Коледно настроение! - 3

• 113 675
  • 856
  •   1
Отговори
# 300
 Shocked супер  Shocked

# 301
labrex, точно тя е - страхотна майсторка! Hug  Другата дама не я знам, но е словачка.

Наталина, когато видях името Джулиана отстрани на албума, изобщо не си и помислих, че е тя, но надписът Джули на някои снимки - вече бях почти сигурна, че е тя. Не е възможно няколко Джули-майсторки да има. Peace Страхотно е всичко, което е показала, гледам, гледам и немога да се нагледам! Crazy

# 302
Днес спретнaх меденките нa Джемa и aрменските лслaдки.Прибрaни сa в кутии и си 4aкaт редa.Утре е ден нa линцеровите
Мaриетa и нa мен ми стояхa по-меки докaто бяхa още топли,но щом изтинaхa вси4ко си дойде нa място PeaceНо пък много време се пекохa newsm78 Из4aкaх ги дa изтинaт зa дa ги нaръся с пудрa зaхaр,понеже кaто сa още горещи и сякaш се топи върху тях,a не стои бялa кaто нa остaнaлите newsm78
Гуинет много сa ти хубaви слaдките.И нa вси4ки остaнaли,a дa не говоря зa тези невъзможни крaсоти,които е пуснaлa Лaбрекс #Crazy

# 303
  • Бургас

Сладки и соленки от тези дни, които бързо изчезват пред очите ми. От меденките направих няколко с формата на соленките, като сложих пълнеж от шипков мармалад с парченце орех и се получиха превъзходни, но не успях да снимам от тях. Предпочитам да се консумират сега и да създават допълнително предпразнично настроение, вместо до средата на януари, като миналата година.   chef  Количествата чувствително намаляха и отново ще правя, но предимно меденки. Планирала съм и бонбони "Рафаело" - бързи, красиви и вкусни и мнооого калорични. Тази година съм се снабдила с вафлени корички и ще се опитам да ги добавя.
Показвам ви и една идея за меденка върху чашка, която намерих в нета. Надявам се да не повтарям някого. А аз се връщам назад в темата да чета, че имам много материал.  Laughing

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 09:02 от ilinayor

# 304
  • В светлината на слънцето
Момичета, погледнете на какви красоти попаднах: ТУК -  на някои снимки има надпис Джули и взех да се чудя дали не е същата, по чиято рецепта, предоставена ни от Наталина,  правим меденки? newsm78 Страхотни изпълнения! Peace

И ТУК СЪЩО!

Онемях!  Shocked Не знам дори каква дума да използвам... Уникална красота!  newsm20

# 305
Да дам и аз отчет за моите меденки. След голяма борба с тестото и много съвети от вас, благодаря на всички   bouquet , успях да докарам трохите до нещо като тесто. Изпекох елементите за къщичката и понеже не остана много за меденки замесих и половин доза рецептата на Джемма. С нея се справих много по-успешно. Утре ако успея ще слепя къщичката и ще пусна снимки да видите как НЕ трябва да изглеждат вашите медени произведения   Blush

# 306
Привет. Имам нужда от помощ за Шоколадовите звездички с капучино. Замесих всички продукти, както е по рецептата, но сместта стана доста рядка, по-скоро като мус, отколкото като тесто. Добавих още около 100гр брашно, но тестото все още е доста меко. Колко меко трябва да е всъщност? Прибрах го в хладилника сега, но утре като почна да го разточвам от топлината пак ще се размекне. Какво да го правя, още брашно ли да му слагам?

# 307
Тази година Коледната предподготовка започна с CARQUIÑOLIS и лют горещ шоколад

# 308
Привет. Имам нужда от помощ за Шоколадовите звездички с капучино. Замесих всички продукти, както е по рецептата, но сместта стана доста рядка, по-скоро като мус, отколкото като тесто. Добавих още около 100гр брашно, но тестото все още е доста меко. Колко меко трябва да е всъщност? Прибрах го в хладилника сега, но утре като почна да го разточвам от топлината пак ще се размекне. Какво да го правя, още брашно ли да му слагам?
маслото течно ли го сложи?? Трябва да е размекнато на стайна Т. Предполаагам това ти е проблема

ilinayor,стархотни са сладките
Момичета, погледнете на какви красоти попаднах: ТУК -  на някои снимки има надпис Джули и взех да се чудя дали не е същата, по чиято рецепта, предоставена ни от Наталина,  правим меденки? newsm78 Страхотни изпълнения! Peace

И ТУК СЪЩО!

Онемях!  Shocked Не знам дори каква дума да използвам... Уникална красота!  newsm20
прелестно!!!

# 309
  • UK/София
Момичета,простете ако сте го коментирали,бихте ли ме просветили в правенето на шприц сладки.С какво се шприцоват,как става и по коя рецепта Praynig

Една година се подлъгах да правя сладките с показаните по-горе пластмасови шприцове и бая зор видях.Дори счупих шприца, беше ме много яд.Вчера правих шприцовани масленки и ползвах сладкарски пош със звездообразен накрайник.Разликата е огромна.Работи се лесно с поша, сладките стават идеални.По-късно ще кача снимка да ти покажа.

# 310
  • София
Виждам, че всички сте набрали сериозна скорост в приготовленията. Видях невероятни неща. Наталина, правиш уникални украси с айсинга. Личи си опитната и уверена ръка. Страхотни са ти меденките. Умбра, дала си много изкусителни предложения, харесах си много шоколада на клечка. ellyganova, супер веселяшки сладки, много ми харесват формичките ти, комплект ли са и от къде. Дядо Коледовците също са много сполучливи. Джемма и твоята колекция е страхотна. Очаквам да видя тортата. Гуинет, много сладки котета!

Аз в последните дни правих и пекох всичко от медено тесто. Украсих малко над 40 сладки, имам и още, но за тях не ми останаха сили вече. Уж смятах да не правя къщичка, но изведнъж ме връхлетя някакъв енусиазъм и подготвих детайлите. Ще я сглобявам другата седмица и ще покажа. Ето част от меденките, в албума има още няколко:

# 311
момичета да попитам. Мога ли да омеся сега Ваниловите кравайчета , но да ги пека довечера а не чак утре? Колко време е необходимо да стоят в хладилника?

# 312
  • UK/София
момичета да попитам. Мога ли да омеся сега Ваниловите кравайчета , но да ги пека довечера а не чак утре? Колко време е необходимо да стоят в хладилника?
Да, можеш.Първата година когато правих кравайчетата, държах тестото  цяла нощ в хладилника.На сутринта тестото беше на камък, трябваше да се стопли до стайна температура за да работя с него.Сега вече го оставям за около час в хладилника и ми е много удобно за работа.

# 313
 Hug Hug Hug Аз май ще се въздържа да снимам сладките ми... и не от скромност. Уникални сте - благородно ви завиждам, че умеете да творите такива красоти. Изглеждат неземни!!!

# 314
Я и аз да се запиша, този път вече с резултат, а не само с въпроси  Embarassed
Дрезденски щолен:

Бисквити с овес. ядки и кокос, и арменски сладки:

В тайника, освен тях, отлежават две кутии меденки на Джемма, и една кутия линцерови сладки, само заготовките, де - ще се слепват по Коледа  Wink
Този щолен, мили ми момичета, дали си променя вкусовите качества като отлежи известно време  newsm78 Защото нещо не ме впечатли ососбено снощи...
В план-графика чакат изпълнение още бонбонките Рафаело, както и едни локумки-пурички от баба, пастички с коледна тематика, и евентуално още една доза арменски сладки. Това ми се струва, че е попадението на годината  Laughing
Kali, Kaliii, това не може да е истина, като нарисувани са  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт