Коледно настроение! - 3

• 113 679
  • 856
  •   1
Отговори
# 270
леле 18 страници тази нощ май ще е дълга..

# 271
Искам да правя ваниловите кравайчета,но имам проблем ,тъй като нямам с какво да меря с то4ност грамажите,някой би ли ми помогнал,ако ги меря с чаена чаша от 200гр.Колко е 150 гр,и 80 гр орехи  Embarassed знам че много ми са тъпи въпросите,но ми харесаха и искам много да ги направя   Heart Eyes

# 272
  • На брега на реката
Понеже и аз съм без кухненска везна, позлвам това: http://receptite.co.cc/viewpage.php?page_id=11 За ядките взех пакетче с приблизителен грамаж и всичко си дойде на мястото. Но досега нямам фал с кухненските мерки  Rolling Eyes

# 273
Много ти благодаря за помоща      bouquet      Pupinka

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 14:29 от Пепито_

# 274
  • София
natalyna, Леля Ог, Джема страхотни стее!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Аз едно питане към Джема - локумките, които показа наскоро излеждаха  Crazy и мисля да направя... колко врме издържат... ако ги спретна тези дни ще бъдат ли ок за Коледа?

Да, издържат много. И аз ще ги правя днес или утре, ако не насмогна днес, че имам много задачи.

Благодаря за отговора!  Hug
И аз може би утре ще ги правя, за днес са меденките на Джули... пък да видим... Досега направих частите на къщичката, ванилените кравайчета, линцерите (всичко ми е за 1-ва година), мисля, че се получиха... Наталина    bouquet
Съхранявам всичко в пластмасови кутии, четох по-назад, че няма проблем... обаче да попитам за това резанче ябълка трябва ли да го пъхна и него в кутията или то се слага само ако го закъснееш много със сладките, за по-бързо омекване... ? Частите за коледната къщичка ги правих от рецептата за тестото на Джема, остана ми малко и изпекох меденки, твърди са, но нали така трябва ... newsm78

# 275
  • София-Младост
Невероятни неща правите!   bouquet

# 276
  • От липите до сините камъни
"Забравените сладки"дали ще станат ако вместо с натурален шоколад ги направя с млечен(че доста "Милки"събрах) newsm78

# 277
  • София-Младост
"Забравените сладки"дали ще станат ако вместо с натурален шоколад ги направя с млечен(че доста "Милки"събрах) newsm78
Стават, на мен с горчив нещо не ми допаднаха...даже шоколада  изобщо ми беше излишен. Втори път ги правих само с ядки и сушени боровинки и станаха много добре.

# 278
  • От липите до сините камъни
Благодаря  Hug

# 279
Pupinka, малко импровизация бяха бонбоните, че ми остана бял шоколад от нещо друго, но в общи линии е това:  около 200 гр. бял шоколад се разтапя на водна баня, когато се охлади малко му се слага около 50 гр. меко масло, 60-70 гр. кокосови стърготини, 50 гр. натрошени бадеми и две-три супени лъжици портокалови корички, разбърква се хубаво. Ако е нужно се добав малко течност (мляко, сметана) или още кокосови стърготини, трбва да стане гъста каша. Бърках всичко, оставих да стегне малко, за да може да се оформят бонбони, гребва се с чаена лъжичка и се прави каквато си избереш форма, после овалях всеки бонбон в кокосови стърготини.

Кафевите са от остатъците от горещия шоколад, просто разсипах в силиконова форма за бонбони.

# 280
Здравейте майсторки! В къщи вече мирише на Коледа заради сладките, които правя. Досега съм направила:

Шоколадови сладки с кокос
Сладки с орехи и канела
Меденките на Джули - 2 дози
Ванилени кравайчета - 2 дози
Дребни сладки с шприц
Райски сладки
Гръцки курабий с бадеми

Остава да направя Снежни топки, Очички, Кокоски „Ангелски очи" и Меденките на Селма. За Трюфелите се чудя, че Шоколадовите сладки с кокос на вид са като тях.

InaDot направо ме разочарова с формичките. Заради тях направих втора доза меденки и след малко започвам да ги правя. Може би трябва веднага да се подсушават за да не ръждясат.

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 16:47 от stasi76

# 281

ellyganova благодаря за сайта, но предпочитам да не поръчвам по нета, а да ида в магазин и да си купя от него. Във Варна Три уши дали има?

Отивам да чета пак на 1-ва страница  Crazy
Би трябвало да има сладкарска борса във Варна - в Тортената библиотека трябва да има адрес.

# 282
Аз вчера вечерта използвах Лидлските форми и старателно ги подсуших. Не са ми ръждясали.

# 283
здр, момичета, аз пак се включвам с въпрос /извинявам се, 4е не съм мн в час, но просто не ми остава време мн да чета освен да питам  Embarassed /

Английски коледен кекс може ли да се направи малко преди коледа, а не точно 6 седмици?  А и по принцип за всичко останало - каква е идеята на по-ранното приготвяне освен факта, че не оставяш всичко за накрая?

# 284
  • ГОре на черешата...
Токущо замесих тестото за ванилените кравайчета - двойна доза, естествено  Mr. Green - изключително лесно и бързо се получи, предчувствам божествения им вкус Crazy.
Наталинка, доста е меко, надявам се за една нощ в хладилника да стегне Rolling Eyes.
Мерих с ел.везна, 3 жълтъка сложих, би трябвало да е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт