® Португалия - тема № 14

• 37 411
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Дени,наистина от тук неможе... и ние 6те пращаме данните на свекитата и там да ги преброят  по нета...,4е то имало и срок за онлайн бреброяването,че и глоби имало ако не се преброиш..... Shocked

Цитат
но понеже не ми се вярва,че нищо не може да се направи мисля да го заведа в най/скоро време и тука за второ мнение.
Зои,в междудругото и тук така казват лекарите..,че кариеси на млечни зъби не се лекуват....,пък и децата не позволяват да се работи както подобава NaughtyТа ,ако има проблем(болки ,абцес...,само почистват зъбчето и слагат една временна маса,която  с времето малко –по малко си пада.. Sick. и така докато не се смени зъбчето.....Много неприятно Mr. Green

За св. Валентин ......аз съм от тези, които очакват да бъдат изненадани.... Wink Wink,само дето не винаги се получава така.. Joy Joy

# 286
Я кажете,днес който е гледал новините по португалската....
Та казали че трябвало на всички деца задължително да се извади номер контрибуенте  newsm78,и имало срок до края на месеца... newsm78.Някой чул ли е ????

# 287
не съм чула,но и моите имат-за детската ми го искаха,та го извадих

за гласуването-нали ние не попадаме в преброяването,че сме повече от 183дни извън страната  newsm78

# 288
Светле ето ти тук пише
На бързо про4етено май за да вклЮ4иш дете в ИРС трябва да има НИФ затова може би до края на месеца 4е нали март запо4ва попълването на ИРС.а Peace
За преброяването даже не съм се информирала...но май не ни засяга newsm78

# 289
ние няма  да се преброяваме

Оффффф,сега ще трябва да ходя и конртибуент да вадя, 4е и на двете... Whistling
Само незнам как ще извадя на Даянка ,4е нали още и паспорт няма........Пак ще има "ходене по мъките"
Деси ,децата трябва ли да присъстват  newsm78

# 290
  • В голямото море...Живот
Жужи малката няма ли португалски акт за раждане?С него можеш да извадиш НК.

# 291
  • Стара Загора
За преброяването тук по тв казаха, че ако живеете в чужбина (май над 1 год.) се проброявате в съответната страна и сайта за онлайн преброяване е недостъпен за чужбина.Въпросите са еднакви в ЕС и има само няколко допълнителни (като вероизповедание и още няколко).Трябва да правите португалското преброяване до колкото разбрах, там ще си отбележите гражданството, какво работите и т.н.И след това по някакъв си ред вече (когато преброят вече общо за ЕС), жас ще ви прехвърлят към графата "българи в чужбина" и по този начин ще стане ясно колко са българите в България и колко извън нея.Точно заради това нямате достъп до сайта за онлайн преброяване.И другото, което е, че има глоби за отказ от преброяване и грешна информация Peace

# 292
По новините казаха че бъларите които живеят извън България се преброяват в страната която живеят, както и чужденците които живеят в БГ се преброяват именно в България.
Задължително ли е детето да има номер контрибуенте? Аз до сега винаги съм минавала с паспорта. Дори и тази година като подадохме документи за държавната градина пак с паспорта. Само за детските ми искаха превод на акта за раждане като потвърждение за това кои са майката и бащата, защото само там го пише. И IRS като сме подавали не са го искали  newsm78
Деси вие в държавна детска градина ли сте?
Зои а Дани в каква градина е? Ти почна ли работа(може и да си писала  Embarassed)?
Тук задължителна ли е предучилищната от 5 години?
Ние бяхме малко до БГ за празниците и сега пак към нормалното ежедневие. Аз както винаги, по това време на годината, съм почивка и чакам да почна пак работа след 1-2 месеца. Само дето тази година ми отрязаха помощите от борсата, заради заплатата на мъжът ми  Rolling Eyes

# 293
Малииии наструхна ми косата - мислех ,че сме свършили с бумащината,а сега с този номер контрибуенте  Sick ама то при нас е така - лесно няма,все с триста зора.Трябваше сигурно да съм свикнала,ама не съм Mr. Green
ИРС нали е данъчната декларация?Ако не е ,моля ви някой да ми обясни какво е Hug

# 294
моите са в общинска градина
за предучилищната- имаме деца на по 6г в групата-т.е. догодина ,на 7г.ще са 1ви клас

змен4о-да,данъчна декларация е
тази година не знам какви са сроковете ,обаче
за номер контриб- аз бях с децата,ама нали навсякъде ги мъкнех с мен,та не съм сигурна,но май не  newsm78

# 295
Цитат
Жужи малката няма ли португалски акт за раждане?С него можеш да извадиш НК.

Доре,имаме порт. акт за раждане,ама незнам дали ще стане само  с него...,защото като ходих да изваждам сертификата за евр.съЮз,не ми извадиха без паспорт... newsm78.Искаха задължително паспорт.Та ще видим сега...,а ако не стане и тази година ще се водим 3 члена в сем...то не че ни  оказва кой знае какво значение за ИРС...

за предучилищната– поне тук Laughing,от 5 г. ги приемат задължително PeaceТа мисълта ми е ,че детето е с предимство,ако кандидатства за държавно училище,щом има 5г,дори и досега да не е имало места....

# 296
Светле кариесите са на кътниците,а те се сменят чак след 10г доколкото знам,та затова ми е чудно,те за още 5г съвсем ще се скапят,а имам много приятелки в Бг,които имат деца на същата възраст като Дани и вече са с пломби,затова се притеснявам.
За нумеро контрибуенте и аз чух,че е задължително,но Дани има откакто се е родил,на няколко седмици беше като му извадихме с акта за раждане.А за какви паспорти говорите,понеже Дани няма български ли newsm78 Embarassed
Вики Дани е при freiras,незнам дали е точно държавна,но имат помощи от държавата.За предучилищната не ми е много ясно,тука в нашата Португалия се водят преучилищна от 3г,имат си всяка година учебник и учат разни неща според възрастта и влизат в училище в годината в която навършват 6г,т.е Дани ще тръгне на 6г и половина,но имам познати дечица,които навършват 6г ноември,декември и те ще тръгнат на училище преди още да са ги навършили Peace

# 297
 ooooh! направо си е виц вече,това с „нашата Португалия“  Joy hahaha
но от друга страна е направо страшно-няма единна система за нищо  Whistling

# 298
Аууу преброих се,в последния момент,с множество поправки,с помощта на двама души Mr. Green Много объркано и безсмислено ми се видя всичко,ама нали си е "нашенско " - нормално hahaha
Вие къде се загубихте всички? newsm78

# 299
  • В голямото море...Живот
Аз чакам някой да се разпише  Mr. Green
Нали не съм много в час вече.

Общи условия

Активация на акаунт