Коледно настроение! - 3

• 113 043
  • 856
  •   1
Отговори
# 375
  • Балчик
Може ли малко помощ-сега забърках тестото за меденки по рецептата на Джема,но тестото стана хем ронливо,хем мазно и не знам какво да го правя,слагам брашно,меся,още по-ронливо става  ooooh!.Миналите години винаги ми е ставало,сега не знам къде е проблемът,в меда ли,другаде ли  newsm78.В крайна сметка не може да се омеси и разточи,правя го на топчета,ако не стане нищо,ще го изхвърлям.Давайте някоя идея. Praynig

Изтървала си брашното и от много месене излиза мазнината. Няма да го хвърляш и на топки става, слепени с мармалад. Може и да ги топнеш в шоколад, ще спасиш положението. Peace И на мен веднъж така ми стана. Не прекалявай и с мазнината, по-добре леко недопълнена чаша, отколкото препълнена. Peace

А у нас днес ето каква беше хавата Crazy:

А ето колко сладки си имам (и това не е всички, предстоят още 2 вида), кутиите са пълни догоре. hahaha

А това е елхичката ни:

# 376
Хайде и аз накрая в темата, тази година изоставам със сладките, едни шприц сладки от мен

# 377
Здравейте, момичета, страхотни сте и темата е изключително ценна и полезна. Следя ви с голям интерес и черпя идеи за предстоящите празници. Възхищавам се на уменията ви и се уча от опита ви.  Джема, ти си невороятна, не пропускам публикациите ти, свалям ти шапка и за това, което току що публикува. Аз все не намирам време да се похваля с произведенията си, но тази година реших да приготвя щолен, използвах рецептата на Йоана: http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/stollen/, получи се доста вкусно, въпреки, че ми прилича повече на козунак, от колкото на щолена, който съм купувала от суперкаркетите. Но няма да остане, дори се притеснявам дали ще мога да го опазя до Коледа. От тази рецепта излезе един голяяяяям щолен и понеже тестото ми дойде множко - направих няколко малки щоленчета /за дегустация преди празника/. Ето ги:

Следващата седмица с малката ми помощничка ще правим Шоколадови звездички с капучино. Отново благодаря за вкусните идеи!

....защо не ми се вижда снимката, май нещо не правя както трябва с прикачването newsm78

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 08:28 от t-ani4ka

# 378
Rumya, благодаря...имам пред вид това, че в зависимост от температурата на разтопения шоколад, консистенцията ще варира...впускам се-е-е! Wink))

# 379
  • Варна
Специални благодарности на Джема и на Наталина  Hug Момичета, невероятни рецепти сте пуснали.
Направих меденките на Джема, ванилените кравайчета и линцеровите сладки на Наталина. Щях да правя уж и щолена на Джема, ама нещо не можах да се организирам  Embarassed
Ванилените кравайчета почти свършиха, меденките и те натам вървят. Линцеровите сладки са още в пълен състав, но защото не са слепени още със сладко  Laughing Тази вечер ще правя пак тесто за меденки и ванилени кравайчета, няма как  Mr. Green
Снимки не съм правила, защото още нищо не съм украсила. Днес си купих и 2 комплекта кутии от Кауфланд - 3 бройки метални кутии една в друга за 6,99лв с много приятни Коледни шарки  Mr. Green
Джема, имаш ли шаблони за къщичките и елхичките, които си показала? Моля, моля, много моля да ги пуснеш, ако имаш  Praynig Нали с твоето медено тесто ги прави? Смятам да забъркам днес 2 дози от него - една за къщички и една за меденки  Mr. Green. Гледах ти бродираните топки в гобленския форум, невероятни са, поздравления  Peace

# 380
Хайде и аз накрая в темата, тази година изоставам със сладките

и аз, но каквото направих го няма, така че, седмицата преди Коледа ще наблегна  Laughing

Поздравления, момичета, страхотни сте    bouquet  bouquet

За сега  едни "Пияни" фруктови сладки с любимите ми парченца захаросани плодове.

Другото ново, което правих е Арменските сладки на Берина - с масло обаче, мисля с мас да направя тези дни, Ванилените кравайчета на Нат.

