Коледно настроение! - 3

• 113 648
  • 856
  •   1
Отговори
# 315
  • забравих си мисълта...
Мила Венета, вече реших, че ще се правят твоите меденки! Колко време могат да издържат?

Мила Леля Ог,   Hug тези меденки издържат много дълго, може и месец и повече даже, стига да остане нещо. Те се режат много тънко и стават като сухарчета, да хрупат като се хапват. При изпичането трябва да се внимава много. По-добре е малко да се препeчат, отколкото да са недоизпечени. Ако са недоизпечени при нарязването ще се сплескат малко и няма да имат добър вид, но вкуса им пак ще е добър, също остават и по-дълго мекички, изсъхват по-бавно. Ако се изпечат добре, тогава като извади човек ролата, трябва да ги нареже бързо, иначе се втвърдяват и не могат, да се режат повече. Но не се притеснявай, човек има достатъчно време, да ги нареже преди да изстинат. Просто трябва, като ги извади, след най-много една минута да започне, да ги реже, а не да ги остави, да се охладят. Ако желаеш, да не изсъхват толкова бързо, може да им прибавиш малко повече цели сушени сини сливи и други сушени или кандизирани плодове. Аз например прибавих сладко от портокалови корички и меденките се изядоха много бързо и всички много ги харесаха. Също  бих препоръчала като ядки, да се ползват както е в оригиналната рецепта орехи, или ако нямаш орехи, бланширани бадеми или лешници. Аз нямах орехи и прибавих сурови бадеми, но те са по-големи и след изпичането се режат малко по-трудно и затова трябваше, да нарежа парченцата малко по-дебели, за да не им се развали формата. А орехите или бланшираните ядки са по-меки и се режат без проблем.
Така че прецени и реши за себе си кой вариант е най-добрия за теб.   thumbsup

Този щолен, мили ми момичета, дали си променя вкусовите качества като отлежи известно време  newsm78 Защото нещо не ме впечатли ососбено снощи...

Rallichka, щолена отлежава по принцип 3-4 дни и тогава се хапва.

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 11:06 от Venetta

# 316
  • Sofia
Момичета, не мога да насмогна да ви изчета, но е крайно време да започна и да показвам Simple Smile

Първото ми творение за Коледа е щолен, но както писах и по-рано, наумила си бях да го направя на малки щоленчета. Радвам им се като малко дете   Joy Много си ги харесвам и веднага ги прибрах, че дори и половинката, която не е по сладкото, ги нападна... Simple Smile

http://picasaweb.google.com/115687721581318513558/Kulinar#5549332971681676114

# 317
Момичета, погледнете на какви красоти попаднах: ТУК -  на някои снимки има надпис Джули и взех да се чудя дали не е същата, по чиято рецепта, предоставена ни от Наталина,  правим меденки? newsm78 Страхотни изпълнения! Peace

И ТУК СЪЩО!

Това не е истина  newsm81 newsm81 newsm81

# 318
На арменските сладки няма ли захар в тестото?

# 319
За една доза меденки (слепени) по рецептата на Джемма колко белтъчна глазура ще ми отиде(като мисля да ги покривам изцяло)ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна   bouquet  А също така ще ми останат още белтъци,освен целувки др мога ли да направя.Притеснявам се защото белтъците ми стоят в хладилника,но незнам колко време може да са трайни така.

# 320
На арменските сладки няма ли захар в тестото?

Мисля че локума и пудрата захар са достатъчни  Simple Smile не съм ги правила,но много ми приличат на локумки  Grinning .Също да попитам може би преди някой е питал,колко време издържат.

# 321
И аз в4ера преди да ги направя попитах колко време издържат и дали ще са ОК за Коледа,но все още нямам отговор Peace

# 322
И аз днес започнах със сладкоправенето за Коледа. За сега две дози ванилени кравайчета.

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 11:11 от rosirai

# 323
Аз искам да  благодаря  на Мишел за нейните  Коледни звезди на баба.  bouquet
Невероятни са, за мен това са наистина коледни сладки, толкова ароматни и вкусни.
Сега ще ги правя за трети път, за две дена няма и следа от тях.

# 324
Пепито_, bebo79,  *Мира*, аз правих Арменските сладки и наистина няма захар в тестото, а за периода на съхранение не знам точно, но моите съм ги прибрала за Коледа и ще ги проверявам. В метална кутия са.

# 325
Пепито_, bebo79,  *Мира*, аз правих Арменските сладки и наистина няма захар в тестото, а за периода на съхранение не знам точно, но моите съм ги прибрала за Коледа и ще ги проверявам. В метална кутия са.

Благодаря ти за отговора  Simple Smile   bouquet

# 326
Аз реших да изпробвам Ангелските очи на Мариета, но ми се напука тестото, нещо не ми се получиха баш като хората, но са интересни с този кокосов вкус Simple Smile

# 327
Искам да благодаря на Зори за джинджифиловите бисквитки,за пъри път ги правя-страхотни са
Krische,много добре изглеждат
rosirai ,ванилени кравайчета са  класика в жанра Hugна Наталина,и те са на почит в нашата къща

# 328
  • ГОре на черешата...
Крисче, струва ми се, че си ги попрепекла, затова - трябва им съвсем малко, едва-едва да порозовеят. Радвам се, че вкуса ти е допаднал Peace.

Две дози ванилени кравайчета са старателно прибрани и скрити - от 10-тината, които оставих за опитване става ясно, че им трябва сейф или поне катинар, за да устискат до Коледа hahaha.
Наталинка -   bouquet   bouquet   bouquet - за прекрасната, лесна и невероятно вкусна рецепта.

Снимах, но май ще покажа всичко накуп преди Коледа - няма смисъл да цъкам снимките една по една.
Утре е ред на меденките, а след като два дни Дребо се разкарва с орехомелачката и ръси орехи навсякъде, категорично ще украсявам къщичката и меденките без неговото присъствие, в понеделник.

# 329
Да ви следя , че Коледа наближава   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт