ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 930
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
А Вие можете ли да ми препоръчате друг начин да потиснем симптома, или просто трябва да го оставя да си отмине сам?

Никой не търси конфликт с вас   bouquet Споко!  Grinning Каква е ползата, на когото и да било, да търси конфликт?

Но ето колко погрешно е разбирането за лечение на повечето хора. Потискането на симптома е лечение. Боже мой! Това е толкова неправилно, а обществото в по-голямата си част точно така гледа на своето здраве.

Излекуването започва с правилното разбиране на това какво е здраве и какво е болест. Когато едно дете е малко и му е рано да разбира тези неща, тогава отговорността е на родителите...

Намерете добър класически хомеопат и ще излекувате детето си, без да го потискате.

# 466
  • ул. "Мечтание"
Конфликт не търся. Имам си по-интересни занимания от това да се заяждам с хората в интернет.  Wink

Наистина не ми стана ясно - хем искате да подтиснете симптома, хем да излекувате детето... Това си е откровено противоречие.  Rolling Eyes За това попитах за разяснение, за да можем да помогнем.

В масовия случай алопатичната медицина "лекува" чрез подтискане на симптомите. Но това за мен лично е далеч от истинско лечение. "Махаш" симптома, но не "махаш" причината. Съответно причината си намира друг начин да избие чрез друг симтом и така семо се маже, вместо просто да се потърси причината.

Ако искате лечение - потърсете красически хомеопат.
Ако искате да само да подтискате симптомите - беж при педиатъра.
Надявам разбирате сега какво имам предвид и защо ви попитах...

# 467
  • Варна
Вижте, аз разбирам Рися, много майки на деца със спазми точно затова трудно се насочват към хомеопатията, защото не могат да повярват че такова тежко състояние може да се оправи с хом. Традиционното лечение дава облекчение, понякога и веднага при инжекции с урбазон, или инхалации с вентолин, а поне при нас ако се стигне до спазъм, с хомеоп лекарство все пак минават няколко часа до облекчаване на дишането.

# 468
 С ХЛ може да има също толкова бързо облекчение.

# 469
  • Пловдив
Вижте, аз разбирам Рися, много майки на деца със спазми точно затова трудно се насочват към хомеопатията, защото не могат да повярват че такова тежко състояние може да се оправи с хом. Традиционното лечение дава облекчение, понякога и веднага при инжекции с урбазон, или инхалации с вентолин, а поне при нас ако се стигне до спазъм, с хомеоп лекарство все пак минават няколко часа до облекчаване на дишането.

Подкрепям написаното Peace. Минала съм през това да гледаш как детето ти не може да си поеме дъх от кашлица, знам какво е усещането ooooh! ooooh! Tired, не го пожелавам на никой. Мога да се обзаложа че поне 50% от пишещите не са изживявали подобен ужас и страх че губят детето си.
За това и може би ми е леко на душата, когато Борис е с хрема или температура....благодарна съм че няма кашлица. Не изпитвам нужда да облекчавам или лекувам тези състояния, минават си...трябва време и търпение.

# 470
  • Варна
С ХЛ може да има също толкова бързо облекчение.
Да, знам, и при нас се е случвало, просто казвам че е трудно за вярване, когато детето ти е със спазъм.

# 471
  • в матрицата
Най-трудно нещо е да погледнеш или прогледнеш отвъд това , което ни се набива цял живот от най-ранна възраст в главите.. Но веднъж прогледнал, човек започва да вярва в чудесата  Peace

# 472
  • пак там
А Вие можете ли да ми препоръчате друг начин да потиснем симптома, или просто трябва да го оставя да си отмине сам?

Никой не търси конфликт с вас   bouquet Споко!  Grinning Каква е ползата, на когото и да било, да търси конфликт?

Но ето колко погрешно е разбирането за лечение на повечето хора. Потискането на симптома е лечение. Боже мой! Това е толкова неправилно, а обществото в по-голямата си част точно така гледа на своето здраве.

Излекуването започва с правилното разбиране на това какво е здраве и какво е болест. Когато едно дете е малко и му е рано да разбира тези неща, тогава отговорността е на родителите...

Намерете добър класически хомеопат и ще излекувате детето си, без да го потискате.

Вероятно ако бяхте прегледали предишния ми пост и отговора на него, нещата щяха да изглеждат не толкова едностранчиво... Няма значение, не това ми е целта.

С ХЛ може да има също толкова бързо облекчение. е
Да, знам, и при нас се е случвало, просто казвам че е трудно за вярване, когато детето ти е със спазъм.

Можете ли да ме насочите към някакви варианти? Единственият хомеопат, към който до момента съм се обръщала за спазмите, се измъкна с общи мрънкания и с обяснението, че лечението с хомеопатия ще отнеме само няколко години. Това, честно казано, ме отказа да търся в тази насока. Но наскоро открих тази тема и реших все пак да потърся и вашето мнение.

