ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 749
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Да, може да помогне доста успешно.

надявам се  Peace
Дано не звучи глупаво въпросът ми, но се чудя - всъщност чрез ХЛ организмът му може да се справя сам с тази бактерия (т.е. да не му причинява периодично ангина) или реално тя може да бъде изчистена от него?

# 166
  • Пловдив
Какво мислите за пиенето на топла вода?Нашата хом-ка ни го препоръча...

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 08:15 от tandonova79

# 167
Да, може да помогне доста успешно.

надявам се  Peace
Дано не звучи глупаво въпросът ми, но се чудя - всъщност чрез ХЛ организмът му може да се справя сам с тази бактерия (т.е. да не му причинява периодично ангина) или реално тя може да бъде изчистена от него?

ХЛ ще стимулира имунната му система да се "пребори" с бактерийте.

# 168
Синът ми е  почти на 11.
От 4 дена е с разстройство и му е лошо, опитва се да повръща.
Поддържа и лека температура.
Моля ви , препоръчайте ми хомеопатия, какво да му взема?

# 169
Здравейте, искам да попитам дали при интервюто хомеопатът трябва да определи веднага конституционното лекарство, защото нашият не го направи- изписа на детето еднократна доза лахезис 200, беладона при остри състояния и след време шуслерови соли и ми каза, че при проследяването ще определи ХЛ....

# 170
  • София
Това преборване на бактериите как се установява? Отново ли следва да се пуска микробиология и кога точно (след колко време) следва да стане това?

# 171
  • ул. "Мечтание"
Това преборване на бактериите как се установява? Отново ли следва да се пуска микробиология и кога точно (след колко време) следва да стане това?

Строго индивидуално е за колко време ще преборите проблема. Хомеопата ще ви каже, ако може да се прецени предварително. Иначе просто ще престане да боледува. Не е нужно да пускате микробиология.

# 172
Здравейте, искам да попитам дали при интервюто хомеопатът трябва да определи веднага конституционното лекарство, защото нашият не го направи- изписа на детето еднократна доза лахезис 200, беладона при остри състояния и след време шуслерови соли и ми каза, че при проследяването ще определи ХЛ....

Може би само едно интервю не  му е достатъчно за да определи конституционалното лекарство.

# 173
Синът ми е  почти на 11.
От 4 дена е с разстройство и му е лошо, опитва се да повръща.
Поддържа и лека температура.
Моля ви , препоръчайте ми хомеопатия, какво да му взема?

Кое точно лекарство да препоръчаме от 34 (защото са точно толкова) за разстройство с гадене и повръщане?
Всеки случай трябва да бъде разглежда индивидуално - в хомеопатията така се прави. Ако държите да лекувате детето си с хомеопатия - потърсете хомеопат, желателно такъв практикуващ съобразно класическите принципи. Може да се обърнете и към официалната медицина или да ползвате бабешки методи, но хомеопатично предписание във форум, мисля че няма как да се случи...

Мисля, че съм ви виждал в темата за Рейки , това също е алтернатива.

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 21:13 от Nial

# 174
  • Варна
Ако съм дала едно ХЛ потенция 15 (еднократно), нормално ли е като дам същото ХЛ но потенция 200 (също еднократно) отново да се получи засилване на симптомите първите 2-3 дни?

# 175
Симптомите се "произвеждат" от жизнената сила. По-високата потенция стимулира по-интензивно жизнената сила и е логично да има засилване на симптомите. Дали е правилно да се прави така - това е друг въпрос.

# 176
  • София - Варна - Бургас

Случва се след успешно хомеопатично лечение, новото микробиологично изследване пак да покаже наличието на бактерии, но те вече не могатда да предизвикват патология. Пациента е станал невъзприемчив към тях. Grinning

# 177
  • София
Здравейте!
Моя син е с варицела от петък, вече едобре, не излизат нови пъпки, но от снощи твърди, че не чува. Пробвах го, мисля, че си чува, но незнам защо го твърди това? Заглъхнали ли са му ушите, рани ли има вътре? Освен това се изостри пак алергията и носа тече, кашля...пълна програма.

# 178
  • Пловдив
Здравейте!
Моя син е с варицела от петък, вече едобре, не излизат нови пъпки, но от снощи твърди, че не чува. Пробвах го, мисля, че си чува, но незнам защо го твърди това? Заглъхнали ли са му ушите, рани ли има вътре? Освен това се изостри пак алергията и носа тече, кашля...пълна програма.

Обаждай се на хомеопата...и питай! Peace

# 179
Вени, напълно е възможно да има пъпки в ушите. Моето дете имаше там, както и в носа, устата, гърлото. По тези места се появиха след като бяха престанали да излизат по кожата.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 10:28 от zigizagi

Общи условия

Активация на акаунт