Коледно настроение! - 3

  • 109 410
  • 856
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 3 089
elissee - 'виенски коледни сладки' съм ги кръстила аз; мисля, че ги има на 1ва страничка, но да кажа, че идея нямам дали реално са коледни. знам ги от Мона, която Мона е виенчанка, а тя ги знае пък от баба си, която е още по-виенчанка. та тази дружка преди 2 години ми ги направи у тях - беше началото на декември и тогава тя каза, че ги правят през декември за Коледа  Peace

# 406
# 407
  • Мнения: 614
Да си покажа и моите меденки Mr. Green



Ето и линк към албума - любимата ми меденка е дядо Мраз  chef

http://petrunovaz.snimka.bg/cooking/koleda2010.546059.21744892

# 408
  • Мнения: 899
vanillla, отново много изкусителни сладости и прекрасни снимки  Hug .
Марабу, страхотни мраморни бисквити, тъкмо вчера гледах рецепта за такива, но твоите са много по-прекрасни Simple Smile .


От мен една вариация на немски сладки: Ротенбургски снежни топки



Рецептата

# 409
  • Мнения: 2 803
Тази година поизостанахме със сладките....

Меденките на Джема, медена къщичка, линцерови сладки. Има още, които сме набелязали. Тези дни трябва да ги спретна.

  и целия албум http://doro.snimka.bg/cooking/koledno-nastroenie.556109.21745491

# 410
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте!

Страхотни сладки, къщички и идеи сте показали! Нямам възможност да коментирам всички, много се извинявам, но става все по-празнично в темичката!  bouquet


Тъй като доста хора ме питат и на личнио, ще обясня най-подробно как украсявам аз.

Определено има голяма разлика в глазурата правена на ръка и с миксер ( първите години правех на ръка, но още нямах тренирано око за да разбера каква да е правилната консистенция, а после се изхитрих и правех с миксер). Тази година правих на ръка, като важното е да се знае, че не се "бият" белтъците а само се бъркат в една посока с дървена лъжица. Захарта трябва да е наистина като пудра, затова е добре да се използва специална захар или поне 2 пъти пресята. Прибавя се на няколко пъти. Глазурата става лъскава все едно сатенена и няма въздух (балончета) в нея, също се се втечнява в хладилника. след престой. Бърка се поне 20 мин. Звучи ужасяващо, но на практика не е чак толкова трудоемко. Трябва като вдигнете лъжичка от сместа да се "точи" - все едно ще потече, но остава като капка във въздуха. Най-добре е за украса да се използват малки фунийки или найлонови пликове, които могат да се държат само в едната шепа. Обикновено препълнена лъжица-две са достатъчни като количество. С напълнен пош се работи трудно, защото трябва да се държи с двете ръце и прецизността се изгубва. Рязва се микроскопичен отвор от около 1 мм. и на някаква чиния пробвате как се точи глазурата. При лек натиск, трябва да оставя тънка, гладка и непрекъсната линия, като връхчето на фунийката не се докосва до повърхността на сладките, а просто по въздуха се следва контурата на сладката и глазурата и обточва. При добра консистенция глазурата засъхва много бързо и вътрешността се запълва с по-рядка глазура. Аз лично съхранявам глазурата в 2 найлонови пликчета пъхнати едно в друго и в хладилника, но може и да се остави в купа покрита с влажна кърпа.

Дано съм помогнала с обясненията!

Успех!

# 411
  • Мнения: 1 352
Имам въпрос относно медените къщички. За красота ли ги правите или се ядат  Blush?
Така като стоят на открито не стават ли твърди и сухи?

# 412
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 415
Миналата година правих Медена къщичка и отиде за благотворителност. В крайна сметка я купи класът на дъщеря ми и децата казаха, че е била страхотна на вкус, аз обаче не съм я опитвала!

