Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коледно настроение! - 3

  • 106 489
  • 856
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 313
С белтъците от рохличките направих любимите ми ореховки по тази рецепта - http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/13/flourless-walnut-cookies/ Моите са с брашно от рошков вместо какао, s тях смятам да опазя останалите сладки.. за известно време. Simple Smile
Усеща ли се голяма разлика във вкуса на сладките с брашно от рошков. Имам в къщи голямо количество, защото го пробвах за няколко сурови неща и не ми допадна резултата, чудя се в печени сладки дали ще има същия аромат или се променя?

Аз съм готова с всичко (щолен, меденки, джинджифилови сладки, рохлички, маслени бисквитки) освен сладките с марципан. Още се колебая дали пак да правя коледните снежинки на Йоана или една рецепта от миналата тема за бадемови пръчици. Снежинките са много красиви и вкусни, но тестото им е доста лепкаво и не ми е много приятно за работа.

П.с. И мен ме интересува има ли начаин да се купува това масло от София.

# 31
  • Варна
  • Мнения: 522
И аз да се запиша в темата и да се отчета.
Направих две дози ванилени кравайчета.
Станаха много пръхкави и вкусни.  bouquet
И естествено бяха изядени Embarassed
Момичета как да ги опазя твзи сладки незнам. ooooh!

# 32
  • Дълбоката провинция
  • Мнения: 189
Ако някой все още не се е сдобил с формички.....  http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_6905.htm

# 33
  • Мнения: 3 861
Здравейте!!!

Търся едни рецепти, но не мога да ги намеря, ще ми помогнете ли?


Шоколадови кошнички, от 2в1, препоръчани от petia_tag
 и
Медени кошнички, от Зори, препоръчани от petia_tag

Намирам ги с търсачката и в архиви и сега, казват се точно както съм ви ги написала, но като цъкна на линковете и нищо.


Та някой ако ги има тези рецепти копнати на комп да помогне или ако някой може да ги изрови по-кадърно от мен  Blush

# 34
  • Мнения: 782
  bouquet  за новата тема

Арлина, според мен се усеща и в печивата  Confused На нас също не ни допадна вкуса му и го "уволних" от кухнята си  Laughing

# 35
  • Мнения: 7 347
lulumba, има го телефонът на снимката! Wink Хайде, пиши, ако се свържеш. Иначе аз примерно мога да поръчам на свекърва ми като идва пак да донесе, но не знам кога ще е и става по-сложно.. най-добре е така с някой, който е бил до Пловдив, Пазарджик.. Ама опитайте го първо дали ще ви хареса. Wink

Арлина, в суров вид брашното от рошков и аз не го ползвам много, само в някои корнита, ако реша да ръсна, но давам на дъщеря ми да пие понякога и мляко с него + мед, въобще не усеща , че не е какао. Кексове, мъфини, във всичко си го ползвам, т.е. в тестото си е ок, само за глазури не съм пробвала, но предполагам, че пак ще стане.. Не знам ароматът с какво не ти допада, виждам, че и Shada също пише, не знам аз ли съм свикнала, но това, което купувам си мирише едновременно на сладко, на какао, кафява захар, карамел.. не мога точно да определя, но ползвам успешно от няколко години, когато имам колебания за някои рецепти смесвам на половина с какао при първия опит. Със сигурност вкусът е една идея по-различен, но при мен идва и допълнително от кафявата захар, небялото брашно, които ползвам, но в никакъв случай не й фрапантен.. досега никой не ми е реагирал негативно от всички, които са опитвали. Сега това имам - http://-/store-images/big/195_0.jpg Опитай в печива! Hug

# 36
  • Видин
  • Мнения: 6 968
Доня Коприва, виж дали ще отвориш този линк, тук съм обяснявала как ги правя :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=342528.msg9135468#msg9135468

Поздравления на всички за красотите   bouquet!
Аз обаче не мога да се справя с опазването на сладките. Бях направила две дози ванилени кравайчета, Джинджифилки и едни Марципанови звезди, дето миналата година много ми се усладиха, и всичко изчезва още преди да е стигнало до момента с украсата. Уж само да се опитат и..... Crossing Arms....

