Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да намеря формички за линцер сладки?
Как мога да направя бисквитки, които не отнемат много време, за да станат меки?
Как да се справя с мекото тесто за меденки, което е трудно за строеж?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да намеря формички за линцер сладки?
-
Как мога да направя бисквитки, които не отнемат много време, за да станат меки?
Можете да направите бисквитки без чакане, за да омекнат, като използвате рецепта с масло, мед, брашно и бакпулвер. Тестото трябва да е меко и лесно за работа; разточете го и изрежете формички. Печете на 170°C за около 7 минути. Глазурата може да се направи от яйце, вода и какао. Тази рецепта е доказано вкусна и надеждна.
-
Как да се справя с мекото тесто за меденки, което е трудно за строеж?
-
Как да направя елхички и свещи от белтъци?
-
Как да направя локумки?
тези меденки издържат много дълго, може и месец и повече даже, стига да остане нещо. Те се режат много тънко и стават като сухарчета, да хрупат като се хапват. При изпичането трябва да се внимава много. По-добре е малко да се препeчат, отколкото да са недоизпечени. Ако са недоизпечени при нарязването ще се сплескат малко и няма да имат добър вид, но вкуса им пак ще е добър, също остават и по-дълго мекички, изсъхват по-бавно. Ако се изпечат добре, тогава като извади човек ролата, трябва да ги нареже бързо, иначе се втвърдяват и не могат, да се режат повече. Но не се притеснявай, човек има достатъчно време, да ги нареже преди да изстинат. Просто трябва, като ги извади, след най-много една минута да започне, да ги реже, а не да ги остави, да се охладят. Ако желаеш, да не изсъхват толкова бързо, може да им прибавиш малко повече цели сушени сини сливи и други сушени или кандизирани плодове. Аз например прибавих сладко от портокалови корички и меденките се изядоха много бързо и всички много ги харесаха. Също бих препоръчала като ядки, да се ползват както е в оригиналната рецепта орехи, или ако нямаш орехи, бланширани бадеми или лешници. Аз нямах орехи и прибавих сурови бадеми, но те са по-големи и след изпичането се режат малко по-трудно и затова трябваше, да нарежа парченцата малко по-дебели, за да не им се развали формата. А орехите или бланшираните ядки са по-меки и се режат без проблем.
Защото нещо не ме впечатли ососбено снощи...
Много си ги харесвам и веднага ги прибрах, че дори и половинката, която не е по сладкото, ги нападна... 
А също така ще ми останат още белтъци,освен целувки др мога ли да направя.Притеснявам се защото белтъците ми стоят в хладилника,но незнам колко време може да са трайни така.
.Също да попитам може би преди някой е питал,колко време издържат.
.