ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 856
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Peace Благодаря!
Но нали темата все пак е такава...иначе какво ще обсъждаме и споделяме? Wink

Toчно смятах да цитирам заглавието на темата Peace.
Ако непрекъснато отговорите са в този дух...."задайте въпроса към хомеопата си", "хомеопати нямате ли", и т.н и т.н, за какво е тази тема?
В този ред на мисли следващата тема нека бъде нещо от рода на ...."да обменим опит за хомеопатия", или "тема за ползващите х-тия", така поне има вероятност съдържанието да отговаря на заглавието Peace.

# 346
Ей....няма угода  Grinning Grinning Grinning

И какво да направим, като хомеопатията подхожда индивидуално към случаите. Всеки случай има своя конкретика. Колко индивидуален може да бъде представен един слулчай във форум, че да получи отговор, който да е адекватен на казуса? И дали въобще един форум е място, където да си представяме случаите и да ги коментираме?

Темата е за принципни отговори, а не за обсъждане на конкретни казуси. Разбира се, че е нормално да искате повече информация, но също така е нормално, че тя не може да бъде дадена, имайки предвид естеството на пространството в което се намираме тук. На каква база да се даде отговор когато конкретиката не е ясна? Единствено принципно може да се отговори, което пък не ви удовлетворява.

От една страна искаме професионални отговри, от друга, когато се подходи професионално-отговорно....рекацията е "само едно и също повтаряте". Ами друго не може да бъде казано! Да бъдем непрофесионалисти ли? Да не се придържаме към разписаното от Ханеман в Органон ли?

Дай да вземем като някой организми да предписваме едва ли не ХЛ тук и да провеждаме лечение.  

Помислете и ще разберете, но опитайте да погледнете от друг ъгъл, различен от вашата позиция.  bouquet

И...не се притеснявайте за заглавието. Има какво да се обсъжда.  Grinning Разберете какво НЕ може да се обсъжда и най-вече ЗАЩО не може да се обсъжда....

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 16:03 от Nial

# 347
Да, може да помогне доста успешно.

надявам се  Peace
Дано не звучи глупаво въпросът ми, но се чудя - всъщност чрез ХЛ организмът му може да се справя сам с тази бактерия (т.е. да не му причинява периодично ангина) или реално тя може да бъде изчистена от него?

ХЛ ще стимулира имунната му система да се "пребори" с бактерийте.

Включвам се само за да споделя по нашия случай - резултатите от микробиологията на детето ми са "нормална микрофлора". Няма да коментирам конретното лечение, просто самата аз съм приятно изненадана, че с малко помощ организмът сам се изчисти.  Peace

# 348
  • ул. "Мечтание"
Лю, много се радвам за прекрасния резултат!  Hug

# 349
Разбира се! Човек е самовъзстановяваща се, динамична система. Когато не се пречи на естествените оздарвителни сила на организма - той се справя сам...с ВСИЧКО. Самоподържа се "във висш суверенитет", както казва Ханеман.

Ние се разболяваме и страдаме от хронични болести (продължителна във времето неспособност системата Човек да се самовъзстанови), само заради потискането на жизнената сила от различни фактори. Те могат да бъдат фактори на средата, конкретни събития, мисловни модели и т.н.

Хомеоаптичното лекарство, което е динамично, "говори на езика" на жизнената сила (която е също динамична) и я провокира сама, да преодолее своето нарушение (което също е динамично).

Ето защо за да има успех едно хомеопатично лечение, трябва да се разглежда случая динамично и в неговата цялост.

# 350
  • Пловдив
Ей....няма угода  Grinning Grinning Grinning

И какво да направим, като хомеопатията подхожда индивидуално към случаите. Всеки случай има своя конкретика. Колко индивидуален може да бъде представен един слулчай във форум, че да получи отговор, който да е адекватен на казуса? И дали въобще един форум е място, където да си представяме случаите и да ги коментираме?

Темата е за принципни отговори, а не за обсъждане на конкретни казуси. Разбира се, че е нормално да искате повече информация, но също така е нормално, че тя не може да бъде дадена, имайки предвид естеството на пространството в което се намираме тук. На каква база да се даде отговор когато конкретиката не е ясна? Единствено принципно може да се отговори, което пък не ви удовлетворява.

От една страна искаме професионални отговри, от друга, когато се подходи професионално-отговорно....рекацията е "само едно и също повтаряте". Ами друго не може да бъде казано! Да бъдем непрофесионалисти ли? Да не се придържаме към разписаното от Ханеман в Органон ли?

Дай да вземем като някой организми да предписваме едва ли не ХЛ тук и да провеждаме лечение.  

Помислете и ще разберете, но опитайте да погледнете от друг ъгъл, различен от вашата позиция.  bouquet

И...не се притеснявайте за заглавието. Има какво да се обсъжда.  Grinning Разберете какво НЕ може да се обсъжда и най-вече ЗАЩО не може да се обсъжда....

Nial въпросът е в това , че тук дори и на принципни въпроси не се отговаря, а често се пише..."прочети повече за кл. хомеопатия", защото така е по-лесно. Явно никой не иска да си губи времето да отговаря на такива...как да ги нарека "по-простички" въпроси. Какви точно въпроси се очаква от обикновенния потребител да задава? Дори и да допуснем , че сме се информирали за х-та, кой колкото може, интерпретацията, възприемането и усвояването на информацията от всеки един, най-вероятно ще е в различна степен.
Наистина съм на мнение, че заглавието не е на място.

# 351
  • Пловдив
Е...доволни сме,че все пак ни отговарят дори и понякога да прекаляваме лееекичко! WinkГоворя за себе си! Peace
А темата е много необходима на нас майките,така мисля аз!