Наталина мерси за разясненията !  bouquet

# 413
  • Мнения: 38
В сряда ще правим прощапулник на малката и послепих някои от коледните сладки:))
(проблема е, че трудно ги опазвам от мъжът и синчето  #2gunfire )

Розички и елхички - по рецепта на майка ми   chef




Меденките на Джема bouquet





Доро, много хубава къщичка    Peace

# 414
  • Мнения: 503
Горещо препоръчвам медените сухарчета на Кали  http://ladybug-kali.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

# 415
  • Мнения: 4
Момичето досега съм направила ванилените кравайчета,линцеровите сладки  и меденките на Джема,за което много им благодаря за сполучливите рецепти и на двете      bouquet
Днеска това правих
http://prikachi.com/images/118/2754118x.jpg
http://prikachi.com/images/139/2754139d.jpg
http://prikachi.com/images/140/2754140U.jpg
http://prikachi.com/images/142/2754142M.jpg
http://prikachi.com/images/143/2754143d.jpg
Всичко ми е за първи път,мисля че долу горе стават.
Страхотни работи сте направили ,♥ Doro ♥ страхотна къщичка си направила,marabu  изглеждат много апетитно тези мраморчета  Heart Eyes  ,
Искам да попитам остана ми част от ответената глазура,сложила съм я в бурканче в хладилника,колко дена може да стои така или за какво мога да я използвам.също така ми останаха и четири белтъка от всички сладки и се чудя и тях какво да ги правя.А тази глазура за една нощ дали ще изсъхне и после да ги пребера в кутията.

Май станаха много въпросите  Blush

# 416
  • Мнения: 38
Момичето досега съм направила ванилените кравайчета,линцеровите сладки  и меденките на Джема,за което много им благодаря за сполучливите рецепти и на двете      bouquet
Днеска това правих
http://prikachi.com/images/118/2754118x.jpg
http://prikachi.com/images/139/2754139d.jpg
http://prikachi.com/images/140/2754140U.jpg
http://prikachi.com/images/142/2754142M.jpg
http://prikachi.com/images/143/2754143d.jpg
Всичко ми е за първи път,мисля че долу горе стават.
Страхотни работи сте направили ,♥ Doro ♥ страхотна къщичка си направила,marabu  изглеждат много апетитно тези мраморчета  Heart Eyes  ,
Искам да попитам остана ми част от ответената глазура,сложила съм я в бурканче в хладилника,колко дена може да стои така или за какво мога да я използвам.също така ми останаха и четири белтъка от всички сладки и се чудя и тях какво да ги правя.А тази глазура за една нощ дали ще изсъхне и после да ги пребера в кутията.

Май станаха много въпросите  Blush

Виждам и румънско подносче като моето  smile3508

Много хубави меденки   bouquet

# 417
  • Мнения: 16
тези сладки не са типично коледни но майка ми ги  правеше като бяхме малки и аз ги свързвам с този празник.

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 13:26 от AMBRO

# 418
  • Мнения: 4
Момичето досега съм направила ванилените кравайчета,линцеровите сладки  и меденките на Джема,за което много им благодаря за сполучливите рецепти и на двете      bouquet
Днеска това правих
http://prikachi.com/images/118/2754118x.jpg
http://prikachi.com/images/139/2754139d.jpg
http://prikachi.com/images/140/2754140U.jpg
http://prikachi.com/images/142/2754142M.jpg
http://prikachi.com/images/143/2754143d.jpg
Всичко ми е за първи път,мисля че долу горе стават.
Страхотни работи сте направили ,♥ Doro ♥ страхотна къщичка си направила,marabu  изглеждат много апетитно тези мраморчета  Heart Eyes  ,
Искам да попитам остана ми част от ответената глазура,сложила съм я в бурканче в хладилника,колко дена може да стои така или за какво мога да я използвам.също така ми останаха и четири белтъка от всички сладки и се чудя и тях какво да ги правя.А тази глазура за една нощ дали ще изсъхне и после да ги пребера в кутията.

Май станаха много въпросите  Blush

Виждам и румънско подносче като моето  smile3508

Много хубави меденки   bouquet


Благодаря

# 419
  • Русе
  • Мнения: 761
ралник, виждам, че си от Русе. Има на сладоледения щанд в Кауфландите, близо до касите. В едни кутии са, на етажерките с топингите.  Simple Smile
Леле, пак красоти, направо от последните страници ми потекоха лигите  Mr. Green
Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт