Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 538
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
bobynka, радвай се че нямаш... не се притеснявай - явно всяка машина има своите претенции. Щом нямаш проблеми, значи нямаш  Grinning

# 706
  • Пловдив
На мен техникът, преди 5 години като монтираше миялната, ме предупреди като наливам гланц много да внимавам да се се разлее извън отделението предначначено за това, защото ме чака много пяна. Много рядко сипвам гланц, никога не пълня догоре и внимавам да не разливам. Никога не съм имала проблеми с изплакването или пък мехури с пяна. Гланца ми е на 3.  Thinking

# 707
Здравейте отново. Бях пуснала запитване преди известно време за вашето мнение за миялна машина, но тази която и вие препоръчахте, и на която аз се спрях, за съжаление е изчерпана. Значи трябва да се направи компромис. Това, което гледам в момента е що годе прилично и на приемлива цена. http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/687307/P11100501/Съдомиялнa-ELECTROLUX-ESF-2430-W  Само че няма индикатор за гланц. Това голям проблем ли е?

# 708
  • София
Здравейте!
Имаме съдомиялна Indesit IDL42 от 3 години я ползваме и досега не сме имали проблеми. Но започнаха да мигат 1 и 2 светлинен индикатор и програмата спира,като водата се задържа на дъното. Изчистих филтъра, но не става и така. Някаква идея какво може да е?

# 709
  • Варна
svetkavitsa, имам миялната от повече от 7 години, гланц съм слагала 2-3 пъти и то в първите години на употреба. Намалила съм настройката на минимум и не намирам по-лошо измити съдове от преди. Та мисълта ми е, че индикатора за гланц и е най-малкия проблем на тази машина. Ако всичко друго те устройва, купувай смело. А употребата на гланц не е задължителна за правилното експлоатиране на съдомиялната машина, за разлика от тази на сол. Wink
llora, извикай си техник най-добре  Peace. Щом програмата спира преди да е готова с миенето, значи проблема не е за решаване във форума. Дано не е нещо сериозно все пак.

# 710
На мен техникът, преди 5 години като монтираше миялната, ме предупреди като наливам гланц много да внимавам да се се разлее извън отделението предначначено за това, защото ме чака много пяна. Много рядко сипвам гланц, никога не пълня догоре и внимавам да не разливам. Никога не съм имала проблеми с изплакването или пък мехури с пяна. Гланца ми е на 3.  Thinking

Явно е бил прав твоят техник!! Сега мъжът ми каза, че точно така е налял гланца, както не е трябвало... до горе, че и малко отвън контейнерчето. При нас беше дошъл един младок и явно не ги е знаел тези подробности. Съжалявам за отрицателното мнение, което споделих за гланца на Сомат. Изкарах си яда върху него, а не бил той виновникът...  Laughing Според мен има доста тънкости, които трябва да се обяснят на потребителя, когато му се монтира машината. Аз вече цял месец си играя на проби.

# 711
Благодаря, antonia bouquet  И аз мислех така, но реших все пак да питам.

# 712
  • Ямбол
На мен никой не ми е обяснявал какво, как и колко. И може би затова е и толкова актуална тази тема.
Даже първите няколко месеца не знаех къде да сложа гланц, а с триста зора проумях къде се сипва солта. Но все пак сама се справих. Превеждах си английското ръководство, че в българското имаше очевидни разлики. Затова в началото карах на таблетки всичко в едно. В един момент реших да мина на отделни препарати, че да си дозирам колкото преценя аз, а и така ми излиза доста по-евтино. Не съм имала проблеми с гланца - ползвам медикс и сега последно на ДМ.

# 713
Аз също не ползвам гланц. Индикаторът за гланц светеше първите два пъти, като я пуснах и след това спря да свети. Техникът, който ми проведе инструктаж ми каза, че това е нормално и мога да използвам машината без гланц.

# 714
А аз понеже все още не мога на 100 процента да изплакна гланца от моята машина - това след 10 цикъла без препарат и 10тина пъти пълнене на резервоара с вода и изтегляне със спринцовка - се обадих в сервиза и ги питах дали някога ще се изплакне това чудо. Отговорът беше следният: "Докато работи машината, отворете и изсипете малко олио вътре. Така няколко пъти. Тогава вече ще е ОК." Не смея да приложа това, защото ми се струва странно. Вие чували ли сте за подобен метод за отстраняване на пяна? Благодаря ви! Simple Smile

# 715
Здравейте момичета!След две седмици ни предстои покупка на съдомиялна.Избираме между два модела http://www.technomarket.bg/products/09028226/electrolux-esi-68850x и http://www.technomarket.bg/products/09099120/bosch-smv-69m30eu .Моля помагайте  bouquet .

П.П. Ето и клип за електролукса

# 716
siji7398, BOSCH много често правят промоции като предлагат 5 г. гаранция на уредите си. Ако улучиш такъв период, в който предлагат 5 г. гаранция,  взимай BOSCH . Моята съдомиялна е BOSCH , декември 2007 и още е в гаранция, която не ми се е налагало да ползвам/ да не чуе дявола/. Много съм доволна. Иначе за характеристиките не мога да дам съвет, моята е по-стар модел.

# 717
siji7398, BOSCH много често правят промоции като предлагат 5 г. гаранция на уредите си. Ако улучиш такъв период, в който предлагат 5 г. гаранция,  взимай BOSCH . Моята съдомиялна е BOSCH , декември 2007 и още е в гаранция, която не ми се е налагало да ползвам/ да не чуе дявола/. Много съм доволна. Иначе за характеристиките не мога да дам съвет, моята е по-стар модел.

lu lu благодаря ти за отговора  bouquet .Ще помисля още малко имам още две седмици все пак Simple Smile .И дано да не ти се налага скоро да я ползваш гаранцията!!! Peace

# 718
  • Варна
siji7398, и аз от двете бих избрала Бош по две причини. 1-во защто е 14 комплекта и 2-ро - НЕ е с външен панел за управление.
Успех в избора и със здраве да си я ползвате!

# 719
siji7398, и аз от двете бих избрала Бош по две причини. 1-во защто е 14 комплекта и 2-ро - НЕ е с външен панел за управление.
Успех в избора и със здраве да си я ползвате!

Благодаря антония Hug .Аз също повече клоня към боша.Ще пиша след седмица като я вземем,да се похваля Mr. Green .

Общи условия

Активация на акаунт