Коледно настроение! - 3

• 113 712
  • 856
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета вижте какви форми има в Лидъл за 5лв./безплатна реклама им правя май/ Wink

Аз си ги купих,но меденките ми вече са готови опечени и почти нарисувани-така,че май за догодина ще са ми с тези форми.

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 13:23 от stefina

# 256
  • зад парка
Момичета още веднъж благодаря за милите думи! Hug

Леля Ог, Умбра - нямате умора, все по красиви и вкусни предложения показвате! Heart Eyes

natalyna, как украсяваш сладките?

Страшно красиви са! Знам, че по-голяма част от красотата е талант, но все пак какъв е методът ти- каква смес ползваш за украса и какво използваш, за да ги рисуваш?

Ина, аз използвам белтъчна глазура (Royal Icing). Имаме домашни яйца и не се притеснявам. Бъркам на ръка с дървена лъжица (така глазурата става лъскава и няма много въздух). Използвам много фина захар (тук вече продават такава), но преди това пресявах през цедник за чай, защото е много ситен. Захарта трябва да е буквално като пудра. Слагам захар вече на око, докато ми хареса консистенцията, но винаги отива към 180-200 грама. Правя си фунийка от хартия и често сменям за да остане връхчето съвсем микроскопично - 1 мм. Става и с затварящо се със сух цип найлоново пликче, но след известно време от натиска се разширява дупчицата. Когато се украсява, фунийката въобще не докосва меденката, просто глазурата сама се "точи". Трябва малко опит, търпение и сигурна ръка. Peace

Много благодаря

# 257
  • зад парка
Момичета вижте какви форми има в Лидъл за 5лв./безплатна реклама им правя май/ Wink

Аз си ги купих,но меденките ми вече са готови опечени и почти нарисувани-така,че май за догодина ще са ми с тези форми.

А аз им правя антиреклама  Mr. Green

Вчера ги купих, използвах, измих. А те ръждясаха и ми изцапаха мивката.

# 258
Моми4ета,искам да попитам за меденките на Джемма сега ли трябваше да ги слепвам или май съм избързала вече  newsm78
ellyganova строхотни меденки си направила,захарното тесто ти ли си го прави,но и тези дядовци като истински са  Simple Smile

# 259
 Crossing Arms верно ли   Rolling Eyes ееее, че гадно. Аз вчера си купих тези формички и така им се радвам...............смятах с тях да правя коледните меденки  Cry

ellyganova много са ти красиви меденките. Искам и аз такава глазура да си направя с хубави цветове. Може ли да кажеш как я направи  Embarassed Извинете може би за 1000 пъти някой пита ама ............. Embarassed

За първи път ще правя меденки тази Коледа и ще направя на Джема  Heart Eyes , но от горе красотите незнам как се прави  Embarassed

# 260
Реа , и аз съм като теб , тази година ми е първа с меденките и незнам какво ще се получи  Blush

ellyganova, браво справила си се страхотно  Heart Eyes

# 261
Моми4ета,искам да попитам за меденките на Джемма сега ли трябваше да ги слепвам или май съм избързала вече  newsm78
ellyganova строхотни меденки си направила,захарното тесто ти ли си го прави,но и тези дядовци като истински са  Simple Smile
Използвах готово захарно тесто.
Трябвало е да изчакаш за меденките, но може би няма да се развалят, ако стоят в хладилника Thinking

Реа, боичките са ми от http://www.cakesforyou.biz/ Глазурата ми е готова прахообразна (от магазинчето на Три уши №5), но имах само едно пакетче и ми се наложи и захарно тесто да ползвам. На първа страничка има линк към клипче на Tandoori за яйчената глазура (роял айсинг). Първо се правят контурите, а след това се запълва с по-разредена глазура.

# 262
Момичета, благодаря ви за съветите. Аз продължавам с тъпите въпроси.
ellyganova   - би ли ми казала дали си оцветила така сладките с комплектите от Метро? И ако е така - един комплект за колко сладки ти стигна. Уф, извинете ме за тези лаишки въпроси. Всичко което сте показари е уникално. Аз само печатам рецептите и указанията ви, и ги нося в къщи да отлежават Joy. Сле 17.12 почвам - тогава ще изляза в отпуск и ще се отдам на кулинария ...

# 263
Използвах готово захарно тесто.
Трябвало е да изчакаш за меденките, но може би няма да се развалят, ако стоят в хладилника Thinking

Реа, боичките са ми от http://www.cakesforyou.biz/ Глазурата ми е готова прахообразна (от магазинчето на Три уши №5), но имах само едно пакетче и ми се наложи и захарно тесто да ползвам. На първа страничка има линк към клипче на Tandoori за яйчената глазура (роял айсинг). Първо се правят контурите, а след това се запълва с по-разредена глазура.

Благодаря ти за бързия отговор,дано нищо не им стане,че за първа година правя такива сладки

# 264
G.D., с mmmshushy80 станахме трички  Crazy Дано и ние да покажем красоти като тукашните  Heart Eyes Вече се специализирах в питките, надявам се, че и сладките няма да ми се опънат  Mr. Green

ellyganova благодаря за сайта, но предпочитам да не поръчвам по нета, а да ида в магазин и да си купя от него. Във Варна Три уши дали има?

Отивам да чета пак на 1-ва страница  Crazy

# 265
Запис!
Още не съм почнала...все изниква нещо.....     Blush

# 266
  • зад парка
Crossing Arms верно ли   Rolling Eyes ееее, че гадно. Аз вчера си купих тези формички и така им се радвам...............смятах с тях да правя коледните меденки  Cry

...

Естествено, че ще направиш. Просто след като ги измиеш ги избърши и имай предвид за в бъдеще, че ръждясват.

# 267
Crossing Arms верно ли   Rolling Eyes ееее, че гадно. Аз вчера си купих тези формички и така им се радвам...............смятах с тях да правя коледните меденки  Cry
..
Естествено, че ще направиш. Просто след като ги измиеш ги избърши и имай предвид за в бъдеще, че ръждясват.

Ми добре  Sad Май ще си търся силиконови за догодина  Heart Eyes

# 268
Страхотни са ви меденките.Тайно ви завижсам за уменията.

Аз снощи направих меденки, но като изстинаха станаха много твърди.Нямам представа защо така  newsm78
Правих ги по рецептата на Джули, но ми остана и доста брашно. Дали ще омекнат или да правя други?

Линцеровите сладки и ванилените кравайчета отлежават вече.Днес ща правя звездите с капучино

# 269
  • На брега на реката
Ох вече започнах да треперя, че няма да ми стигне времето да украся и наглася всичко  Rolling Eyes Все изниква нещо, сега и двете с малката сме болни, аз по-зле, пазя кревата, кухнята е забранена територия  ooooh! Направо не знам кога ще довършвам меденките, че още дози искам да правя. Сетих се малко късно, за забравих да сложа ябълка в кутиите, дали са мухлясали и стават ли за ядене...не смея да погледна чак  Embarassed
Rumya, мога ли да заместя смокините само с фурми и портокалчета? Не са много тачени удома, а ми допадна рецептата, тъкмо няма да си играя да украсявам. Достатъчно атрактивни са  Mr. Green
Umbra, нещо специално ли е рецептата за бонбоните с белия шоколад? Или импровизация някаква? Би ли споделила?
Ох големи красоти сте направили за пореден път. Усещам, че сега в навечерието на Коледа ще бъде още по-пищно и красиво в темата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт