Коледно настроение! - 3

  • 113 722
  • 856
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 899
Добро утро от мен, Леля Ог, много приятна идея, тъкмо имам бял шоколад!

Аз вчера майсторих седем неща наведнъж, засега за показване е само един Горещ шоколад на клечка  Mr. Green Завързан с панделка става и за весел коледен подарък.



Рецептата

Правих и едни бонбони от бял шоколад, кокос, натрошени бадеми и портокалови корички - прекалено сладки са за моя вкус, но иначе стават


Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 10:39 от Umbra

# 241
  • Мнения: 158
Umbra, бонбоните са върха, изглеждат много вкусни!   bouquet

# 242
  • Мнения: 158
Цитат
Vanilla, а банановия хляб колко време може да издържи в кутия?

Дават го две седмици в книжката, но моя беше изяден и нямах възможност да тествам  Mr. Green

# 243
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
Момичета още веднъж благодаря за милите думи! Hug

Леля Ог, Умбра - нямате умора, все по красиви и вкусни предложения показвате! Heart Eyes

natalyna, как украсяваш сладките?

Страшно красиви са! Знам, че по-голяма част от красотата е талант, но все пак какъв е методът ти- каква смес ползваш за украса и какво използваш, за да ги рисуваш?


Ина, аз използвам белтъчна глазура (Royal Icing). Имаме домашни яйца и не се притеснявам. Бъркам на ръка с дървена лъжица (така глазурата става лъскава и няма много въздух). Използвам много фина захар (тук вече продават такава), но преди това пресявах през цедник за чай, защото е много ситен. Захарта трябва да е буквално като пудра. Слагам захар вече на око, докато ми хареса консистенцията, но винаги отива към 180-200 грама. Правя си фунийка от хартия и често сменям за да остане връхчето съвсем микроскопично - 1 мм. Става и с затварящо се със сух цип найлоново пликче, но след известно време от натиска се разширява дупчицата. Когато се украсява, фунийката въобще не докосва меденката, просто глазурата сама се "точи". Трябва малко опит, търпение и сигурна ръка. Peace

# 244
  • Мнения: 548
natalyna  - може ли малко помощ за бедна неука глава като моята - глазурата е от белтък, пудра захар и капка лимонов сок - така ме учеше майка, а какво е това Royal icing - горното накуп ли? Извини ме още веднъж, но така съм се запалила - ще рисувам и аз! А, и още нещо - отгоре си мазала меденките с червено... какво?

# 245
  • София
  • Мнения: 272
G.D. всичките отговори на въпросите ги има тук.

Наталина и аз да те питам още нещо, въпреки страхотното то обяснение по- горе. Белтъците изваждаш ли ги преди да ги разбиеш, да престоят на стайна температура?

На мен глазурата винаги ми се втечнява по някое време. Мисля си, че е защото директоно от хладилника ги разбърквам и осле от топлината се прецаква newsm78

Ще споделя, че в един блог прочетох, че ако белтъците се оставят 2-3 дни да престоят в хладилника, после стават по- пухкави. Но това го пишеше по повод сладки.

# 246
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
natalyna  - може ли малко помощ за бедна неука глава като моята - глазурата е от белтък, пудра захар и капка лимонов сок - така ме учеше майка, а какво е това Royal icing - горното накуп ли? Извини ме още веднъж, но така съм се запалила - ще рисувам и аз! А, и още нещо - отгоре си мазала меденките с червено... какво?

Да, Royal icing е английското наименование на белтъчната глазура! Peace oki4, вече ти е дала правилния линк с напътствия, там е и глазурата, която използвам за лъскавина след печене. Само че както вече писах от известно време слагам по няколко капки червена боя към нея, за да се получи този ефект.

Наталина и аз да те питам още нещо, въпреки страхотното то обяснение по- горе. Белтъците изваждаш ли ги преди да ги разбиеш, да престоят на стайна температура?

На мен глазурата винаги ми се втечнява по някое време. Мисля си, че е защото директоно от хладилника ги разбърквам и осле от топлината се прецаква newsm78

Ще споделя, че в един блог прочетох, че ако белтъците се оставят 2-3 дни да престоят в хладилника, после стават по- пухкави. Но това го пишеше по повод сладки.

Предполагам, че ги "биеш" с миксер - тогава се получава това. На ръка като са, не се втечнява. Иначе ползвала съм и от хладилник и със стайна температура - няма голяма разлика, поне при тази глазура. Аз съм чувала, че е добре да престоят белтъците, че дори и да се замразят за целувки!

# 247
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Такааа, елементите на къщичката са готови, но кога ще се украси - не се знае - цяло приключение е с малкият терорист да се свърши нещо така пипкаво Crossing Arms...

Наталинка, а колко време приблизително ти отнема разбиването на айсинга на ръка Rolling Eyes? Чудя се дали да се пробвам или пак да карам хайлашки с миксера...

Планът е довечера да замеся тестото за кравайчетата, утре да ги изпека + още една доза меденки, че първата тъкмо ми стигна за къщичката.


Умбра, прекрасни бонбони, браво  bouquet!

# 248
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
Такааа, елементите на къщичката са готови, но кога ще се украси - не се знае - цяло приключение е с малкият терорист да се свърши нещо така пипкаво Crossing Arms...

Наталинка, а колко време приблизително ти отнема разбиването на айсинга на ръка Rolling Eyes? Чудя се дали да се пробвам или пак да карам хайлашки с миксера...

Планът е довечера да замеся тестото за кравайчетата, утре да ги изпека + още една доза меденки, че първата тъкмо ми стигна за къщичката.


Умбра, прекрасни бонбони, браво  bouquet!


Ети на ръка не се бие, бърка се само. Отнема ми към 15-20 минути, обикновено седя и си слушам музика или гледам телевизия.

# 249
  • София
  • Мнения: 2 671
Ето моето откирите за този сезон:
Сладки със смокини и фурми



Много ми допадат на вкус, почти без никакава захар са - цялата сладост идва от плодовете  Peace и не са трудни.

Отивам да наваксам с последните страници.

# 250
  • Мнения: 556
Може ли да слепя линцеровите сладки сега,а не малко преди Коледа както пише  newsm78

# 251
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Благодаря, Нат, май ще пробвам...

# 252
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
Може ли да слепя линцеровите сладки сега,а не малко преди Коледа както пише  newsm78

Намажеш ли ги, те се овлажняват и има опастност да ти мухлясат до Коледа.

# 253
  • Мнения: 124
Ето ги моите меденки Grinning


Мислех да ги правя изцяло с глазура, но тя се оказа доста малко количество и затова се наложи да включа и захарно тесто.

Ето и няколко измъчени дядовци:

Тях ги правих накрая и глазурата не ми стигна.

Ето още снимки, ако на някой му се гледа:
http://www.flickr.com/photos/56696537@N07/

# 254
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
natalyna, Леля Ог, Джема страхотни стее!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Аз едно питане към Джема - локумките, които показа наскоро излеждаха  Crazy и мисля да направя... колко врме издържат... ако ги спретна тези дни ще бъдат ли ок за Коледа?

Да, издържат много. И аз ще ги правя днес или утре, ако не насмогна днес, че имам много задачи.

Общи условия

Активация на акаунт