Ямболски чудеса

• 67 552
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • Ямбол
Отдавна не съм писала в ямболска тема. Когато бяха малки децата ми, бях и по-редовна. Но се зачетох тук и реших да се завърна отново. Много малко от никовете са ми познати, но това не е от голямо значение.
За тези, които не ме познават - да се представя на кратко - казвам се Лиляна, децата ми са на 13г. и 6г. Предстои ми да направя два избора за догодина - училище за първокласничката и гимназия за големия.
Аз по професия съм учител и работя като такава.
Засега - това е. С удоволствие ще се включвам в темите, които разисквате, особено, ако мога да съм полезна на някого.

# 646
Лиляна, твоето момиченце ли  беше в ЦДГ "Свобода"? Ако да, как са там условията и персоналът? Защото пък на мен ми предстои да избирам ДГ и се двоумя. Бяхме решили да е в Слънце, но по ред причини май ще се отказваме от там.

# 647
  • Ямбол
Супер са условията като сграда, градинки, стаи, обзавеждане. Учителите догодина на първа група, ще са тези, които сега са на дъщеря ми. Доволна съм от тях, едната е нова, но се справя доста добре.
Храната нещо не ми харесва и недостига. Мрънкаме си засега само, надявам се с новите наредби нещата да се оправят и да ги заставят да дават качествена храна на децата. В момента положението е много зле.
Другото, което за мен е минус - директорката в стремежа си да вземе повече парички, пълни групите с много бройки. Сега например първа група е от 33 деца. За мен това е прекалено много. Стаите са строени и пригодени за максимум 22 деца и това е най-приемливия вариант за мен.
В нашата група останаха 24 деца и на директорката й се виждат малко, а ние сме доволни, че децата ни ще дишат спокойно.
Иначе аз си я харесвам тази градина, няколко поколения сме я посещавали - аз, брат ми, сега и двете ми деца. Едната учителка на дъщеря ми е била и моя Heart Eyes

# 648
Благодаря  bouquet

# 649
  • Монреал
Лиляна, привет!  Laughing
Покрай повишената акивност в темичката се запитах къде ли е Краси? Никът и беше Eis май последно...

# 650
  • Ямбол
Привет, Дима,
Не знам защо Краси не пише вече. Засичах я до миналата година в детската градина покрай малките ни деца. Но сега нейната трябва да е вече в първи клас и по-рядко я виждам.
А твоите момчета как са?
Научи ли го френския?
Аз по едно време се бях запалила заради тези курсове, но се оказа, че държавните служители не могат да участват по тази програма.

# 651
  • Монреал
Децата са добре, малкия лудува все още, но баткото се кротна, вече е в предучилищна и се чувства голям. Laughing
Курса аха-аха да стане, но се провали. Не ни достигнаха бройки. Но пък да ти кажа, който иска да учи, ще го научи и без курс, сега има голям избор от интерактивни компютърни програми, а най-добре става с учител. Аз, така да се каже съм малко напред с материала, курса беше по-скоро за наши приятели, защото започва от АБ.
Здраве да е!

# 652
  • USA
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам къде в Ямбол има копирен център, където може да се принтира документ, който е на компютър. Пратих такъв на имейл пощата на майка ми, но тя не знае къде може да й свършат тази работа.

# 653
  • Ямбол
maimun77,вече почти навсякъде.Като пример Мони -Цони(срещу данъчното в блока на 2-я етаж),фото Гърбачев (мисля се казваше,до НТС),от ритуалната зала в дясно,посока към данъчното има в сградите до хамбургерите магазин на 2 етажа за копирни услуци и консумативи.
Ако може да си го занесе на флашка,или ако не там да и отворят от мейла директно файла

# 654
  • USA
Никид, много благодаря  bouquet! Преписах й дословно, което си ми писала и дано намери някое. Аз в интернет намерих и на Търговска  2 и 35.

# 655
Майола бени приятно ми е да се запознаем задочно. Моят син е на 2 години и 2 месеца. Решила съм да го гледам аз, до 3 години и тогава да го пусна на детска градина, така че почти всеки ден сме на разходки. Режимът на детето ми също се променя често, но и ние излизаме по - късно след обед, някъде към 17 часа и ходим редовно в градината, освен това имам приятелки в Златен рог, можем да се запознаем.
Имаше една докторка в първа поликлиника - д-р Манева, но последно не работеше в града. Мога да потърся инфо за нея, ако някой го интересува сериозно.
Лиляна, здравей и от мен, виждам, че си била доста активна форумка, ще бъде удоволствие за мен да чета мненията ти.
Тъй като говорите за детски градини, една от темите, които бях споменала в началото, когато се включих в този форум и която много ме интересува, бих искала да ви попитам, какви са ви впечатленията за ЦДГ Червената шапчица?

# 656
  • Ямбол
 iva_mamanagogo, здравей! Хубаво си решила да си гледаш детенцето до 3 годинки, аз също много искам, но ще видим докога ще устискам. И ние сме редовно на разходка в градската градина, последно цопахме из локвите с Маги - тя се сдоби с гумени ботуши и дъждобранче, та да ги изпробваме. Много й хареса  Heart Eyes цопането, на мен също, .
д-р Манева - това по питането ми за класически хомеопат в града ли е? Ако да, ще се радвам на допълнителна информация за нея; ако искаш пиши ми на ЛС.
Лилянa, радвам се, че и ти се разписа при нас!
Дано в това дъждовно време се активизираме малко, че темичката е позатихнала доста.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 14:00 от Майола Бени

# 657
Maйола Бени, за д-р Манева бях чела в някакъв друг форум, доста положителни отзиви имаше, имаше и телефон, аз преди няколко месеца звънях, но ми казаха, че е в  Германия, доколкото разбрах рядко се връща.

# 658
Здравейтееее!! Как сте, момичета?
Аз не съм писала от много, много отдавна.. Simple Smile
Уж се случваха хубави работи, надявам се да е така и за напред..! Simple Smile
Нали племенницата ми е бременна... е, ще си имаме момиченце! Simple Smile Голяма еуфория ни гони сега, много се радваме, вече го приехме всички от добрата страна на нещата, всички се радваме! Simple Smile
Обаче.. моята дъщеря пак не е добре.. Този път сърцето.. Личната ни изпрати при д-р Женева Ангелова, днес бяхме на преглед. Прегледа я много обстойно, установи, че едната и клапа е леко открехната, има шум в сърцето и пролапс. Каза, че нищо не може да се направи, но е много здрава, това е просто лек дефект и ще си живее като другите, само, че не може да пие по много кола, не може да пие кафе, естествено и цигари не може да пуши, но то и без това не е здравословно, а и тя няма клонение към тях, напротив.. Вече съм по-спокойна, но ще видим.. Simple Smile
След 2 или 3 дни се връщам пак в Гърция.. Налага се, няма как.. И на двете ни е мъчно, но.. Нали постоя един месец при мен, мисля, че този път раздялата ще е по-лека.. Simple Smile И сигурно ще се върна чак за раждането.. Simple Smile
Много е гадно времето в Ямбол, не съм свикнала на толкова студено..
Не съм мярвала скоро мамаГали, виждам, че Деничка, на никид, е доста пораснала.. Simple Smile
Целувки на всички! Когато мога пак ще пиша! Simple Smile
А, и добре дошли на новите момичета! Simple Smile

# 659
  • Ямбол
maria_80,моя баща от малък са му казали същата диагноза,водили са го при баба Ванга за мнение,жив и здрав е.
Плуването съм чувала ,че много помага.
Ще чакаме да съобщиш и добрата новина.

Общи условия

Активация на акаунт