# 352
mamaden като потребител, който следи темата от 2 тема, смея да твърдя, че е адски досадно дори за потребителите, които следят разговорите, да се отговаря непрестанно на едни и същи въпроси, като това какво антидотира и какво не.. считам за уместно да се препраща към Информативно за хомеопатията.. ако на някой нещо там не му се доизяснило да се коментира и да се допълва тя тема.. на мен лично ми писна с тези антидоти... на всяка страница едно и също.. същото е и с коментара на развитие на хом. лечение.. че и все някой се сърди..

# 353
Аз да се оплача. На мъжа ми един колега е такъв дървен философ, че.... ooooh! На всяка манджа мерудия....Понеже знае, че се интересувам от хомеопатия, одеве ми довери, че току-що бил прочел, че даването на едно флаконче осцилококцинум ДНЕВНО на децата му, щяло да ги пази от грип Mr. Green Mr. Green Mr. Green И чак спори!!! Децата му са на 6 и 3 години, като малкото е изключително изкуствено изнежено и болнаво ooooh!

# 354
  • ул. "Мечтание"
... даването на едно флаконче осцилококцинум ДНЕВНО на децата му, щяло да ги пази от грип Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ами да му пожелаем късмет...

# 355
Аз да се оплача. На мъжа ми един колега е такъв дървен философ, че.... ooooh! На всяка манджа мерудия....Понеже знае, че се интересувам от хомеопатия, одеве ми довери, че току-що бил прочел, че даването на едно флаконче осцилококцинум ДНЕВНО на децата му, щяло да ги пази от грип Mr. Green Mr. Green Mr. Green И чак спори!!! Децата му са на 6 и 3 години, като малкото е изключително изкуствено изнежено и болнаво ooooh!

Да взема и аз да се оплача  Mr. Green. Навивам леля си от край време да заведе щерка си на хомеопат - имат разни поведенчески проблеми (е, вероятно по-скоро леля ми ще се нуждае от такъв, че и от психолог дори, ама нейсе). А съм й разисквала надълго и на широко принципите на хомеопатията - такива, каквито аз ги разбирам де. При което тя, за пореден път, ми изтърсва как не вярвала на това нещо  ooooh!. И сега няма сила на света, която да я накара да чуе, че не се търси плацебо ефект  Whistling

Колкото до мини скандалчето тук - съгласна съм и с двете страни. Т.е. ние, като потребители искаме да получим конкретен отговор на нашите въпроси, и това е нормално. От друга страна, Алекс и Ниал наистина няма как да дадат точните отговори - поне не винаги. Действително е досадно да четем постоянно за едно или друго, но пък ако само трябва да се препраща към "информативно за хомеопатията", не би имало нужда от темата. А такава има, и то голяма. На всеки се случва да пита нещо за неговия си случай, като отговорите пак може да са си по-скоро принципни и да не ги намира в "информативно". Но пък наистина се среща противоречие - като това последното с ефекта от ХЛ - че би трябвало да е скоро, ама пък можел да продължи и месеци  newsm78. Някак за незапознатия човек това си звучи абсолютно нелогично, въпреки че явно има разграничение  newsm78 (и затова е абсолютно нормално всеки да пита за себе си - за насока някаква, то е ясно, че всичко се обсъжда с хомеопата).
По-скоро това, което не ми допада на мен в тази тема, е доста често острият и назидателен тон на Алекс - Алекс, малко по-леко, моля. Не сме просветени (повечето) като теб, но това не е повод да се държиш надменно и да ни "начукваш канчетата" с повод или без  Laughing  Peace

Иначе темата си е супер необходима, давате доста инфо, благодаря за което!   bouquet

# 356
  • Пловдив
mamaden като потребител, който следи темата от 2 тема, смея да твърдя, че е адски досадно дори за потребителите, които следят разговорите, да се отговаря непрестанно на едни и същи въпроси, като това какво антидотира и какво не.. считам за уместно да се препраща към Информативно за хомеопатията.. ако на някой нещо там не му се доизяснило да се коментира и да се допълва тя тема.. на мен лично ми писна с тези антидоти... на всяка страница едно и също.. същото е и с коментара на развитие на хом. лечение.. че и все някой се сърди..

Не това имах предвид, но както и да е. Само си представям какво получава един напълно непросветен в хомеопатията човек, ако реши да се допита за нещо в тази тема. Казва му се , че приема бози, че хомеопата при който ходи не е читав, и че видите ли той е супер необразован по темата, и директно отивай да четеш.  С две думи липсва толерантност.

пп. За жалост познавам не малко хора които подобно поведение може да откаже, от иначе правилното решение да ползват х-тия. Повече няма "спамя" темата, безпредметно е, а и в нашия спор няма да се роди истината Simple Smile

# 357
И моля ви, неко говорим/пишем на правилен български.

Хомеопат е хомеопат, независимо дали става дума за мъж или жена. Няма хомеопатки, хомеопатички и т.н. По същия начин думата колега се употребява за всички родове, без да си говорим за колежки  Grinning

Поне доколкото можем Whistling Laughing  За мое огромно съжаление думата колежка вече официално присъства в речниците по книжовен бг език, и то не от вчера. Най-простичко казано - побългарена чуждица, наложила се с времето вече не само като разговорна.
(виж думата ножица наистина вече не е правилна Laughing)

# 358
Явно съм изостанал от тези моди.  Grinning

От мен - край с off topic-а

# 359
Извинявам се за ОФ-а.

В юридическите среди явно не признават езиковите промени и много държат да се наричат колега, без значение от пола. Не че има лошо в.. някава доза консервантивизъм, ама звучат наистина смешно в 21 век. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт