ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 633
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Детето ми е на 2г и 6м. От доста време си ходи с едни сополи, които нито изчезват, нито излизат. Смърка ги и изобщо не ги виждам дори, но са й в нослето. Пръскам Стеримар, но нищо не излиза и с него. Като се увеличат не може да спи от кашлица, щом легне и почват да я давят.

Давах й Alium Cepa на боарон по 5 гранулки, но нямаше голям ефект. Сега ни изписаха да пръскаме Еуфорбиум композитум на Heel и от него поне спря да се дави като спи, но в никой случай не мога да кажа, че са намаляли или изчезнали сополите.

Някой може ли да даде съвет за тия неизлизащи сополи?  Tired
Опитай с цинабсин. При мен действа много добре за задна хрема.

# 256
  • София
Здравейте,

аз нямам богат опит с класическата хомеопатия, но имам един въпрос свързан с "лечението  " на един класически хомеопат от МЦ Хирон, след което се озовахме с бебе на 8 мес в болница за празниците с остър бронхиолит, рентгенова снимка, антибиотик, урбазон, вентолин и разстройство, много притеснения и сметка от 600 лв за болничния престой и лекарства.
След преглед, на който бе установена, хремата, чисти гърди и дишане и влажна кашлица ни даде 2 лекарства. Рецепта така и не получихме, а самолекарствата. Първото лекарство, коетотрябваше да давам бе sulph 200  в продължение на  3 дни по една чаена лъжичка на ден , от 2 гранули, разтворени в 100 мл. вода.
Нормално било да има известно влошаване първия ден и това било сигнал за това , че лекарството действа.Вярно влошаване имаше. като се отприщиха едни реки от сополи, буквално, секрети стичащи се в гърлото, кашлица,  - беше страшно. Беше точно бъдни вечер и се надявахме втория ден да е по-добре. Втория ден беше една идея по-добре. пак имаше реки, но малко по-малки като че ли, но детето продължи да се дави в секрети , намали храненето и вечерта вече не можа да заспи няколко,часа и се гърчеше като че ли от болка. Отидохме в спешна помощ и от там в болница.Милия се беше заръстил от секрети и сега още не можем да ги изчистим напълно.
Въпросът ми е това лекарсто, което явно не беше подходящото докога може да му въздейства и могат ли да се очакват някакви странични ефект за в бъдеще?

# 257
  • в матрицата
Daisy6 , съжалявам за ужаса, който сте изживяли Hug Не съм хомеопат, но мисля, че лекарствов не може да остави трайни последствия, по начина който е давано ( разреденое във вода и само няколко приема). Би ли споделила, кой е хомеопатът, който ви причини това, питам, защото не си пърият случай от  Хирон, с такъв карй.
Кураж, детето ще се оправи бързо, и още нещо, ако са ти взели пари в болницата и за тоя престой, знай, че е незаконно, има една наредба от закона за здравето, която изрично пише, че лица под 14г, се преидружават от родител или близък БЕЗПЛАТНО!! На моя приятелка и върнаха парите, от болница, след като отиде с тази наредба.

# 258
  • София
...Сега и да се пооплача. Давах на Борис 5 дни Phos. по един прием...., първия ден вдигна лека темп, втория до 38.7, но не това ме притеснява, стана толкова раздразнителен, че малеееее ooooh! ooooh! ooooh! направо не се издържа. Всичко и всеки го дразни Tired, няма угодия...както казваше моята баба.
Много ми стана интересно, защото и аз лекувах тези дни сина ми с Phos. и състоянието му е едно към едно с вашето, само че не сме имали Т. Относно държането му хомеопатът му казва, че по този начин не подтискал емоциите си и това било хубаво...  newsm78
Много ми е интересно как някои само с една гранулка лекуват дадено заболяване, а за една седмица синът ми смени три вида хом л-ва и нито му спряха сополите, нито е намаляла кой знае колко кашлицата... Направо незнам, на мене ли нещо ми убягва при описание на симптомите, на хомеопата ли, но ефектът все още не е налице.
Daisy6, аз заведох сина си на 6 месеца в Хирон, впоследствие смених двама хомеопата и накрая съсвсем се отказах от услугите им. Ако в тези 600лв. влиза престоят ти, наистина си търси правата. А за хомеопатичното не се притеснявай, смятам, че е антидотирало с всички тези лекарства дето сте ги пили.

# 259
  • ул. "Мечтание"
Daisy6, много гадно е това, което ви се е случило.  Sad Надявам се детенцето ти скоро да се оправи.  Praynig

# 260
  • София - Варна - Бургас
Daisy6  При пневмония или плеврит при деца, Здравната каса е длъжна моментално да отпусне 100% парите за лечението им!

Sulphur e "тежко" хомеопатично л-во имам предвид че е с най-много доказани симптома, над 15 000!
  Някои го предписват предварително, ей така като "очистващо" !?...
  А потенция 200 е най-лесно да бъде "доказана" особено при повтаряне, както е при вас.

Цитат
  ...Въпросът ми е това лекарсто, което явно не беше подходящото докога може да му въздейства и могат ли да се очакват някакви странични ефект за в бъдеще?...

Хайде сега опитайте се да го антидотирате с мента, камфор или друг "антидот" - сигурен съм, че няма да успеете!
  Има си други, наистина действащи методи, но за това - ще Ви пиша на Лични
Peace

# 261
  • Пловдив
Aleksander а не е ли възможно това силно лошаване което описва Daisy6, да е един вид силна хомеопатична криза, и всъщност да е предшествало същинското излекуване....., което те не са дочакали newsm78. Въпросът ми е чисто теоритичен!!! Провокиран е от това, че синът ни при прием на ХЛ, показа всички симптоми на остър ларингит ....толкова страшно беше, че  ooooh! ooooh! ooooh!, получи пристъп на улицата, започна да повръща.... Tired Tired...ужасно беше, но след това ....след ражреждане на ХЛ се оправи за няколко часа. Сигурна съм, че ако бяхме отишли личната, веднага би ни пратила в болница, самата аз бях много уплашена....че ще се задуши, там щеше да се почне урбазон, вентолин, инхалации с кортикостероиди.....а е факт че детето се оправи и без това.

# 262
  • София
По принцип при остро състояние ефектът от ХЛ би следвало да е доста бърз, нали?
Т.е. ако например е взето ХЛ и човек е с много висока Т, отпаднал и изобщо чувстващ се зле, не би ли трябвало, ако лекарството е подходящо избрано, веднага след това да се почувства по-добре, било то да не е толкова отпаднал, или да му се прияде, или нещо такова?
Питам това, защото се чудя и си мисля, че не е нормално в такива случай, ако ХЛ подейства, то това да не се разбере по никакъв начин.

# 263
Как се преценява дали ХЛ действа? Преди две седмици бяхме при хомеопат за проблем със стомаха и нередовни изхождания при детето. Изписа й Сулфур 100К. Започнахме да даваме, но аз не видях никакво повлияване на болките. Пак си се оплаква от време на време.
Сега е с много тежък вирус от онзи ден. Отпаднала и с висока Т. Звънях пак на хомеопата и ми каза да давам пак от същото лекарство и да не давам антипиретик. Всичко хубаво, ама Т въобще не спадна от ХЛ и повлияване нямаше, а го давах през час по 1 серия( 5пъти през 3-4 минути). Детето беше много отпаднало и сърцето й щеше да изкочи от тупкане.
Започнах да давам Нурофен за Т . ХЛ да го спирам ли?

едит:сега прочетох по-горе, че на Daisy6 са им изписали също сулфур. Тази потенция 100 000, която ни е изписана на нас, не е ли много опасна?