Със сигурност ще правя и тези Лимонови бисквитки

Тути фрути

Ореховки Жужу

Шприц сладките

Меденки

и Шоколадовите трюфел бисквити на Юлия

# 381
  • Балчик
Специални благодарности на Джема и на Наталина  Hug Момичета, невероятни
Джема, имаш ли шаблони за къщичките и елхичките, които си показала? Моля, моля, много моля да ги пуснеш, ако имаш  Praynig Нали с твоето медено тесто ги прави? Смятам да забъркам днес 2 дози от него - една за къщички и една за меденки  Mr. Green. Гледах ти бродираните топки в гобленския форум, невероятни са, поздравления  Peace

Благодаря за милите думи. Да, къщичките са по моята рецепта за меденки, но по-препечени в сравнение с меденките, за да са твърди, иначе омекват и се разпадат частите. Шаблоните ги копирах от тази тема, някъде в началото или от линковете, които Лабрекс е дала към Кухарка, не помня точно. Но ако не ти се търси, дай имейл на лични, да ти ги пратя. Peace Имам и формички метални за къщичка, но не ми харесва моделът, най-много ми допада на външен вид от едно списание преди години, имам от картин изрязани, ето тази:
http://djemma.snimka.bg/hobby/kulinariya.114801.10906895
Ако те интересува, ще скенирам списанието. Peace

# 382
А това са звездичките ни от миналата година, по рецептата на Джема за меденки ги направихме / http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12863824#msg12863824 /, но не ги слепвахме, намазах ги с яйце и ги украсих с орехи и разтопен шоколад , много се харесаха.

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 16:25 от t-ani4ka

# 383
  • Русе
Момичета, откъде си купувате вафлени кори за бонбоните Рафаело, извинявам се на всички, за които въпросът ми ще е тъп?

# 384
  • На брега на реката
ралник, виждам, че си от Русе. Има на сладоледения щанд в Кауфландите, близо до касите. В едни кутии са, на етажерките с топингите.  Simple Smile
Леле, пак красоти, направо от последните страници ми потекоха лигите  Mr. Green

# 385
  • Варна
Тук видях из последните страници чудни красоти! Елиганова - хлъцнах направо, Наталина, Джемма, не ми казвайте, че някой има сърце да ги яде тези шедьоври! На мен би ми било жал, извинете за клишето Simple Smile
Джемма, от теб тази година научих много важни неща, Hug   bouquet  записвам си ги по рецептите за другата Коледа. Това за топлината и дългото месене беше много съществено, а и може би отговаря на въпроса защо и моите линцерови сладки доста ме измъчиха. Правих ги в хлебопекарната, но май излишно дълго се месиха. Станаха си много вкусни, с малко фира за проба, както си му е реда. Тия дни ще им търся подходящ мармалад. И нямам търпение да видя крайния резултат от това, което пусна днес като снимки. Наталина, и за теб   bouquet , и на всички останали - благодаря ви, че с такава готовност помагате на всеки!
Тези дни малката доста ни измъчва и не ми остават сили за ванилените кравайчета и звездите с капучино. Но ще се стегна и после ще показвам. Те и без това меденките ще станат изчезващ вид скоро, макар и неукрасени. Още първата вечер една приятелка и сина й ги подпукаха, докато мънках, че трябва първо да омекнат Simple Smile Аз, понеже не подарявам, така си решавам въпроса. Правя и каня много приятели. Хем ми е кеф, хем не ги свалям аз от телесата си после  Embarassed
Ох, а на открития крадец по следите от пудра захар как съм се смяла  Joy 

# 386
Джемма, направо ме разби!  bouquet  bouquet  bouquet

У нас малките джуджета също се готвят за празника, но да си призная не разрешават на по- голямата част от нещата, които приготвих да доживеят до Коледа:) Отчитам се с един коледен кекс, чаша топъл бял шоколад с канела и ванилия и едно джудже, очакващо празника с нетърпение Grinning

Рецептата е ТУК

# 387
  • В светлината на слънцето
Днес направихме с 6-годишната помагачка меденките на Джули. Ужас! Не знам как ще опазя поне половинката до Коледа. Мммм, страшно вкусни. Че този път не само децата, ами и ние ги нападнахме. Сега съм ги покрила на най-потайното място, ама като си знам стоката у дома - потайни места няма. Thinking Страхотна рецепта и много лесно стават!  Peace Наталина, Hug
Уж, нямаше да правя други меденки, освен къщичка, но рецептата на Лулу с рома така ме заплени, че май пак ще има меденки. Grinning Планирала съм и бисквитките за отшелници, и май ще спирам. Че то няма да успея да украся толкова неща на финала. Grinning
Ей, ама пак големи красоти сте напускали.  bouquet

# 388
Защо не се направи класация за най-правените сладкотворения?

# 389
  • София
Аз ще сънувам кошмари на тема Снежния човек срещу Джинджър мен... в медената къщичка.
Голямо украсяване, големи провали с тази глазура! Ама, пусти мерак. Пък и толкова много меденки Rolling Eyes
Кажете, моля, като украсявате сладки по форма на снежни човеци, първо бялото ли слагате или първо детайлите и как. Моля, ако на някой му се занимава, по- подробно да ми опише и за глазурата- колко рядка и с четка или с пош я нанасяте.

Наталина, ти си най- невероятната вълшебница на украсяването!
Джема, каква ти е хубавка къщичкатааа, представям си като я вдигнеш!
Майсторки сте си вие!!!

А аз чак сега да видя, че арменските сладки са постни!!!

Общи условия

Активация на акаунт