# 473
...човек започва да вярва в чудесата  Peace

... и те започват да се случват  Grinning

Рися, в темата беше писала преди една мама с дете със спазми - mini_79 (тя даже ми е в отчетната, но пък там не пише вече, както и да е де). Ако искаш - свържи се с нея - не за друго, просто да си давате кураж... Имам една приятелка, която също лекува спазми с хомеопатия... не е невъзможно, просто трябва много кураж....  Hug Hug Hug Успех!  Hug

# 474
  • София
Можете ли да ме насочите към някакви варианти?

Погледни и в тази тема има много мнения за хомеопати в София:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=111208.0

# 475
  • София

Ние сме точно такъв случай. Момиченцето ми от 6 месечна започна да прави спазми, по 3 пъти на година лежахме в болница, който има такова дете му е ясно за какво става дума. От почти една година, когато й изписаха кортикостероид, се навивам за хомеопатията, но все не можех да събера сили. Най-вече защото вече бях свикнала, знаех че като направи пристъп, правим инхалацията, детето се облекчава почти веднага и ме беше страх какво ще се случи с хомеопатията. То и все още ме е страх, но хомеопатът ми каза че имат средства също толкова ефективни, за облекчаване при спазъм. Сега обаче съм по-смела и съм убедена че ще помогна на детето си, най-вече защото виждам какво се случи когато започнахме да спираме постепенно поддържащите лекарства, още при да отидем на интервю, тъй като започнаха да се проявяват много странични ефекти. Дори все още не сме ги спряли напълно, в момента намаляваме дозата на котрикостероида, до пълното му спиране - това по съвет на хомеопата. Започна по-рядко да боледува и вместо да зачестят пристъпите, се оправя по-бързо и то почти без лекарства. Това ме кара да мисля, че сме избрали праивлния път, че организмът трябва сам да се излекува. Доказателство за това е и другото ми дете, въпреки постоянния контакт с вирусите които изкарва сестра му (почти е невъзможно да ги опазя да не контактуват, все пак спят в една стая, играят заедно), но не всеки път се разболява и той, боледува на крак за 3-4 дни.

Надявам се с този си пост да съм била полезна на майките, които още се колебаят какво да изберът за децата си  Hug

# 476
  • Пловдив

Ние сме точно такъв случай. Момиченцето ми от 6 месечна започна да прави спазми, по 3 пъти на година лежахме в болница, който има такова дете му е ясно за какво става дума. От почти една година, когато й изписаха кортикостероид, се навивам за хомеопатията, но все не можех да събера сили. Най-вече защото вече бях свикнала, знаех че като направи пристъп, правим инхалацията, детето се облекчава почти веднага и ме беше страх какво ще се случи с хомеопатията. То и все още ме е страх, но хомеопатът ми каза че имат средства също толкова ефективни, за облекчаване при спазъм. Сега обаче съм по-смела и съм убедена че ще помогна на детето си, най-вече защото виждам какво се случи когато започнахме да спираме постепенно поддържащите лекарства, още при да отидем на интервю, тъй като започнаха да се проявяват много странични ефекти. Дори все още не сме ги спряли напълно, в момента намаляваме дозата на котрикостероида, до пълното му спиране - това по съвет на хомеопата. Започна по-рядко да боледува и вместо да зачестят пристъпите, се оправя по-бързо и то почти без лекарства. Това ме кара да мисля, че сме избрали праивлния път, че организмът трябва сам да се излекува. Доказателство за това е и другото ми дете, въпреки постоянния контакт с вирусите които изкарва сестра му (почти е невъзможно да ги опазя да не контактуват, все пак спят в една стая, играят заедно), но не всеки път се разболява и той, боледува на крак за 3-4 дни.

Надявам се с този си пост да съм била полезна на майките, които още се колебаят какво да изберът за децата си  Hug

Браво на вас! При нас причината да се обърнем към хомеопатията беше именно твърдото решение на докторите, че Борис трябва да мине на Сунголер...ако не се лъжа и постоянно антихистамини Shocked. Не можах да се примеря с това, и след 4-5 месеца четене реших, че ще пробваме с х-я. Всички се опитваха да ни убедят, че само ще влошим нещата и ще докараме детето до асма Rolling Eyes. Имам подкрепата на баща му, на баби и дядовци ...не. За сега май се справяме, от май месец миналата година не сме ползвали урбазон, вентолин и т.н. Но си признавам...имали сме трудни моменти в които ми се е искало да прибегна до тях, слава на Бога, нещо вътре в мен ме е спряло да го направя.
Та...подкрепа си е нужна. За това и толкова хора я търсят тук във форума Peace.

# 477
  • София - Варна - Бургас
Рися, Имаш нашата подкрепа!  Hug

# 478
  • ул. "Мечтание"
Рися, не сме искали да те обидим или да омаловажим болестта на детето ти!  Hug Съжалявам, ако си се почувствала така.
Каквото и да решиш да правиш нататък, искрено ти пожелавам успех!  Hug

# 479
  • Бургас
Като споменахте за дихателни проблеми искам да попитам следото: Какво е становището на хомеопатията по отношение на инхалациите. Става въпрос за электрически инхалатор с физиологичен разтвор. Тези процедури подтискат ли болестите на дихателната система или подпомагат оздравяването?

Общи условия

Активация на акаунт