ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 647
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Имам такъв въпрос - защо хомеопата помага при мен доста успешно (до сега за 2 години само веднъж ме е "изпускал"), а при детето не се получава така? Ето, след две седмици лечение на кашлица, която уж беше от гърлото, от днес малкия е на АБ и Вентолин и ми е много тъжно. Сега само се моля да се повлияе от това лечение и да няма странични реакции  Praynig!

Ами отваряйте си очите като избирате хомеопат...

За съжаление това е единствения класически хомеопат в града! И да искам да го сменя няма с кого! Алтернативата ми е алопатичната медицина или боаронски хомеопат.
А в този случай как да процедирам?
Не се заяждам! Питам съвсем сериозно и ще се радвам да получа отговор!

# 211
  • Пловдив
niko11 понеже сме при един и същ хомеопат, ще ти кажа позицията и за мазането с кремове, ако тя самата не го е направила вече. Никакво мазане с нищо, дори и просволутия Бочко който майките толкова харесват Naughty. Повечето кремове за подсичане съдържат цинк като осн, съставка, хомеопатията приема че това е подтискане, което наистина може да доведе до сериозни последствия.
 Опасенията ти, че бебето ще се подсече и ще се мъчи, са неоснователни. Нали за това са ХЛ, не е казано, че само с мазане може да се облекчава подсичането Peace.

# 212
  • ул. "Мечтание"
Нико 11, хомеопата ще ти каже какво да правиш в случай на подсичане и други подобни и как да облекчиш състоянието на детето без да се проваля хомеопатичното лечение.

В момента аз например боря много жесток сърбеж на неприятноч място. Хомеопата ми даде много добри идеи как да облекча нещата "механично" без да използвам разни кремове. С предната бременност имах същия сърбеж по същото време. Тогава го "лекувах" с кортикостероиди.  Sick Лекувах е много силно казано - облекчаваше за кратко, накрая си мина сам като родих. Сега се надявам да го преборим този проблем изоснови.  Wink

Сина ми пък имаше себореен дерматит, който след като започнахме да лекуваме с хомеопатия не се наложи да мажем с нищо.  Peace Преди това крема вечно ми висеше чантата в очакване да го засърби жестоко.  Peace

# 213
  • Пловдив
Весела Коледа на всички!
За съжаление ние сме с Т,а от какво - не знам...гърлото ми се струва леееко червено!Аз дадох 1 прием,както каза Хом-ката-дори и при 37 да дам (от конституционалното му),а сега като стана от сън-38,3.А от вчера не ще и да яде,иначе е жизнен! 

На някой от вас случвало ви се е да ви съветват така...да давате ХЛ дори и при малка Т newsm78 и дозирането е 5дни по 1 прием.Чудя се дали да звъня да питам Хом-ката дали все така да е по 1 прием,а не като при остро състояние по-начесто?

# 214
  • София
здравейте,
започнах ХП със сина ми преди близо година. За разлика от лошото попадение на х-пат, който имах преди години със сестра му, този път съм доволна.  Peace Обаче последните повече от 3 месеца въобще не сме се чували и виждали - решавах, че 'повода' (поредното грипче) е незначителен и мога да се справя и с мои предписания  Embarassed - популярни ХП лекарства за грип продавани от аптеките тук или набавяни от щатите, естествено и не без прегледи при педиатъра. Знам, че мешането на други ХПлекарства не е правилно и би нарушило картината на действие на 'неговото' лекарство.  Embarassed Та, ефект имаше, докато не дойдат по-сериозни неща (пак от типа грип-Т-кашлица-пресипналост, което му е слабото място явно, в допълнение дерматита му се е обострил както никога досега Tired). Утре ще звънна на нашия х-пат, но като сме пропуснали толкова време - коя картина да й разкажа - в какво състояние е в момента детето или през какви/колко други грипчета е минало до сега? Дано не ми е объркан много въпроса  newsm78

# 215
  • ул. "Мечтание"
Утре ще звънна на нашия х-пат, но като сме пропуснали толкова време - коя картина да й разкажа - в какво състояние е в момента детето или през какви/колко други грипчета е минало до сега? Дано не ми е объркан много въпроса  newsm78

Всичко. Как е в момента детето. От какво, кога и как е боледувало през тези три месеца, с какво сте го лекували и т.н.

# 216
  • Пловдив
Привет!Ние вчера бяхме пак с Т-по едно време 39,2.Тогава звъннах на хом-ката и почнах да давам през 2ч.,а днес ако пак има през 3ч. По принцип вдигането на Т е добър признак,нали?Лошото е че тоя път не знам от какво я вдига???