# 37
  • На планетата Земя
  • Мнения: 5 197
Прекрасна тема! Чета ви от няколко дни и ми създавате страхотно коледно настроение.

Аз днес ще правя меденките на Джемма. А самото им украсяване после може да става, когато имам време, нали?

Милейди, правила съм забравените сладки на Котка (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292227.0), технологията им е много интересна, и ако не е вътре ядката и шоколада, са си направо целувки. Опитай, може да ти хареса.  Heart Eyes Hug

# 38
  • Мнения: 782
Сиси, като те слушам...ме хвана яд, че бързо се отказах от него  Rolling Eyes При мен също доминират не белите брашна, а кафявата захар е закон. Би ли споделила рецепти с рожково брашно и има ли разлика м/у биото и не биото такова. Това, което аз ползвах не беше био и с доста остър мирис, но не си спомням каква марка беше  Simple Smile

# 39
  • Мнения: 13
От вчера започнах с приготовленията и вече приключих с меденките, рохличките и сладките- шприц. Имам въпрос, ако някой е правил сладките с портокал и кардамом на Танита, колко горе- долу издържат? Иска ми се да ги направя сега, че изпитите ми тропат на вратата и точно по празниците ще залягам над учебниците...  Tired и малко снимки набързо
http://meduzagorgona.snimka.bg/cooking/razni-neshta.438740.21677784.big

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Чета ви и се замислям, че още нищо не съм направила. Тази година мисля да съм по-скромна, че и време нямам. У нас най-много се харесват рохличките, после са меденките.. може и едни звездички с капучино да направя, както и къщичка да зарадвам малкия  Simple Smile

# 41
  • София
  • Мнения: 771
Да не изпусна новата тема. SZA, благодаря, че толкова съвестно поддържаш линковете на първа страница. Всичко е много прегледно и лесно за откриване.

thunderbird, аз съм впечатлена от украсата на сладките ти, трябва да ги пуснеш като картинка, защото така има риск да бъдат подминати.

Пускам и едно предложение за сладкиш с мед, орехи и канела, като се нареже става във формата на малки сладки, наричат се Медени сухарчета, защото коричката им е хрупкава.



http://ladybug-kali.blogspot.com/2010/12/blog-post.html - рецептата

# 42
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 6 620
thunderbird, уникално красиви сладки!   bouquet
Сиси, ще звъня.  Hug Между другото и на мен нещо не ми допадна това брашно и затова си карам с обикновено, не био. Thinking
kali, много ми хареса тази рецепта, ще я добавя към списъка задължително. Peace

# 43
# 44
  • Мнения: 1 541
Благодаря за мненията за целувките. Пека ги на най- слабото на фурната, но не се получава. Може би наистина ще пробвам на принципа на забравените сладки....
Миленце, знаеш ли колко ми е драго да те "видя"  Hug Heart Eyes Да, можеш да ги украсиш по- късно  Peace Успех!

Сега за рошков- той си има специфичен аромат. Няма значение дали е био или не- самото то си мирише по- различно. От моя опит с него съм забелязала , че хората или го обичат или го мразят. Няма средни положения. Ползвам го за суровия си шоколад често, понякога за сладкиши, но като цяло от моите добре дресирани питомци вкъщи се харесва. Освен на мен....аз дори трудно готвя с него, защото от миризмата му ме втриса....  Tired

За трюфел- сладките- не знам дали им е рано. Аз тях ги правя най- вече за подаръчните пакети, които пращам доста преди Коледа и за това са ми готови сега. Да си кажа честно, по мой вкус, не съм особено потресена от тях- правя ги за първа година. Не са лоши, но не си струват калорийте......Въпрос на вкус определено, защото пък виждам, че тук се ползват с много добра слава  Grinning

доня КОПРИВА, с директен линк не мога да ти помогна, за жалост. Но пък, ако не се намерят, мисля, че имам свалена из папките на хартия медената кошничка, така че ще ти я напиша. Пиши ми на ЛС, ако не постигнеш успех  Peace

kali, интересно предложение  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт