв е проблема да пише, че сменях препарати, какво ли не е не е от препарата със сигурност, защото аз общо взето мия все с калгонит, взех друг но не пак са мътни.
Ще се радвам ако някой ми отговори.
И на мен са ми ставали така чашите като са задръстени филтрите или като е намален гланца.

# 200
  • София
Почистването на филтрите го правих. Какъв е смисъла от профилактичното  почистване  със този специален препарат  Embarassed? Аз си мисля че той е ако нещо зацапана отвътре и затова не съм го правила въобще за 1 година ползване.
Смисълът е, че се почиства вътрешността на миялната, тази, която не виждаме - тръби, тръбички и т.н. Сори, ама не ме бива в техническата част на обясненията  Mr. Green. Просто се натрупват боклуци и мазнотии, а тези специализирани препарати ги разграждат. Аз го правя на няколко месеца, когато се сетя.

# 201
  • Велико Търново
Като казахте за препарат за профилактично почистване, дайте идеи от къде го купувате. Търсих тука из големите вериги магазини, но не го намерих - или го няма, илине говидях, че не ми е ясно как изглежда.

# 202
Ето: http://www.preparati-kozmetika.com/marki/calgonit-finish/calgoni … shina-250-ml.html

И на Сомат има, не съм го купувала.
И на Грюн грийн има, но не се намира навсякъде.

# 203
  • Велико Търново
Sourcherry благодаря, ще потърся по0усърдно следващия път.
Не съм писала, но най-сетне си купих таблетки Грюн Грийн и съм изключително доволна, особено като се има в предвид и цената.

# 204
  • Стара Загора
Благодаря ви за отговорите на всички, ще взема да купя препарат за почистване на съдомиялната и ще я пусна довечера празна, да видим след това как ще е. Thinking

# 205
  • Варна
Desi, виж също така дали имаш достатъчно сол и препарата да не е с изтекъл срок. дано да се оправи с прфилактиката.  Peace

# 206
Защо алуминият не се мие в машината?  newsm78

Защото потъмнява.
Ако ще се мие машинно трябва да се използва и препарат, на който е указано изрично, че става.
Такъв аз не знам. Дедо преди време беше споменал нещо.

Аха, благодаря.
Да потъмнява, помислих да не е нещо вредно за здравето... Simple Smile

# 207
Днес от цял ден обикаляне ве4е си имаме  съдомиялня , утре ще ни я доставят  Hug

# 208
Честито, bobynka , да си я ползваш дълго и безаварийно!
Аз хвърлям по един поглед на темата от време на време, но все не остава ред да пиша след първоначалните трепети... Crazy
То и няма какво де - научих се да я подреждам, пускам я през ден-два, мие перфектно и си умирам от кеф, че се отървах от висенето пред мивката и търкането в несвяст  Mr. Green.
Специални благодарности на Sourcherry за препоръката на Грюн Грийн - с нищо не отстъпват на по-скъпите таблетки и препарати, може би дори напротив, а са и екологични. Мия само с тях, въпреки че накупихме и таблетки и прах Калгонит и разни други... имам за 1 година напред поне да ги сменям според настроението Laughing

# 209
Здравейте, моля ви за помощ!!!!!
Вече имам съдомиялна Midea WQP6-3201  обаче.... в упътването пише ,че преди първото пускане в контейнера за сол трябва да се сипе 1л. вода и 1кг. сол.Сипах 1л. вода ,но сол побра около 200гр. ,а за другото количество няма място.Какво трябва да направя???? newsm78
И още един въпрос-може ли да се ползват таблетки 3в1 или такъв гел с програма ,която не е 3в1 /защото моята машина има специална такава/?

Общи условия

Активация на акаунт