Коледно настроение! - 3

• 113 675
  • 856
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Pupinka, мисля, че ще стнат.Само внимавай с количеството изцеден портокал - фурмите са по-влажни от смокините, затова добавяй течността по малко, да не стане прекалено воднист пълнежът и да изтече. За украсяването - абсолютно си права, че нямат никаква нужда  Peace

# 286
Спешен въпрос - правя шприц сладки, но не се отделят от шприца, не падат на хартията, какво да направя Praynig
моля помогнете ми Praynig

# 287
  • Czech Republic
Спешен въпрос - правя шприц сладки, но не се отделят от шприца, не падат на хартията, какво да направя Praynig
моля помогнете ми Praynig

Сложи тестото в хладилника докато се втвърди и изкарвай по малко. За тези сладки тестото трябва да е студено. Peace

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 18:52 от natalyna

# 288
# 289
  • Балчик
И не ползвай хартия, направо в тавата шприцовай. Иначе не се отлепат, а при повдигането на шприца се повдига и хартията и така сладката не може да се отлепи от шприца. Тестото е маслено (нали?) и няма да залепне за тавата. Peace

Аз днес направих локумките и двойна доза ванилови рохлички. Правих ги в тавата, която си купих за тях- станаха много симпатични- еднакви, мънички, красиви. Heart Eyes

# 290
Здравйте и тази година Hug
Успех ви пожелавам и да ви се получат коледните сладкиши!

Миналата коледа правех щолен и 3 вида сладки, но бяха повече за възрастните и доста тежки, затова тази година  коледния мисладкиш ще е на база щрудел с канела и какао и бял сняг отгоре а украсата я купих и е нядлива - коледно еленче и добрия старец.Ядливата ще са звезди и снежинки, зайчета и борчета.
И обикновенни курабийки главно за удоволствие на малките правячи Simple Smile
Ще дам отчет Flutter

# 291
Наталина, много са хубави меденките ти, както винаги.
И аз украсих снощи част от моите, които отиват за коледното тържество в училището на сина ми:

Приготвих си и част от украсата на тортата за коледния служебен банкет:

Цитат
Джема, изключително естетска ти е украсата на меденките Party
Дай съвет да се пробвам ли и какви бои да взема, както и финните детйли с какво да извайвам? Thinking доста сложно като резултат ми изглежда и ти свалям шапка за твоя Simple Smile

# 292
Момичета,простете ако сте го коментирали,бихте ли ме просветили в правенето на шприц сладки.С какво се шприцоват,как става и по коя рецепта Praynig

# 293
аз правих два вида по рецептата на Селма и още по една рецепта от една книга но първите са по- добрите

# 294
  • от точка К до точка С и обратно
Здравейте, момичета! Досега само ви гледах и ви се радвах, дори нямах намерение да правя сладки за Коледа. Обаче дъщеря ми не мислеше така - още щом видя котетата на Лабрекс и пощуря. Така че от днес и аз във вашите редици с елхичките и котенцата на Лабрекс. Украсата е на моето момиченце! Grinning

# 295
И тук ще питам  Blush.
Направих арменските сладки, но имам чувството, че тестото ми е сурово. Още са топли и не съм ги пробвала, но ми се струват неестествено меки. Иначе се зачервиха добре. Нормално ли е да са така меки при изваждането от фурната?
Ето как изглеждат:

# 296
Благодаря на Наталина и Джемма - получиха ми се сладките  bouquet  bouquet  bouquet

# 297
Момичета,простете ако сте го коментирали,бихте ли ме просветили в правенето на шприц сладки.С какво се шприцоват,как става и по коя рецепта Praynig
Преди малко приключих, но това ми е 1 път(трябва практика) - ето това е шприца http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_6904.htm, а рецептата е от Джемма, супер станаха Peace  bouquet

# 298
Момичета, погледнете на какви красоти попаднах: ТУК -  на някои снимки има надпис Джули и взех да се чудя дали не е същата, по чиято рецепта, предоставена ни от Наталина,  правим меденки? newsm78 Страхотни изпълнения! Peace

И ТУК СЪЩО!

# 299
  • Czech Republic
Момичета, погледнете на какви красоти попаднах: ТУК -  на някои снимки има надпис Джули и взех да се чудя дали не е същата, по чиято рецепта, предоставена ни от Наталина,  правим меденки? newsm78 Страхотни изпълнения! Peace

И ТУК СЪЩО!

labrex, точно тя е - страхотна майсторка! Hug  Другата дама не я знам, но е словачка.

Общи условия

Активация на акаунт