Сладките трябва да са абсолютно изстинали. Обикновено ги украсявам на следващия ден
За самата декорация ползвам захарна глазура или т.н Роял Айсинг. В момента имам купена готова смес, но можеш да си направиш по следната рецепта
2 белтъка от големи яйца
2 ч.л пресен лимонов сок
3 ч.ч (330 гр.) пудра захар, задължително пресята
Повече информация за самото покритие може да прочетеш тук
Като цяло се прави много лесно. Белтъците се бият до получаване на твърди връхчета, добавя се лимоновия сок и захарта на няколко пъти, като продължава да се бие непрекъснато. Ако е необходимо добавяш още захар - все пак зависи много и от големината на яйцата. Правя я с гъстотата на лава, след като отделям малко количество, което сгъстявам още малко с пудра захар.
Очертавам контурите с по- гъстото количество. Оставям да изсъхне много добре (поне 1 час) След това нанасям вътре в контура с по- течната смес. Тук е момента да украсиш и да си добавиш допълнителните елементи.
За декорациите се ползва сладкарски пош. Аз все още нямам такъв и пълня сместта в найлоново пликче, след което много внимателно отрязвам съвсем малко връхчето, така че да мога да правя финни линии. Не е много сложно, но е важно да имаш контур, за да не ти се разтича глазурата. Ако работиш с различни цветове, които не трябва да се смесват, ще трябва да изчакваш да изсъхне основния и тогава да нанесеш следващия.
С тази техникака съм правила медена къщичка и сладки