Всичко почна с липса на апетит-отказа да яде и вечерта го усетех по дишането,че не е добре!На сл.ден вече имаше 38,5 а хом. беше казала да дам прием дори и при 37 Т. Дадох и беше ОК,но вчера следобед почна да вдига по-високата Т и да е отпаднал...и от там по схемата дето описах по-горе.

Просто да си споделя с вас...

# 217
  • Пловдив
Щом вече си във връзка с хомеопата, мисля всичко ще е наред.
За да се успокоиш, опитай се да анализираш отпадналостта  Peace дали е от изтощение (за което още е рано според мен) или е изключване на излишното и концентриране за да се справи с проблема.
Това май няма как да се обясни, само ти ще може да го усетиш  Peace

# 218
  • Пловдив
Благодаря!
Сега е добре,не е топъл,закусил е/гледат се с тати/.Отпаднал беше снощи и то за кратко,после след ХЛ се разигра!Дадох му /сега/пак 1 прием и ще чакаме...но ако е добре ще спра даването,въпреки че по схемата е днес през 3 ч.,а утре 3 пъти за деня.

Другото разминаване...снощи се връщах да чета за свалянето на Т.Алекс и още други наши "колеги" твърдят че мазането на крайниците с оцет  е вид подтискане,затоплянето на топлокръвен човек - също!А нашта хом. снощи като я питам мога ли да свалям Т с нещо ми вика мазане с оцет?!А...преди това намокрена хавлия и увита около телцето.Та това ме учудва...също ако детето е ОК и не вдига вече Т защо да продължавам приема?Преди бях питала тук и Ниал ми отговори,че е добре да се спре приема щом детето е ОК.

# 219
  • ул. "Мечтание"
tandonova79, не мога да ти кажа кой е прав и кой крив и на кого да се довериш. Ти си прецени сама дали смяташ действията на вашия хомеопат за адекватни. Ако не - сменяш, ако да - спазваш указанията!  Peace Важно е между вас да има доверие. Разбира се, това не значи да вярваш сляпо. Щом има неща, които ти се разминават, можеш да ги обсъдиш с нея, да видиш какво ще каже тя и да прецениш дали е вашия човек или не.
Успех! И да се оправя бързо детенцето ти!  Hug

# 220
# 221
също ако детето е ОК и не вдига вече Т защо да продължавам приема?Преди бях питала тук и Ниал ми отговори,че е добре да се спре приема щом детето е ОК.

На мен ми звучи логично да има още приеми, понеже Т е само един симптом, т.е. фактът, че я няма не значи и че болестта си е отишла. А Ниал може би е имал предвид да се спре приема ако и другите симптоми липсват  newsm78. Ниал?  newsm78

Иначе съм съгласна с Нощни очи - важно е доверието  Peace

Успех и от мен!!  Hug

# 222
  • Пловдив
 Hug Благодаря Ви!!!

# 223
  • Пловдив
tandonova   как е детенцето ти днес?
говорих на обед с нашият хомеопат,питах я за малката,записа час обаче чак за 1 февруари.Каза ми да не мажа с нищо дупето-само със зехтин можело,в момента лекуваме с нистатин млечница,каза да го спра,да не слагам нищо в носа,защото и той е постоянно сополив,че това е всичко реакции след ваксините.Обясних й че в началото на януари трябва да слагаме първите ваксини -пентаксим и синфлорикса,каза ако мога да ги отложа по близо до датата на прегледа,а ако не и има някакви проблеми пак ще й звънна.Каза да засиля кърменето,което не го разбрах.Аз си я кърмя по принцип на поискване.
От всичките й съвети дотук единствено  само за евентуално подсичане сигурно ще я мажа,защото в крайна сметка не сме били на интервю и няма изписано ХЛ,т.е. при прием на такова вече съм съгласна да не я мажа,но в случая като няма лечение .
Защото се опитва да се зачервява отвреме ,навреме,смених уж памперсите,смених кърпичките,а и не ги ползвам много.Появяват се и тук там пак по някоя пъпчица  на дупето,които ако не намажа ще се разпространят като миналия път.

С педиатъра говорих за ваксините ,че е  все със сополи,да не ги слагаме-каза ми че по новите схеми ,хремата не била причина за неваксиниране,освен ако не е бактериална инфекция.Аз мисля докато не й се изчисти носа да не я водя.

# 224
Педиатъра,как ще разбере дали е бактериална инфекция,само по цвета на секретите ли или пуска изследване на секрета?

Общи условия

Активация на акаунт