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 13:45 от Soleil*

# 264
  • Пловдив
Лошо...не съм сигурна,но при състояния като вашето разрешаваха даване на темп.понижаващо като крайна мярка!Но мисля,че не се спира и ХЛ или бъркам newsm78 Хайде по-знаещите,кажете!

Друго-кураж и бързо оздравяване!Знам,че трябва много търпение и сила от страна на нас майките!Не се отчайвай!Успех!

# 265
  • в матрицата
Дадете ли Нурофен , Панадол или друг "бълвоч" спирате моментално действието на ХЛ !
Друго нещо, ако лекарството си върши работата, не би трябвало да ви притеснява високата Т или сърцебиенето, което е нормално при повишена Т. Страхът на майките е голям, и в страха си правят грешки. Моето дете е вдигало и над 40 С Т, но и през ум не ми минава да давам бълвоч, а следя детето, ако е спокойно, спящо, макара и отпаднало не повтарям ХЛ. Т може да се вдигне доста, но това е за добро, и правите лоша услуга на детето си ,ако я свалите принудително. Ако детето е с повишена Т над 3 дни, тогава може да се стигне до бълвочите, но това се случва, само ако хомеопатичното лечение е неправилно.
Казаното до тук до пиша от опита си, и не се имам за хомеопат   Peace

# 266
При остри състояния като раболявания с отпаднолост, Т и спомашни или УНГ проблеми при мен и детето, ХЛ ни е действало, но не веднага, а примерно след 12 часа с няколко серии.
При други остри като задушаване веднага е действало.  Също сме карали с Т около 40 по 12 и маса преди да спадне с едни прием на ХЛ, както Суза е писала. Ползвала съм само компреси студена вода за челото...

# 267
  • в матрицата
Meg, точно компресите на главата, и то студени, могат да предизвикат гърч, даже и лекари не ги препоръчват, това е  температурен шок за мозъка, и може да има лошо последици...... така знам де......  Blush

# 268
Ами, аз затова изрично написах, че детето е било много зле. Бълнуваше, обелваше очите, дишането навремена ставаше зачестено като задух. Вашите деца може при Т 40 да спят, но моето явно не е такова. Предната нощ е спала няколко часа само заради Т.
И както написах и по-напред въпросното ХЛ не ни помогна за корема през тези 2 седмици.
Кога трябва да получа поне минимален ефект?

А компреси на челото/не студени/, обтриване на тялото с хладка вода, варене на горско сено и обтриване с него, слагане на кърпи под мишниците, слагане на настърган картоф в тензух, чай от сминдух, чай от малинови листа, мазане с белтък по петите, мазане с лимон по сгънките, мазане с оцет и ракия, наред с другите чайове. Всичко това пробвахме безрезултатно да свали Т поне малко. Накрая дадох Хексалгин, изчаках 1 час и той не я свали, остана същата. Дадох Нурофен и едва тогава спадна малко.

Започнах да се притеснявам да не е свински грип. Всичко в семейството сме болни, но детето е най-зле. Виках и бърза помощ, но се оказа, че идвал някакъв фелдшер, който не можел дори да я преслуша. Трябвало да се качим в линейката. Качихме се, но се оказа, че и в спешното нямало детски лекар и можело да я приемат в болница. Да, ама ние не сме в София в момента и много ме е страх колко разбират тези кретени тук.

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 14:50 от Soleil*

# 269
Meg, точно компресите на главата, и то студени, могат да предизвикат гърч, даже и лекари не ги препоръчват, това е  температурен шок за мозъка, и може да има лошо последици...... така знам де......  Blush

Не го знаех това... Точно педиатър от спешна помощ ми спомена, че Т не трябва да се сваля с кърпи оцет по ръцете и краката, но студена кърпа на челото само било ОК. Като и да е, аз така или иначе инстинктивно правя нещата (по-късно говорих с въпсния педиатър) и тогава ни помогна...
Иначе явно колкото лекари, толкова и мнения... Ще записвам трето висше май  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт